Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha a családom...

Mit csináljak, ha a családom egy része nagyon nyers, már-már túl őszinte?

Figyelt kérdés

Én kicsit ilyen 'delulu' vagyok, nem követem a híreket a nagyvilágban, nem foglalkoztat, hogy a kis pasztellbuborékomon kívül mi történik.

Igen, hajléktalanoknál, beteg gyerekeknél elfordítom a fejem például. Nem azért, mert érzéketlen vagyok, hanem mert úgysem tudnék segíteni.

Nagyszüleim viszont folyamatosan olyanokról beszélnek, ha megyek hozzájuk, találkozunk, amikről én nem akarok tudni.

Tegnap is papám elkezdte mondani, hogy képzeljem el, valamelyik nap nézte az ablakból, ahogy egy anyacica viszi a kölykeit egyesével az utcán, mert kimásznak a szomszéd kerítése alól és hurcolja őket be mindig. Gondoltam, valami aranyos történet lesz, erre azzal fejezi be, hogy a másik szomszédnak a kutyája kiszökött és kettőt elkapott, ott voltak kiterítve a ház előtt... Úgy, hogy tudja, nekem is van itthon két 5 hónapos kiscicám, akiket szülinapomra kaptam.

Mamám állandóan a súlyommal van elfoglalva, híztam-e, fogytam-e, szerinte híztam. Mikor elmondtuk az eljegyzést a párommal, azzal volt megáldva, hogy nehogy most nyáron tartsuk az esküvőt, legyen jövőre, addigra le is fogyhatok (63 kg vagyok, tehát bőven nem túlsúly). De az egyik régi barátnőmmel is összefutottak múltkor, szerintem utoljára még a covid előtt találkozhattak, első mondata mamának: de meghíztál, már nem úszol?

Ha meglátogatom őket, csak arról tudnak beszélni, hogy válság van, minden drága, háború van. Terelném másra a témát, visszakanyarodnak 2 perc múlva. Mit láttak a híradóban, kit hogyan öltek meg, jaj ne járjak külföldre, mert majd felrobbantanak (?).

Nem akarom őket megbántani, de olyan letargikusan jövök el minden alkalommal, hogy már sokszor menni sincs kedvem... És akkor mondják, hogy járhatnék gyakrabban.

2023. szept. 3. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Más hozzáállásával sajnos nem tudsz mit tenni, főleg ha valaki már idős akkor nem fog megváltozni. Esetleg meg tudod mondani hogy téged zavar ez a dolog és próbáljanak erre odafigyelni, ha pedig nem jön ez össze akkor kevésbé gyakran kell menni.
2023. szept. 3. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Az enyémek is ugyanez. Sajnos ez már ilyen marad, idősek, nem fognak változni.
2023. szept. 3. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Sosem felejtem el mamámat, amikor fogytam 10 kilót és meglátott, a reakciója pedig az volt, hogy "híztál?" 🤣

Egyébként én elmondtam őszintén és nyersen, hogy hanyagoljanak a hülyeségekkel.

2023. szept. 3. 14:41
 4/7 anonim ***** válasza:
3%
Legalább nem hazudnak. :)
2023. szept. 3. 16:19
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Most mi a baj?
2023. szept. 3. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem nyerseség, egyszerűen ők a valóságban élnek, nem pedig bedugják a fejüket a sggükbe, mint te teszed.
2023. szept. 4. 11:27
 7/7 anonim válasza:

Nem muszáj tartanod a kapcsolatot olyan emberekkel, akiknek nem élvezed a társaságát.

Persze a családban ha erős az a hit, hogy "Segítenünk kell egymást.", akkor adhat valamennyi biztonságérzetet.

De nagy ára lehet.

jan. 6. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!