Mi az oka annak, hogy párom 20 éves gyermekének azzal nincs baja, hogy együtt éljünk a párommal, viszont amiatt tombol, hogy össze is fogunk házasodni?
"3 év házasság után járt neki az 1/3 rész"
Közösen lakott ingatlanból nem jár neki, csak további ingatlanból. Ha örökölt apás egyszem házából, akkor ott volt végrendelet.
Öszintén szólva az egész mondvacsinált probléma.
Ha az apa nem akarja, hogy a feleségnek is jusson a vagyonából, akkor elöre elrendezi.
Ha nem akarja kizárni a feleséget a vagyonból, akkor marad a szabályos, törvényes út.
Mindkettöre joga van, mivel ez az ö vagyona/pénze/lakása/háta, amihez rajta kívül senkinek nincs köze. Még a gyerekének sem, ez ugyanis NEM A GYEREK öröksége, HANEM AZ APA saját vagyona, amivel jogában áll bárhogy rendelkezni.
Mellesleg, ha a gyerek sokat nyüzsög, az apa nagyon jogosan kizárja mindenféle örökségböl, mert ezek szerint a gyerek az, aki kifejezetten pénzéhes, haszonlesö!
34, ha esetleg menne az értelmező olvasas....
A közösen lakott ingatlanra jár az özvegyi haszonélvezeti joga, a többiből orokol 1 gyereknyi részt.
Elolvastam.
Nem tudom, hogy tudod ezt másképp értelmezni, de ne is folytassuk!
Én így értelmezem, te meg amúgy, meggyőzni úgysem fogjuk egymást.
37!
Akkor nem megy az értelmező olvasas, ami másodikos alapkovetemeny.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!