Mi az oka annak, hogy párom 20 éves gyermekének azzal nincs baja, hogy együtt éljünk a párommal, viszont amiatt tombol, hogy össze is fogunk házasodni?
"Úgy, hogy a pnciján kívül semmit nem tett bele."
Te konkrétan mit tettél bele apád házába?
"írjatok házassági szerződést,amiben lemondasz minden igényedről.Akkor minden a legnagyobb rendben lesz, a kapcsolatotok kiváló lesz, a gyerekimádni fog."
Erre azért ne vegyél mérget. Más szempontok is léteznek, mint az anyagiak. Lehet, hogy egyszerűen csak nem bírja a kérdezőt, alig várta, hogy megszabaduljon tőle, most meg tudatosult benne, hogy ezután minden családi összejövetelen ott fogja rontani a levegőt, stb.
Kérdező, egyáltalán mennyi ideje ismered a párodat, mennyi idő után költöztetek össze, mennyi idő után döntöttetek úgy, hogy összeházasodtok és mennyi ideje ismered a gyermekét?
9-es, vagy éppen olyan helyzet áll elő mint a 4-esnél vagy nálunk. Ha apám előbb meghal (15 évvel idősebb, szóval...), automatikusan a felesége lesz a haszonélvező, ami azt jelenti, hogy én semmit nem kezdhetek a szüleim!!! házával.
A szüleim háza - apa és anya saját maguk építették szépítették -, ergo annak a nőnek rhadtul nem lenne joga ott rendezkedni, de özvegyi haszonélvezőként simán megteheti.
Undorító az egész - és igen, nekem is van pénzem abban a házban, mert felnőttként én is költöttem rá (tetőfelújítás, festés...). Apám nője meg csak beleült a készbe.
"de apámra máig haragszok, hogy lehetett ilyen ostoba, hogy nem írt szerződést, amelyben ellehetetleníti a nőjét a házunktól."
Nyilván mert fontosabb volt neki a csaj, mint te.
Kín akkor van, ha csaj 30, gyerek 20, apuka meg 60.
Na ott a gyereknek sosem lesz a feje fölött az a lakás.
11-es, a tetőfelújítást pl én fizettem. A festést én fizettem, és ezek nem 20 ezer forintos tételek.
A nője meg semmit, szóval mielőtt nekiállsz hisztizni, gondolkodni kéne. Gyerekként nyilván semmit nem, de dolgozó felnőttként van benne vagy 3 millióm, amit nem úgy gondoltam, hogy felújítjuk a házat, aztán talál egy nőt, aki odaköltözik, elveteti magát, és éldegél szépen úgy a kis hobbijából, hogy apám megszakad a melóban.
"11-es, a tetőfelújítást pl én fizettem. A festést én fizettem, és ezek nem 20 ezer forintos tételek."
Akkor ezt az összeget, amit nyilvánvalóan számlával tudtál igényelni, kovetelted is a hagyatéki tárgyaláson.
A nője meg fontos volt apadnak, nyilvan azért vette feleségül. Eddig azt írtad, nem lakott ott. Most meg hiteltelen megis?
14-es, tudom, hogy ez a helyzet (apám 58, a nője 38, én 30), és apám sem a fejével gondolkodik, de attól még nehezményezhetem a dolgot, mert velem csszett ki.
Mégha jófej lenne a felesége, nem érdekelne, de sajnos nagyon nem jófej, hanem szabályosan rivalizál velem - próbál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!