Szerintetek egy családban,ha mindkét fél dolgozik kell-e minden nap főzni és napi 8000Ft normális-e,ha csak ételre megy el?
Napi 8? Csak az ebéd 10, ha rendelünk. Étteremben 20.
Nekünk nem sok. Ha neked sok, akkor főzz!
"hát kinek van ideje naponta főzni?"
Nekem pl van. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.
Senkinek nem kell naponta főzni, de akkor vallja be, hogy nem akar, ne kamu magyarázattal jöjjön. Kifogást az keres, aki magyarázkodik, és az magyarázkodik, aki úgy érzi, nem így kellene lennie a dolognak...
"Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen."
Ja, hát persze, ilyen alapon végül is van, ha a gyerekeimtől vagy a hobbimtól veszem el az időt. Csak miért tenné ezt valaki?
Az átlag család reggel beadja a gyereket oviba/suliba és 4-5 óra, mire hazaérnek. 8-kor már fürdés meg altatás. Marad 3-4 óra, amibe bele kell suvasztani még pár dolgot hét közben, egy kis frissért boltba beugrani, hivatalos ügyeket intézni, orvoshoz menni vagy bármi, akkor mindjárt marad 2- óra, ki az, aki ebből az időből még feláldoz a mindennapos főzés oltárán ahelyett, hogy a gyerekeivel lenne?
23, nem tök mindegy, hogy mi miatt nem főzöl?
Addig, amíg meg tudjátok oldani és nem haltok éhen, a kutyát nem érdekli, hogy maradékot esztek vagy rendeltek...stb.
Miért magyarázkodsz?
Miért, 23, a gyerekeid nincsenek otthon, amikor főzöl? Főzés közben nem tudsz beszélgetni? Ott állsz kukán a tűzhely mellett két órát? Én nem szoktam... nem vesz el fél órát a napomból, közben a gyerek elcsacsogja, mi volt a suliban.
De mondom, nem kell főzni, ha nem akarsz, csak akkor vállald, hogy nem akarod, ne magyarázkodj.
Miért kellene? Én biztosan nem állok neki 8 óra munka után főzőcskézni - mert ugyebár a családok 95%-ban a nő feladata ez is.
Mindenki eszik, amit talál, egy rántottát meg már a 8 évesem is simán megsüt, vagy főz tojást, virslit, etc ha meleg ételt kér.
Amúgy is, suliban, melóhelyen rendes ebédet eszünk. A szünet más, de olyankor sem minden nap főzök, hanem előre elkészítek-lefagyasztok.
Saját vállalkozásunk van, itthonról dolgozom így van időm közben megfőzni.
A férjem menüzik napközben, a gyerekek a bölcsiben illetve a suliban eszik a menza kaját.
Minden este meleg vacsival várom Őket, a péksüteményt is én sütöm itthon.
Hétfőtől péntekig főzök, hétvégén nem akarom elvenni az időt a családomtól, ilyenkor rendelünk vagy beülünk valahova.
Egy vacsi megvan általában négyünkre 5000 forintból de ha az egész napos étkezést nézzük bőven megvan a 8000 forint.
Egyedül a minőségi alapanyagokon nem vagyok hajlandó spórolni. Amit tudunk pedig megtermelünk magunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!