Hogy kérjem meg a családom hogy az új keresztnevemen szólítsanak? Szépen megkértem őket, sőt vettem nekik csoki, kávé mégse hát rájuk. Mit tegyek?
Mondd meg nekik, hogy ha továbbra is lepityukámoznak, nincs több kávé meg csoki! Ha szeretik a nassolást, ingyen kávézgatást, konyhában cigizgetést, és kinézik belőled hogy legközelebb tényleg nem hozol, biztos átállnak a Petire.
Én konkrétan egy tábla Milka Luffléért akár Lacinak is hívnálak, ha azt kérnéd.
19 vagyok csak véletlen nyomtam válasz küldéere
Szóval: abba a környezetbe ahol mozgok felszoktuk szólítani nőket. És mivel vezetéknevet használjuk sokszor feladja leckét ha valaki megházasodik és ne a leánynevén hanem asszony nevén szólítsuk.
Én se vagyok kibékülve nevemmel. De tudom váltanék nem tudnám megszokni.
Nem fognak úgy nevezni, ezt felejtsd el. 18 éven át te voltál Pista, akkor maradsz is, hiába kéred tőlük.
Én 32 év alatt nem tudtam leszoktatni őket a "-ke" kicsinyítőképző elhagyásáról, annyit tehetek, hogy amikor elkezdik, akkor nem reagálok. Nem érdekel, ezerszer szóltam érte, utálom, hülyén hangzik, dedós, juszt csináljáká.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!