Lehet hogy rossz témakör de van egy kis (nagy) problémám. Segitség?
Lefogtok oltani, tudom.
Szeretnék Amerikában élni, de szüleim nem szeretnének. pedig énnekem már nagyon elegem van a c....bünözésből, az idióta politizálásból, abból hogy tönkreakarják tenni az országot meg ebböl az emberekből, mindent utálok itt! Apa kint dolgozik németbe, anya itthon van de ö meg most németet tanul de nem tudom minek... mert hogy én nem akarok velük németbe költözöni az biztos! Jól tudok angolul fiatal korom ellenére (15év) és mindig is amerikai életről álmodoztam (tudom hogy csak a filmekbe olyan jó, stb. de én már eldöntöttem), viszont a szüleimtől nem várhatom el, hogy miattam menjenek akárhova is. Én kimennék akár egyedül is. Szeretnék kimenni tanulni de még egyetem előtt (mert sokat késtem). Valami ötlet?:S
szerintem ahogy betöltöd a 18-at, menj hajóra dolgozni. ott lehet "szórakoztató" munkakörbe is jelentkezni, tehát énekelhetsz is, és közben hülyére keresed magad :)
ráadásul beutazod a világot, legalább addig se itthon kell lenni.
aztán később, mikorra már jó sok pénzt félre tettél, és még mindig amerikába vágysz, akkor bele tudsz vágni. vagy ki tudja, lehet hogy a hajós munka alatt majd beleszeretsz egy másik országba :)
a lényeg hogy addig is világot láthatsz, énekelhetsz, és utána meg már lesz anyagi háttered, hogy ott élj, ahol akarsz.
Miért ugatjátok le, miért baj az ha 15 évesen álmodozik?
Én éltem kint az USA-ban egyetemista koromban. Akkor (7 éve) egyetemi hallgatók könnyűszerrel megkapták az u.n. J1 vízumot, amivel 4 hónapot kint tudtam dolgozni, és 2 hetet még kint maradtunk, kicsit körülnéztünk. Szerintem fantasztikus ország, én tényleg el tudnám ott képzelni az életemet.
Szóval egyetem alatt - ha még mindig így gondolod- valószínűleg tudsz pár hónapos vízumot szerezni, amivel dolgozhatsz. (Én kölcsönpénzből mentem ki, amit a fizetésemből könnyűszerrel visszafizettem.) Aztán megtapasztalhatod milyen ország, tényleg szeretnél-e ott lakni stb.
Különben volt ott egy lengyel srác ismerősöm, akinek nagy álma volt, hogy az USA-ban éljen. Na ő szerzett magának egy olyan munkát, aminek az volt a lényege, hogy tetőszerkezeteket kellet javítani. Elég rizikós munka volt, de ő bevállalta, mert tudta, hogy kevesen akarják csinálni, pedig nagy szükség volt rá. Nos, amikor mentem haza akkor neki már meg volt hosszabbítva a vízuma és a főnöke ügyvédet fogadott, hogy még több időre hosszabbítsák. Nem tudom mi van vele most, de nem csodálkoznék, ha már meglenne a zöld kártyája.
Szerintem senki nem ugatta, egyszerüen olyan kerdeseket tettek/tettünk fel, amiket vegig kell gondolnia.
Senkinek nem azzal van baja, hogy menni akar, hanem leginakbb azzal, hogy nincs atgondolva ez az egesz. Ettöl függetlenül meg igy is bejöhet, volt mar ilyen is :)
Viszont egyertelmüen könnyebb lenne az elete, ha ezekre a dolgokra felkeszülne, amiket irtunk.
20:58
Te is és az ismerősöd is átgondoltan, tanulni és dolgozni mentetek. Ez a kamaszgyerek viszont sietve kijelenti, hogy nem hajlandó munkával bepiszkítani a kezét... Jobb is, ha nem Magyarországon lesz naplopó, így is túl sok van már, de kétlem, hogy bárhol máshol tárt karokkal fogadják majd. Az pedig kifejezetten taszító, hogy nem hivatástudatból akar énekelni, hanem a munkát elkerülendő. Nem hiszem, hogy ilyen hozzáállással sokra viszi majd.
18/L
Figyelj 15 évesen én is ilyen "lázado" voltam. DE pár éven belül, vagy lehet h honapon meg fog változni a véleményed, és gondolj arra, hogy ha idösebb leszek, akkoris megteheted. Sosincs késö változtatni, még 30 évesen se.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!