Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el, hogy kereszta...

Hogyan érjem el, hogy keresztapám leszálljon a gyerek témáról?

Figyelt kérdés

Már tavaly is hallottam, hogy mondta szüleimnek, milyen jó hogy utazunk, mert ezek az utak arra is jók, hogy összejöjjön egy gyerek. Aztán kaptunk egy szállodába kupont tőle karácsonyra és miután átadta, szintén hasonlót mondott. Ezeket figyelmen kívül hagytam.

Nemrég felhívott és egy rövid felvezető után kérdezte, hogy mikor akarunk gyereket párommal. Mondtam, hogy pontosat még nem tudok, de 30 éves korom előtt (tehát 4 éven belül), de előtte még azért szeretnénk összeházasodni. Erre jött a duma, hogy jaj, nem kell annyit várni, mert nem egy nő van, akiről 30 éves kora körül kiderül, hogy vmi beavatkozásra szorul, hogy legyen gyereke és ez sok idő és pénz. (ha most kiderül, akkor most is idő és pénz az utánajárás, de mindegy) Meg, hogy ha sokáig nem jön görcsölni fogunk a témán és akkor meg azért nem jön össze. (szerintem ez bármilyen korban igaz) Mondtam, hogy most biztos nem lesz, mert még növelni kéne a megtakarításunk, illetve én este hatra érek haza munkából, addigra már az óvoda is bezár. Heti minimum egyszer igénybe kéne venni vagy nagyszülői vagy fizetett segítséget, hogy meg legyen oldva a gyerek elhozatala, mert párom se tudná minden nap hazahozni. Ezt pedig nem akarjuk.

Mint aki ezt meg se hallotta előállt egy csodás javaslattal, hogy ne védekezzünk és akkor majd, ha akar összejön az a gyerek. Állást meg bármikor lehet váltani. Mondtam, hogy se a terhes nőkért, se a kisgyerekes anyákért nem kapkodnak, szóval kizárt. De megint jött, hogy milyen jó, ha az ember fiatalon vállal gyereket, mert a szülő-gyermek kapcsolat egy életre szól, a párkeresést viszont bármikor újra lehet kezdeni. Szerintem elvált anyaként se egyszerű az ismerkedés, de ebbe már bele se akartam menni. Szerencsére mennie kellett, de mondta, hogy erre még visszatérünk. Hogyan állítsam le? Láthatóan az észérvek nem hatnak és képes párom előtt is rákezdeni ezekre, és őt pedig végképp nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni.

2023. júl. 7. 10:22
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

16: De mi ez az őrület, hogy azt akarja, hogy valaki másnak legyen gyereke?

Ez valami mentális zavar. Én biztos kérnék szakvéleményt erről. Abban is tudna segíteni, hogy kell leszerelni. Amúgy én kilépnék ebből a családból.

2023. júl. 7. 16:36
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
* Nem a 16-ra, 15-re gondoltam a választ.
2023. júl. 7. 16:37
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
#21 szerintem se normális. mások nemi életével ilyen szinten való foglalkozás tényleg beteges.
2023. júl. 7. 16:39
 24/38 Metionin ***** válasza:
94%

Azt nem értem, hogy minek kell magyarázkodni. Mégis mi köze a keresztapádnak a ti magánéletetekhez? Már az elején közölni kellett volna, hogy ehhez semmi köze. Te meg még magyarázkodsz, mint valami kislány. "Ne haragudj Pisti, neked ehhez semmi közöd, majd mi eldöntjük." Kész. Ha nyomul, nem kell szóba állni vele.

Mondanám, hogy kérdezz te is vissza intim dolgokat, de amilyen nebáncsvirág vagy a kérdés alapján, úgysem menne. Pedig irtó muris volt, amikor hasonló esetben rákérdeztem az illetőnél, hogy na és neked működnek még odalent rendesen a dolgok? És te mikor tervezel lefogyni? :D

2023. júl. 7. 16:57
 25/38 anonim ***** válasza:
86%
24: És mit mondtak, mi lett?:)
2023. júl. 7. 17:09
 26/38 Metionin ***** válasza:
100%
25. Csak pislogtak mindig, én meg közöltem, hogy látod, te se szereted ha a magánéletedet firtatják, akkor miért nem szállsz ki a méhemből? Szerinted az nem ugyanígy bunkóság? - fele megsértődött, fele zavarba jött és sietve terelte a témát.
2023. júl. 7. 17:13
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
#26 én amikor azzal jött a hasonló rokonság, hogy mikor megyek már férjhez, és szülök (akkor voltam olyan 22-23 éves) mert a régi szép időkben ilyen korban már tisztességes háziasszonyok és anyák voltak a nők, valamiért nem értékelték, amikor rámutattam a tényre, hogy a régi szép időkben az ő korukban meg már halottak voltak az emberek. Máig nem értem miért sérelmezték...
2023. júl. 7. 17:21
 28/38 anonim ***** válasza:
88%

27. XD

Nálunk amúgy a háború előtt minden felmenőm 33-48 éves kora közt szülte a rokonaimat.

2023. júl. 7. 17:23
 29/38 anonim ***** válasza:
86%
#28 nálunk apai ágon mindenki 18-20 korukban kezdték de az anyám meg 42 évesen szült engem, szóval tényleg nem értem miért kell ezen ennyit lovagolni.
2023. júl. 7. 17:28
 30/38 anonim ***** válasza:
11%
29: A háború utáni propaganda.
2023. júl. 7. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!