Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg a gyerek a hibás és...

Tényleg a gyerek a hibás és vessen magára, mert elköltözött otthonról és innentől nem volt hova visszamennie?

Figyelt kérdés

Szüleim épp váltak és egy férfihoz költöztem, akihez nagyon nem akartam, de nem mertem nemet mondani. 2 hónap múlva vissza kellett költöznöm, aminek örültem, de nem látták sehol szívesen. A szülők közös házát épp árulták, aztán egyik testvér ide, másik oda került. Engem apám azzal a címszóval zavart el, persze a testvérem irányításával, hogy én cserben hagytam. Meg hogy nem itt lakom, hanem csak itt alszom. Onnantól kezdve végig szenvedtem az életemet, nem jutva semmire. Időközben kiderült, hogy diagnosztizálatlan autista vagyok, egyéb zavarokkal, beleértve a figyelemzavart és a kétbalkezességet. Rengeteg célom volt, amelyekben ezek korlátoztak, persze nem tudva a betegségekről. Pénz is korlátozott, mert albérletben élek, már lassan 20 éve és ha úgy volt, hogy utcára kerülök vagy nincs pénzem, le se tojt senki. Azért, mert egyszer el mertem költözni. Depresszió, öngyűlölet, mozgásszervi betegségek sem kerültek el és a mai napig gyűlölök élni. Szerettem volna több segítséget, nem pedig idegileg tönkremenni a semmiért. Senki nem figyelmeztetett, hogy kommunikációs problémám van, ne erőltessek olyan iskolát. Eleve olyan suliba kellett jarnom, ahol a kézügyesség fontos volt és ott 3 évet pocsékoltam el, mentem máshová.

Anyámat az akkori férje foglalta le és oda se mehettem lakni. Egyszer mondtam neki, hogy 3 napom van költözni, mit csináljak. Azt mondta,hogy megkérdezi, van -e albérlet a környéken.

Legalább pár hónapot vagy 1-2 évet lakhattam volna rendes helyen, tudtam volna spórolni a hitel alapra és rég lenne lakásom. Párkapcsolatomban se volt minden jó, mert olyanokat fogtam ki,hogy többet ártottak, minthogy közösen értünk volna el bármit is.

2 testvéremnek jobb. Egyik ingyen lakik, masik meg rengeteg segítséget kap, aminek én is örültem volna régen, pedig nekem hozzá képest jóval kisebb igényeim voltak.

Tényleg akkora bűn, ha valaki elköltözött otthonról és többet nem mehet senkihez, oldja meg innentől? Más is járt már így vagy ez egyedi eset ? Mert rengetegen sajnálgattak az első munkahelyemen, hogy albérletben lakom. Utólag gondoltam bele, tényleg én voltam az egyetlen, aki szinte gyerek fejjel szenved úgy, hogy nem így akart élni.

2023. jún. 22. 08:12
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Anyám a hapsijával volt elfoglalva. Az ő lakasaba költözött. Apám és nagyobbik húgom utálatosak voltak. Főleg a húgom, aki apámat irányította. Senkinek semmi baja nem volt a párkapcsolatommal, nem ez volt a baj. Egyszerűen nyűg lettem 2 hónap alatt mindenkinek. De Anyám azt hitte, hogy milyen jó sorom van a fizetésem albérletbe ölve, vagy nem tudom, de mindig tőlem kért kölcsön. Volt,hogy üzent, hogy másnap azonnal kell neki a pénz, de senki nem kérdezte soha, hogy van-e és egyáltalán ràérek-e ugrálni.

Apámek a másik lakást, ahova mentek , úgy alakították, hogy csak nekik van szobájuk. Lehet ez volt a gond. Nem akartak mégegy szobát csinálni.

Annyival zavar az egész, hogy messzebb élek most tőlük, mert ott megélni albérletben nem lehet úgy, mint itt és hogy én mindenért szó szerint robotolok, egyedül vagyok és az egyik húgom ingyen lakik, masik meg rengeteg segítséget kap, amit én soha. Ő mondja, hogy biztos nem költözne el és nem érti meg, hogy én semmi segítséget nem kaptam, senki nem vett nekem a lakásba bútort vagy gépet vagy nem segítettek soha kifizetni a lakbért. Eszembe nem jutna nekem se úgy idejönni. De ők fognak örökölni lakást, én meg semmit. Ez is biztos.

2023. jún. 22. 13:15
 22/38 anonim ***** válasza:
76%
pfejj de sok a rinya
2023. jún. 22. 13:23
 23/38 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy ez már tényleg az energiavámpír lehúzós panaszáradat kategoria ahol mindig áldozat vagy.
2023. jún. 22. 13:25
 24/38 A kérdező kommentje:
De egy szülő nem szett szülő, hogy segítse a gyerekét? Nem 50 évesen, hanem 18 évesen..
2023. jún. 22. 13:49
 25/38 A kérdező kommentje:
Nektek biztos volt hol lakni, kaptatok segítséget fizikailag és szóban is.
2023. jún. 22. 13:49
 26/38 A kérdező kommentje:
Kerdes lényege az volt, hogy ha a gyerek elköltözik 18 évesen akkor az normális, ha nincs sehova visszafogadva? Pénz persze nem volt, hiszen suli melletti munkából nehéz megélni..
2023. jún. 22. 13:58
 27/38 anonim ***** válasza:
84%

Nem normális. Ezzel előrébb vagy?

Nyilván leírod valahogy a történetet a te szempontodból, amúgy elég egyoldalúnak érzem ezt is, de legyen. Mit mondjunk erre? Nem ismerjük a családod.

2023. jún. 22. 14:03
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, szerintem - minden rosszindulat nélkül - egy pszichológussal kellene ezt megbeszélned és rendbetenned, mert látszik, hogy nem tudsz továbblépni, és ezt fel kell oldani valahogy, csak nem tudod, hogyan.

Szemetek voltak veled, tény, de ezek ők. Valahogy fel kell dolgoznod és le kell választanod magadat erről. Anyukámnak nem sikerült a szüleitől elszenvedett traumáit feldolgozni (nem ez, más, és az anyjától mai napig kapja, már csak ő él a nagyszüleim közül), és ő még úgy nőtt fel, hogy a pszichológushoz csak a hülyék járnak, most pszichiátriai beteg, és egyre ritkábban tiszta a tudata, több a problémás időszaka, mint a jó. Tényleg a legnagyobb jószándékkal mondom, hogy kérd szakember segítségét, ne juss ugyanerre a sorsra. A gyerekeként baromira nehéz, csak egy anyám van, és ő is ilyen beteg, benne él egy fantáizavilágban, ahol nem lehet hozzáférni, mindent és mindenkit kizár, mint hogyha a fallal beszélgetnél, ha vele beszélsz (de az legalább csendben van). Anyai nagyanyámmal én megszakítottam a kapcsolatot, de egy óriási hiányérzet van bennem a károk miatt, amiket okozott.

Menj el pszichológushoz, keress megoldást arra, hogy tovább tudj lépni. A te érdekedben és azok érdekében, akik fontosak neked.

2023. jún. 22. 14:09
 29/38 A kérdező kommentje:
Szerintem én is erre a sorsra jutok. Már pár éve tudom. Orvoshoz nem megyek, mert mi van, ha kereső képtelen leszek, mert valószínűleg már elég nagy baj van nálam. Hol és miből élek meg. Megvárom, míg megbolondulok, húzom az időt.
2023. jún. 22. 15:09
 30/38 anonim ***** válasza:
65%
És minket muszáj fárasztani a sztoriddal?
2023. jún. 22. 15:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!