Szerintetek egy családban,ha mindkét fél dolgozik kell-e minden nap főzni és napi 8000Ft normális-e,ha csak ételre megy el?
2 kisgyerekünk van, eszembe nem jutna naponta főzni, pedig még nem is dolgozok, gyeden vagyok. Vasárnap megfőzök előre pár napra, aztán vagy egyszer főzök hét közben, vagy fagyasztóból veszünk elő kaját. Persze, szombaton is főzünk, de akkor jobban ráérünk.
De ha eljárnék dolgozni, akkor se tennék másképp, hát kinek van ideje naponta főzni? Az átlagember hazaér 5 fele, örül, ha kicsit a gyerekeivel lehet, meg más házimunkát megcsinál, nemhogy naponta nekiálljon főzni és aztán konyhát takarítani.
A 8 ezer forint meg irreleváns, nem tudjuk, hogy 2 vagy 5 fős családról van-e szó. Az havi 240 ezer, mi feleennyit költünk havonta, és azritnem az átlag családnak nem is fér bele ennyi havonta.
Hat szerintem fontos es jo ha minden nap van fozve (persze attol fugg - ha a ferj eszik az irodaban meleget a gyerek a suliban akkor ok...felesleges...de a menza kaja tudtommal elegge egeszsegtelen - szoval en nem ragaszkodom hozza anyakent hogy ott egyen.)
Nemtudom miert irjak hogy olyan nagy dolog a mindennapos fozes.
Organizacio kerdese.
Sok Meal Prep receptek vann youtubon (pl Sami Clarke)
Olyan receptek amikoet kombinalni lehet (vmibol többet fozol es az egyik nap rizzsel eszitek a masik nap tesztaval, kajak amiket le lehet fagyasztani reggel kiveszed estere kiolvad...)
Nincs olyan, hogy "kell". Mi pl. mindig ebedre eszünk főtt etelt, azaz ha senki sem ebédel itthon, akkor aznapra nem főzünk. (Ilyenkor viszünk magunkkal fott etelt a munkaba).
Mi 2 fore kb 5000-ret koltunk naponta, de ezen bőven lehetne meg faragni, ha szükség lenne rá.
jo 6os lehet kötekedni :) . En ugy ertelmeztem aznap nincs meleg kaja hanem mindenki eszik sajtos kenyeret oszt csa.
En erre irtam ezt megoldasnak.
Mi minden nap fözünk, több napig ugyanazt enni senki sem szereti a családban. Viszont nem mindig a feleség föz, hanem felváltva, illetve a mosogatást a gép csinálja.
Egyébként rengeteg olyan étel van, ami kb fél óra, és nem elöre elkészített akármihez fözünk tésztát, illetve nem is félkész vagy készétel, az egész szervezés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!