Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezzel tényleg rosszat mondtam?...

Ezzel tényleg rosszat mondtam? Nem akarok anyósékhoz költözni.

Figyelt kérdés

Van egy párom, ő még tanul, én dolgozok. Már nagyon el szeretnék költözni, és ameddig a párom tanul, addig másodállást is fogok vállalni, aztán ha dolgozik, akkor odaköltözik hozzám. Nem egy leányálom ennyit dolgozni, de ez van.

A párom idősebb tesója meg a felesége 6 évig éltek anyósékkal, tök jól megvoltak, amit el is hiszek.

Amikor szóba jött, hogy megyek albérletet nézni, akkor felajánlották, hogy költözhetek oda hozzájuk. TÉNYLEG nagyon aranyosak, kedvesek, jól kijövök velük, imádom őket, tisztelnek minket, de mondtam, hogy nem szeretnék odaköltözni, mert ha már költözésre adom a fejem, akkor sajátba tegyem, és mindegy, hogy albérletbe, mert legalább az a saját albérletem lesz, és nem kell a páromon kívül még plusz 2 emberhez igazodni, és nem 15 nm lesz a saját terünk. Elkezdték bizonygatni párom sógornőjéék, hogy mennyit félre tudtak tenni, és ne tömjük más zsebét, meg sokat félre fogunk tudni rakni, de hát ha 5 évvel számolok, az csak 6 millió, és az semmi egy normális házra, plusz azok alatt az évek alatt is megy a házaknak az ára felfelé.

A párom meg jól lecsheszett utána, hogy ez nem esett jól a szüleinek. De most mit kellett volna mondanom?

2023. júl. 4. 14:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
78%

Nem mondtál rosszat. Van, aki nem szeret másokhoz beköltözni, van, akinek meg jó az is (sógornődék). Mégis az a gyakoribb típus, akinek zavaró és teher mások otthonában, egy másik családhoz alkalmazkodni, és nem lelkesedik az ötlettől. Nincs ezen csodálkoznivaló, a párod anyja se költözne be anyádékhoz, se a szomszédhoz, se senkikhez, lefogadom. Nem is értem, miért gondolják alapnak, hogy mindenki szeretne velük élni. Dehogy szeretne, miért szeretne? Ha ezen képes megsértődni, sértődjön.

A párod reakciója viszont intő jel. Ha rosszul esett nekik, hogy nem akarsz odaköltözni, az nem a te hibád, hanem az övék. Ne essenek nekik hülyeségek rosszul, és akkor jobban érzik majd magukat. Erre a szintre tényleg nem lehet már mit mondani. Téged lecseszni érte nonszensz.

2023. júl. 4. 20:55
 22/28 anonim ***** válasza:
84%

Szép dolog az őszinteség, de adott esetben taktikusabb lett volna azt mondani, hogy köszönöm, én nem gondolkodtam eddig ilyesmiben, de majd alszunk rá egyet, és megbeszéljük a Petivel.

Ne hidd, hogy a szülőknek olyan élvezetes a felnőtt gyereküket kerülgetni párostul, ha ennyire kicsi a tér.

De attól még lehet igaz, hogy rosszul esett nekik a túlzott nyíltságod.

A logika meg az érzelmek nem mindig húznak egyfelé.

2023. júl. 5. 00:16
 23/28 anonim ***** válasza:
65%
Pár hónapja vagytok együtt, felesleges erről beszélni, főleg nem sértődést csinálni belőle. Totál más típusúak vagytok, az már látszik: ők ezek szerint bárkit a nyakukra kötlöztetnének, nem zavarja őket, hogy úgy éljenek, mint a kaptárban, 4-en egy fürdőre, mindig mindent egymás szájában, stb. más meg igényli a személyes teret, az önálló életvitelt, és hogy legyen körülötte csönd és nyugalom. Ennek nyilvá ára van, amit megfizet (albérlet), ők meg csak a kidobott pénzt látják benne. Nem tehetnek neked szemrehányást, hogy nem akarsz az ő életstílusok szerint élni, te viszont azért igen, hogy ha ezen ajánlaton tőlmenően is bele akarnak majd esetleg pofázni az életedbe, és a lányukat akarják majd lebeszélni arról, hogy a gyerekszobában gyűjtögetés helyett veled szórja ki a pénzt az ablakon. Erről viszont hamarabb úgyse fogsz tudni tiszta helyzetet látni, csak ha élesben is sor kerül arr,a hogy befejezze a tanulást, dolgozni kezdjen, és ott legyen a szitu, hogy most akkor költözik, vagy marad spórolni.
2023. júl. 5. 06:21
 24/28 anonim ***** válasza:
91%

Én nem lennék együtt olyan párral, aki LECSESZ!, mert merészelem megmondani a véleményem másoknak - ha az anyjának, akkor neki.

Ez piszok nagy red flag, már bocs, az meg külön szép, hogy te vállalsz másodállást, csak eltarthass egy másik embert, csak mert az nem akar melózni.

Én NEM költöznék össze olyan emberrel, aki semmit nem ad a közösbe - igen, egyetem mellett is lehet melózni, sokunknak sikerül.

2023. júl. 5. 10:33
 25/28 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen igazad volt.A párod viszont elég rad flag, de már leírták miért.
2023. júl. 5. 17:53
 26/28 anonim ***** válasza:
69%
Valószínűleg nem az esett nekik rosszul, amit mondtál, hanem ahogy mondtad.
2023. júl. 5. 19:00
 27/28 anonim ***** válasza:
78%

Egyetértek, bár amit mondott, az is elég bántó formátum:

"...de mondtam, hogy nem szeretnék odaköltözni, mert ha már költözésre adom a fejem, akkor sajátba tegyem, és mindegy, hogy albérletbe, mert legalább az a saját albérletem lesz, és nem kell a páromon kívül még plusz 2 emberhez igazodni, és nem 15 nm lesz a saját terünk."

Nagy igazság van abban, hogy mindenkinek mindent meg lehet mondani, csak nem mindegy, hogy hogyan!

Én lehet, hogy úgy fogalmaztam volna, hogy

"Nagyon köszönöm Bözsi néni/Bözsi a felajánlott lehetőséget, de szeretnénk kipróbálni magunkat teljesen önálló párként, hogy kiderüljön mindkettőnk számára, hogy kezeljük a felmerülő nehézségeket!"

Ez is visszautasítás, csak kulturált formában és még indokolt is. Ezzel nem lehet vitatkozni.

A pasit és a kapcsolatot nem minősítem, mert azt megtették már előttem mások.

2023. júl. 5. 19:36
 28/28 anonim ***** válasza:
56%
Akármennyire kedveled a párod szüleit, ne menj ebbe bele. Legalább öt családról tudok, akik így gyűlölték meg egymást (anyósék a vejüket/menyüket). Még ha semmi rosszindulat nincs a másikban, akkor is lesz cirkusz lesz a vége, főleg, ha valaki részéről meg rosszindulat is van.
2023. júl. 7. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!