Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy családban,ha...

Szerintetek egy családban,ha mindkét fél dolgozik kell-e minden nap főzni és napi 8000Ft normális-e,ha csak ételre megy el?

Figyelt kérdés

2023. szept. 2. 20:40
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
76%

Hát a 8 ezer forint tekintetében tényleg nem ártana tudni, hány fős a család.

Egyébként nem, nem kell minden nap főzni. Lehet lefagyasztani, felmelegíteni, 2-3 napra főzni előre... ahogy kijön a lépés. Mi ketten vagyunk a családban, egy héten talán 2-3 alkalommal főzünk.

2023. szept. 2. 21:50
 12/44 anonim ***** válasza:
80%
Lehet főzni, lehet rendelni, lehet étteremben enni, és ezek bármilyen variációja, ez kizárólag az adott család dolga, ahogy az is, hogy mennyit költenek erre naponta.
2023. szept. 2. 22:06
 13/44 anonim ***** válasza:
16%
240 ezer forint csak kajára akkor is sok havonta..
2023. szept. 2. 22:13
 14/44 anonim ***** válasza:
55%
Túlzásnak érzem a napi főzést, illetve a napi 8000forintot is
2023. szept. 2. 22:16
 15/44 anonim ***** válasza:
42%
Dehogy kell. Én enném egy hétig is ugyanazt, ha elállna, de fagyasztani... az már nagyon gusztustalan, ami egyszer lefagyott és újra kienged.
2023. szept. 2. 22:22
 16/44 anonim ***** válasza:
80%

Mi 4-en vagyunk. 2 gyerek,2 felnőtt. Az ár nagyon függ attól,hogy mit főzünk. Pl egy paradicsom leves lángossal,ami ma volt,kijött kb 3000 ft-ból. De holnap hús leves lesz,és rántott hús,plusz köret,az lehet közelíteni fog a 8 ezerhez. De mindennap nekünk ez sok lenne anyagilag.

Mi nem főzünk mindennap,mert sokszor két napra főzök. Este,mert napközben mi is dolgozunk. Bár nekem pont a főzés a kikapcs. Közben zenét hallgatok,és olyan jó buli hangulat van olyankor.

2023. szept. 2. 23:01
 17/44 anonim ***** válasza:
75%

Napi 8000 Ft az havi 240e Ft csak ételre.

Mi 4 tagú család vagyunk, két kisiskolás gyerekkel. Írjuk a kiadásainkat. Van egy olyan rovatunk, hogy háztartási kiadások. Ide tartozik az élelmiszer, de minden más is, amit élelmiszerboltban (is) meg lehet venni, pl. tisztálkodószerek, tisztítószerek stb. Ez jelenleg havi 180-200e Ft körül van.

Jó lenne tudni, hány tagú a ti családotok, de ha nem lényegesen nagyobb a mienknél, akkor sokallanám.

2023. szept. 3. 00:32
 18/44 anonim ***** válasza:
58%

Kétszemélyes háztartásban a 8e nem kevés, de el tudok képzelni kaját és kajamennyiségét, hogy ennyi elmegy, csak azért nem biztos hogy szükséges.

Mi általában naponta főzünk, ritkábban két naponta. Egyrészt sokan vagyunk, gyakorlatilag két háztartás gyerekekkel, másrészt nem szeretjük a másnapos kaját sok mindenből, harmadrészt vacsira is többen meleget eszünk. A fagyasztástól meg mindenki irtózik, inkább előkészítjük a kaját több napra, de frisset eszünk, pl bepácoljuk a húst, de frissen sütjük, tartós hidegköretet készítünk vagy ilyesmi.

Viszont konfliktus nincs belőle, ezt teljes megelégedéssel és munkamegosztással toljuk így.

2023. szept. 3. 00:56
 19/44 Darius- ***** válasza:
41%
Főzz olyant, ami sokáig tart. Én így csinálom, amikor egyedül vagyok. Én egyszerre megfőzök egy 15 litres fazékkal, aztán megy a fagyasztóba, mert nem szeretek főzni. Az összeg úgy kb. megfelelő szerintem, nekem egy kicsit kevesebből kijön, 6 vagy 7 ezerből naponta.
2023. szept. 3. 01:38
 20/44 Darius- ***** válasza:
46%
15-véletlen zöldet adtam neked, mert az elején teljesen mást írtál. Miért gusztustalan szerinted a fagyasztott termék. Sok étel a boltban is mirelit.
2023. szept. 3. 01:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!