Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ehhez mit szóltok? Volt-van...

Ehhez mit szóltok? Volt-van alapja az e fajta beszólásoknak? Már nem az első.

Figyelt kérdés

Ma a párkapcsolatokról beszéltünk úgy általában egy pszichológia kurzuson. Mindenki elmondhatta, hogy van-e, nincs-e kapcsolata, ha van milyen, ha nincs milyen volt...

Mikor rám került a sor elmeséltem, hogy 3 éve élek párkapcsolatban egy sráccal, akit még gimis koromból ismerek. Másfél éve vagyunk távkapcsolatban, de amúgy egy városban élünk, csak egyetem miatt így alakult. Elmondtam, hogy a bizalom nálunk nem kérdéses és sosem gondolkodtam azon, hogy esetleg megcsal, nem naivság, nincs okom rá, ismerem, hogy a páromnak mi erről az életfelfogása...A szeret témáról pedig az a véleményem, hogy én napról napra jobban szeretem, és azonkívül, hogy csodálatos férfi, gyerekeim apját látom benne, és ahogy telik az idő ezt egyre inkább érzem. Ő is hasonló érzésekkel van irántam, már bankett óta arról álmodozunk, hogy milyen legyen az közös gyerek...

Na ennyit ízelítőnek kb. amiket mondtam. erre egyik lány aki másképp unokatestvérem is beszólt, hogy akik "így ráragadnak a másikra azok sosem lesznek boldogok". Nem tudom, én nem vagyok rá ragadva, többször átbeszéltük, ha véletlenül valamelyikünk már nem lesz szerelmes akkor szétválnak útjaink mert nem lenne értelme hitegetni egymást.

De nem ez az első eset, többször kapjuk a nyakunkba, hogy miért nem "élünk"? Meg miért nem próbálunk ki mást...

A legjobban ez akaszt ki, hogy attól mert 17 éves koromból ismerem lehetünk boldogok szerintem. Sőt szerintem fantasztikus dolog lehet egy igazi nagy gimis szerelemből...

Vannak ismerőseim akik tudatosan készültek a házasságra (értsd ez alatt hónaponta párt váltottak, a "megfelelőhöz" mentek, ) aztán 2 hónap múlva válás...szerintem ez nem irányadó...

vigasztaljatok meg:)))

21-L

2010. okt. 13. 19:22
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

19:53

igazad van, köszönöm:)

2010. okt. 13. 20:03
 22/32 A kérdező kommentje:

19:56

hát igen...:-S

2010. okt. 13. 20:04
 23/32 A kérdező kommentje:

19:59

tisztában vagyok vele, ilyen is van, olyan is van. De feleslegesnek tartom játszani a vészmadarat. Mindenki saját sorsának a kovácsa, valóban.

Nektek minden szépet:)

2010. okt. 13. 20:05
 24/32 A kérdező kommentje:
2o:oo nem ismerem a sorozatot, nem nagyon nézek tv-t. De netről letöltöm és belenézek, lássuk:D köszi:)
2010. okt. 13. 20:06
 25/32 anonim ***** válasza:
59%

Van alapja a beszólásoknak. A statisztika és a tapasztalatok:

A gimis kapcsolatok általában megromlanak,mert felnőnek közben, és annyit változnak, hogy már nem összeillők.

A "ráragadás" függést jelent, ami egy destruktív lelkiállapot, a kapcsolat egyik tagjának sem jó.

A házasság előtti hosszú "járás" során annyira megszokott lesz a másik, hogy a házasság nem hozza az esetlegesen várt "pluszt", ez csalódást okoz, és megromlik a kapcsolat.

Azért jó élni (normálisan, nem hónapról-hónapra mással), mert az emberek azt tapasztalják, hogy a második, harmadik, stb. kapcsolatukban jobban tudják kezelni a felmerülő gondokat, sokkal jobban tisztában vannak magukkal, hogy mit akarnak, jobb a szex (mert ők is jobbak, tapasztaltabbak lettek), és így összességében egy sokkal jobb kapcsolatot tudnak megélni a párjukkal.

2010. okt. 13. 20:09
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedet elolvasva arra a következtetésre jutottam,hogy sok korombeli példát vehetne Rólad,Rólatok!

Nap mint nap szemtanúja,fültanúja vagyok olyan társalgásoknak ahol a szexualitás a téme.Persze,ez természetes dolog,mi is szoktunk beszélni róla.De könyörgöm milyen az,hogy valaki 16 évesen már 4 fiúval szexelt és sorolja,hogy hol történt már meg...

Na szóval.

Ameddig Ti jól érzitek magatok így,boldogok vagytok ne foglalkozzatok másokkal.Azért mert manapság egyre több lány hagyja,hogy egy fél városnyi pasi megdugja még nem kell neked is beállnod a sorba.

Az élet nem azt jelenti,hogy minden héten mással d*gunk.Mint mindennek,az életnek,a szórakozásnak is két oldala van.A vad,durva bulik,amik általában részegséggel,szexel járnak és a szolidabb,összeülősebb esték.Szerintem az utóbbi sokkal jobb.Sokkal több,szebb emléket élhetünk át 1-1 ilyen estén,mint az előbbi verzióval.És ezzel nem a diszkó ellen vagyok.Nyílván az is jó,időnként kell(het) az olyasfajta szórakozás is,de más lehetőségek is vannak.

15/L

2010. okt. 13. 20:14
 27/32 A kérdező kommentje:

2o:o9

Szia! Nem veszekedni akarok, de most ha elhagyom a páromat (akit egyébként tiszta szívemből szeretek és bármit vagyis BÁRMIT megtennék érte) és soha többet nem találok hozza hasonlót, akkor kérdem én mit érek el a továbbiakban azzal, hogy "éltem"? Lehet soha többet nem leszek boldog...

Az meg, hogy a járás meg házasság előtti időszak ha lenne türelmem előkeresném a pontos adataimat, és megmondanám Neked, de nem így van ahogy leírod.

A házasság előtt eltöltött hosszú idő is függ attól pl. hány éves korban (zárójelt ejtenék, ez az adat jelentősen módosul pl. 17-18 éves korban kezdődő kapcsolatoknál, szemben a 23-25 évesekkel). A tizenévesek hosszabb időtartamú "járása" (együttléte stb) megalapozza a kapcsolatot és az adatok azt mutatják, hogy ezekből a kapcsolatokból melyek megmaradnak, nagyon bensőséges igazi minta házasságok lesznek. (csak mint pszichológushallgató erről is tudok dolgokat...)

Csupán a véleményetekre voltam kíváncsi, hogy Ti mit gondoltok erről. Természetesen mindenkinek lehet egyéni véleménye, amit írtam az se passzol mindenkire, és a "ráragadás" is ráilleszkedhet néhány ilyen vagy ehhez hasonló kapcsolatra...

Köszönöm mindenki válaszát számomra hasznosak voltak, megy a zöld:D

2010. okt. 13. 20:18
 28/32 A kérdező kommentje:

2o:14

Elárulom, a korodbeliek Tőled is tanulhatnának.:)

Én kb. hozzád hasonló kislány lehettem, nekem nem volt párom 17 éves korom előtt és fogalmam nem volt a szexualitásról sem...18 éves már jócskán elmúltam mikor lefeküdtem a párommal (több mint egy év után).

Szomorúan látok ma is embereket, akiknek az élet értelme a sör, a vodka és a d.gás köré összpontosul, egyetemre meg azért jár mert az olyan nagyon menő hely:-S

Tudod gimiben alig jártam bulizni, és még most sem igazán járok, sőt félévben egyszer, vagy évente egyszer (mondjuk egy-egy jó koncert azért kivétel). Néha kiközösítettek emiatt, gimi 3. és 4.-ben majdnem egy barátom se maradt emiatt. Mert nekem órák után nem a piálás volt az első helyen:-S

Persze mióta "felnőttem" rengeteg hasonló gondolkodású emberrel találkoztam és látom, nem is vagyunk olyan kevesen. Persze így is sokan vannak az "életesek".

Persze, hogy nem állok be a sorba, de néha rosszul esnek ezek a megjegyzések, egyáltalán valakinek hogy jön ez? :-S

No minden szépet Neked és őrizd meg az értékeid:)

Üdv

2010. okt. 13. 20:25
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
osztályfőnökön szintén gimiben ismerkedett meg a férjével, mára van 2 gyerekük, és boldogan élnek :)
2010. okt. 13. 20:31
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Én is a középiskolában ismerkedtem meg a férjemmel, szerelem volt első pillantásra. Már akkor tudtam, hogy Ő lesz a férjem. :-) Én akkor 16, Ő 18 éves volt. Mindenki csak nevetett rajtunk, mondván, hogy nem éltünk és buliztunk eleget. De azt hiszem az idő minket igazol, már 9 éve élünk együtt nagy szerelemben és van 2 lányunk is. Néha még így is kapjuk a beszólásokat, hogy úgy sem maradunk együtt örökké és biztosan meg fogjuk egymást unni. Én ezeken csak jót mosolygok, mert mindig olyanok mondják, akiknek nincs senkijük, vagy éppen hetente váltogatják a partnereiket. :-)

Én hiszek abban, hogy létezik sírig tartó szerelem. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek, a többiekkel pedig ne foglalkozz, egyszerüen csak irigyek a boldolságodra.

2010. okt. 14. 07:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!