Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben elmondjam a...

Ebben az esetben elmondjam a családomnak, hogy bántalmaztak?

Figyelt kérdés

Pár éve amikor nagyon megromlott a kapcsolatom a családommal elköltöztem és alig beszéltünk. Miután elköltöztem szexuálisan zaklattak, bántalmaztak és ezt nem mondtam el nekik úgy éreztem engem hibáztatnànak...

Miután ez megtörtént teljesen megszakadt a kapcsolatom velük és csak nemrég kezdtünk el újra beszélni. Mostmár javult köztünk a viszony és úgy éreztem elmondhatom nekik miért nincs mai napig senkim és miért éltem ennyire magányban évekig de nemrég valahogy feljött a "téma" nem az enyém másé és olyanokat mondtak, hogy akit zaklatnak okot adnak rá és, hogy nem igaz nem tud védekezni stb...

Így nem mertem mégsem elmondani.

Nem tudom jobb e ha örökre bennem marad e ez a dolog és nekik sohasem mondom el. Nehéz mert bár jobb a viszony köztünk de nem tudom ezt ők mennyire tudnák helyén kezelni.

2023. júl. 6. 14:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Hagyd a francba ezt a családot, ez nem család! Viszont menj pszichológushoz, évekkel ezelőtt kellett volna!
2023. júl. 6. 16:24
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
11-re hallgass! Ráadásul az emberre szinte rá van írva, hogy nincs aki megvédjen, ezt a zaklatók kilométerekről kiszagolják. Ez nem család, sosem volt, sosem lesz. És nem csak nem tartozol közéjük, de nem tartozol nekik semmivel!
2023. júl. 6. 16:32
 13/21 A kérdező kommentje:
Évekkel ezelőtt történt és eddig eljutnom is szakember segítségével sikerült. Bár nem minden nap de járok pszichológushoz. Nem gondolkodom minden nap azon, hogy megerőszakoltak és csak élem az életem eléggé rendeződött is azóta, egyszerűen a családom az akinek ezt a dolgot nem mondtam még el de inkább mostmár nem is fogom.
2023. júl. 6. 17:26
 14/21 anonim ***** válasza:
88%
Én nem mondanám el, mert nem tudnának hozzá empatikusan viszonyulni. Olyanokat avass a bizalmadba, akik megérdemlik.
2023. júl. 6. 21:54
 15/21 A kérdező kommentje:

14

Két ember tudta de ők már nem élnek, nekik elmondhattam ők voltak azok akik teljes mértékig mellettem álltak. Nem igazán beszélek erről , ez a két ember is rokon volt.

2023. júl. 6. 22:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon együttérzek. Tudnod kell, hogy a nemi erőszak mindig az elkövető felelőssége. Elmaradott gondolkodású és/vagy empátiahiányos emberek szoktak áldozathibáztatni. A szüleit nem választhatja meg az ember.
2023. júl. 6. 22:08
 17/21 A kérdező kommentje:

16

Sosem voltak azok a megértő típus ha problémám volt sem beszélhettem meg velük mert mindig is ők voltak azok akik mindenben első voltak és az ők problémáik voltak csak a fontosak. Tényleg most kezdtek el jó irányban változni de a múltkori beszélgetésünkkor nagyon megbántottak amikor hibáztatták az áldozatot. Néha úgy érzem nem gondolnak bele mit is mondanak.

2023. júl. 6. 22:13
 18/21 anonim ***** válasza:
85%
Ne próbáld ki, hagyd őket. Nincs empátiájuk. Keress egy jó pszichológust, ő a feldolgozásban is képes szakszerű segítséget nyújtani.
2023. júl. 6. 22:18
 19/21 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, tudom, baromi nehéz, de ami nem megy, ne erőltesd. Inkább próbálj szocializálódni, bizalmasokat magad köré gyűjteni, mert a családodra nem számíthatsz. Az ilyeneknek tilos pitizni.
2023. júl. 7. 01:57
 20/21 anonim ***** válasza:
92%

Felesleges. Én elmondtam, mi volt a válasz: csak félreértettem, párkapcsolaton belül amúgy sincs erőszak :D

Na, erre most mit mondjak? oké, nincs, nem is értem, miért vártam minimális támogatást, de akkor hagyjuk egymást.

2023. júl. 7. 07:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!