Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el, hogy kereszta...

Hogyan érjem el, hogy keresztapám leszálljon a gyerek témáról?

Figyelt kérdés

Már tavaly is hallottam, hogy mondta szüleimnek, milyen jó hogy utazunk, mert ezek az utak arra is jók, hogy összejöjjön egy gyerek. Aztán kaptunk egy szállodába kupont tőle karácsonyra és miután átadta, szintén hasonlót mondott. Ezeket figyelmen kívül hagytam.

Nemrég felhívott és egy rövid felvezető után kérdezte, hogy mikor akarunk gyereket párommal. Mondtam, hogy pontosat még nem tudok, de 30 éves korom előtt (tehát 4 éven belül), de előtte még azért szeretnénk összeházasodni. Erre jött a duma, hogy jaj, nem kell annyit várni, mert nem egy nő van, akiről 30 éves kora körül kiderül, hogy vmi beavatkozásra szorul, hogy legyen gyereke és ez sok idő és pénz. (ha most kiderül, akkor most is idő és pénz az utánajárás, de mindegy) Meg, hogy ha sokáig nem jön görcsölni fogunk a témán és akkor meg azért nem jön össze. (szerintem ez bármilyen korban igaz) Mondtam, hogy most biztos nem lesz, mert még növelni kéne a megtakarításunk, illetve én este hatra érek haza munkából, addigra már az óvoda is bezár. Heti minimum egyszer igénybe kéne venni vagy nagyszülői vagy fizetett segítséget, hogy meg legyen oldva a gyerek elhozatala, mert párom se tudná minden nap hazahozni. Ezt pedig nem akarjuk.

Mint aki ezt meg se hallotta előállt egy csodás javaslattal, hogy ne védekezzünk és akkor majd, ha akar összejön az a gyerek. Állást meg bármikor lehet váltani. Mondtam, hogy se a terhes nőkért, se a kisgyerekes anyákért nem kapkodnak, szóval kizárt. De megint jött, hogy milyen jó, ha az ember fiatalon vállal gyereket, mert a szülő-gyermek kapcsolat egy életre szól, a párkeresést viszont bármikor újra lehet kezdeni. Szerintem elvált anyaként se egyszerű az ismerkedés, de ebbe már bele se akartam menni. Szerencsére mennie kellett, de mondta, hogy erre még visszatérünk. Hogyan állítsam le? Láthatóan az észérvek nem hatnak és képes párom előtt is rákezdeni ezekre, és őt pedig végképp nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni.

2023. júl. 7. 10:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
6%

10 - Te hajtod magad a korod miatt - 30 az semmi - és az esküvő - és miből? - és a párod hány éves?

Csupa stressz.

Amúgy boldogok vagytok, ugye?

2023. júl. 7. 13:11
 12/38 A kérdező kommentje:

Párom idén lett 30-as éves.

Igen, jól megvagyunk és nem hajtom magam a korom miatt, ha elmúlok 30 és csak utána jön össze a gyerek, nem dől össze a világ. Nem egy példát látok a környezetemben, akinek pár hónap alatt összejött 30-32 évesen a baba, szóval azért nem aggódom. Szimplán van egy kb elképzelésem, hogyan szeretnék haladni az életben, de ha módosítani kell, se halok bele.

2023. júl. 7. 13:30
 13/38 anonim ***** válasza:
91%
Mond meg neki ha annyira akar gyereket csináljon magànak!
2023. júl. 7. 13:48
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy hagyjuk ezt a szülj 30 előtt témát, járok a meddőségi klinikára, kb ugyanolyan arányban vannak 20on évesek, mint 30 felettiek. 25 évesen is kiderülhet, hogy nem lehet valakinek természetes úton babája, sajnos ismerek nem egy ilyet, de olyat is aki 35 felett azonnal teherbe esett.
2023. júl. 7. 14:57
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha erélyesebb leszel három dolog lehet:

1. felfogja, hogy nem akarsz erről beszélni vele

2. megsértődik és ő nem akar majd beszélni veled

3. nem változik semmi, de akkor legyél megint erélyes

Én momentán a 2-3 pontnál járok. Mi próbálkozunk, egyszerűen csak unom, hogy aki tud erről, csak erről akar beszélni, amihez meg amúgy semmi köze. Anyósom amúgy se normális, de miután már mindketten megmondtuk neki, hogy ne nyaggasson ezzel minket mert szólunk úgyis, ha terhes leszek, képes a villamoson odarohanni hozzám és simogatni a hasam, hogy UGYE VAN MÁR BENNE VALAKI??? iszonyú kellemetlen, de hiába mondom meg neki, hogy hagyjon, megsértődik, aztán folytatja...

2023. júl. 7. 15:03
 16/38 anonim ***** válasza:
93%
Én ilyen helyzetben azt szoktam mondani, hogy ez a kérdés őt nem érinti, és nem kértem a véleményét. Ha aktuális lesz, majd tudni fog róla, addig tartsa tiszteletben a magánéletünket, különben én sem fogom az ő magánügyeit tiszteletben tartani. Olyan is volt, hogyha elkezdett egy ilyen rokon ugyanerről papolni, amiután elmondtam ezt neki, és ugyanúgy folytatta, teljesen ignoráltam, elkezdett beszélni, megfordultam, és elmentem. Telefont letettem.
2023. júl. 7. 15:23
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amíg olyan tátott szájú vagy, hogy a telefont nem cseszed rá egy ekkora parasztra, addig minek neked párkapcsolat? Állj már ki magatokért, nem a XIX

Században, meg a múlt század első felében vagyunk, amiért egy nőt azért bezsuppolhatnak a diliházba, mert ki mer állni magáért.

2023. júl. 7. 15:33
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

És ennek a palinak van gyereke?

Felesége?

Én a helyedben ezt a témát kezdeném feszegetni. Non-stop. 😂

2023. júl. 7. 15:40
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

" Mondtam, hogy most biztos nem lesz, mert még növelni kéne a megtakarításunk, illetve én este hatra érek haza munkából, addigra már az óvoda is bezár. Heti minimum egyszer igénybe kéne venni vagy nagyszülői vagy fizetett segítséget, hogy meg legyen oldva a gyerek elhozatala, mert párom se tudná minden nap hazahozni. Ezt pedig nem akarjuk." - és ha nem akarsz most gyereket, miért gondolkozol ezen? Addig mire gyereked lesz, ha egyáltalán lehet, még millió dolog változhat.

Most neki hogy nem lehet és nem akartok gyereket. Aztán majd meglepődik ha lesz.

2023. júl. 7. 16:00
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyenesen és tisztán meg kell neki mondnai, hogy nem az ő dolga.
2023. júl. 7. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!