Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emiatt tényleg leégettem a...

Emiatt tényleg leégettem a párom, mert a családi összejövetelen nem tudtam beszélgetni?

Figyelt kérdés

Szüleivel már találkoztam többször is, és velük is nagyon nehezen ment a kapcsolatteremtés (miattam). Egyszerűen nehezebben megy az ismerkedés és nem tudok társalogni olyan emberekkel, akiket nem ismerek, ha erőltetem a beszédet, akkor meg még rosszabb lesz.

Azt kell tudni páromról, hogy késői gyerek, és a legfiatalabbik tesója is 10 évvel idősebb nála.

Az egyik tesójánál és annak családjánál voltunk családi összejövetelen, közös sütögetés volt, de nagyon sokan voltak: a tesói, azok parjai is ott voltak, és párom sógornőjének a családja (szülei, testvérei, azok párjai). Nehezítő körülmény volt, hogy nem volt velem egykorú, mindenki nálam idősebb volt, volt egy kisgyerek, aki elég hisztis volt, így ott is hagytam, mert kb semmi nem volt jó neki, amit csináltam.

Aztán folyton azzal nyaggattak, hogy beszéljek, meséljek valamit, nagyon erőltetetten elkezdtek beszéltetni és nem tudom, hogy rosszindulatból vagy sem, de párom sógornőjenek rokona megkérdezte, hogy velük van-e bajom, hogy nem szólok egy szót se, meg elkezdett a családomról faggatni, hogy ők milyenek. Mire mondtam, hogy nem velük van a bajuk, zárkózottabb vagyok, feszélyez a sok ember, nekem több idő, több találkozás kell, mire fel tudok oldódni. Majd amikor elkezdte mondani, hogy nem nézek a szemükbe, meg kézfogásnál is lenéztem, akkor már tudták, hogy szorongok, és menjek el ezzel szakemberhez, akkor elsírtam magam. Nem akartam, csak kijött. Ezt a többiek szótlanul tűrték, aztán meg vigasztaltak, de én is gáznak éreztem, hogy sírtam. És párommal ezen veszekedtünk, hogy én lejárattam őt.

2023. jún. 11. 22:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
92%
A párod kudarcot vallott párodként. Támogatnia, segítenie kellett volna, nem lecseszni. Nincs közös jövőtök.
2023. jún. 11. 22:51
 12/31 anonim ***** válasza:
91%
Továbbgondolva: Neked hogy nem tűnik fel, hogy bántalmazó kapcsolatban vagy és boldogtalan? Nem veszed észre, ami ordít! A fejemet teszem rá, hogy nem ez volt az első verbális bántalmazása! Ennyire nem becsülöd saját magadat?
2023. jún. 11. 23:07
 13/31 anonim ***** válasza:
92%
Ez nagyon gáz volt a családja részéről. És a párod hol volt, amikor téged osztottak? Vagy hol volt, amikor nem tudta kinyögni egy szót sem? Akár segíthetett volna a téma keresésében is. Aztán meg még azt mondja utólag, hogy leégetted? Hogy mondhat ilyet? Még ha véletlenül nem volt ott akkor, amikor a családja belédállt, akkor is megvigasztalnia kellett volna és gondoskodnia arról, hogy a családja többet ne tegyen ilyet. Ehelyett lecseszett. Sosem fogsz neki megfelelni sajnos. És ha képes azért lecseszni, mert szorongtál egy igenis nehéz szituban a hiénák között, akkor sajnos nem szeret téged :(( Sajnálom nagyon.
2023. jún. 12. 00:42
 14/31 anonim ***** válasza:
89%

Pároddal van a nagy probléma, csak magára gondol: "hú, leégetett", pedig neki kellett volna kiállnia melletted teljes mértékben.

Ott és akkor felszólalni.

2023. jún. 12. 02:19
 15/31 anonim ***** válasza:
27%
Mondjuk felnőtt emberként illik tudni kezet fogni és ismerkedni, ráadásul egy fontos ember szeretteivel. Mivel hajlandóságot se mutattál, szerintem bunkóság. Nem lehet mindent arra fogni, hogy "ilyen vagyok ". Annyi kifogást leirtal.. Mit számit hogy hány évesek, veled egykoruakkal is ugyanez lett volna. Miért akarsz parkapcsolatot? Az azzal jár, hogy élsz.. Szocialitalodsz stb.. Nem muszáj.
2023. jún. 12. 03:17
 16/31 anonim ***** válasza:
95%
A családja kimondottan rosszindulatú volt veled. Vannak ilyen emberek, egyszerűen teret és időt kell nekik hagyni, ezt szerintem minden értelmes felnőtt tudja. Direkt meg akartak alázni, nekem ebből ez jött le.
2023. jún. 12. 06:22
 17/31 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon sajnállak, mert ez a családodból jön. Azért vagy szorongó, azért nem tudsz feloldódni, mert otthon is elnyomás alatt voltál, most pedig az agyad továbbra is ilyen kapcsolatokat keres. Mert az ismerős neki.

Senkit nem lehet csak úgy pszichológushoz küldeni, míg a személyiség nem tart ott, támadásnak veszi. Noha maga a felvetés igaz, hogy az fog neked segíteni, mert senki nem fog helyetted határt húzni, és kiállni érted. Ezt önmagadnak kell megtanulni.

Ez a család ugyanúgy, mint a sajátod bántalmazó.

Az "ilyen vagyok" csak a probléma szőnyeg alá söprése.

Valóban segítség kellene neked, mert így nem lehet egy életet leélni, ne haragudj. Hogy dolgozol így, hogy akarsz párkapcsolatot, hogy akarsz esetleg majd családot, ha akarsz? Sírsz, idegenektől vársz választ az életedre. Itt nincsenek válaszok a neten. Azok benned vannak, amik több éves terápiával, mély leásással fognak eljönni.

2023. jún. 12. 06:25
 18/31 anonim ***** válasza:
96%
Párod segített oldódni vagy csak kritizált?
2023. jún. 12. 06:58
 19/31 NTBS ***** válasza:
96%
Szerintem nem járattad le. Ő volt tapintatlan.
2023. jún. 12. 07:19
 20/31 anonim ***** válasza:
38%
Mondjuk felnőtt emberként bemutatkozásnál vagy kézfogásnál a másik szemébe nézni, nem a földet bámulni kb alap. Ha ez sem megy akkor tényleg pszichológus, mert ez bőven túlmutat azon, hogy nem vagyok társasági ember, több idő kell hogy feloldódjak
2023. jún. 12. 07:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!