Mit gondoltok arról, hogy ha középkorú férfi a feleségét anyának szólítja?
Az én véleményem: szerintem azok szólítják így a feleségüket, akik kerülni akarják a személyes megszólítást... Szerintem ez távolságtartó...
A férjnek a feleség nem anya, hanem nő.... Az ember az anyjával nem szokott 'olyan' dolgokat csinálni.... (Jó esetben)
Jó tudom, nem úgy szólítja hogy anyám.... De azért mégis...
8 -asnak......nem hivatkozásként értjük, hanem személyes megszólításként....
Persze, én is megérem a pénzem (osztom itt az észt)....én a 25 év alatt, amíg házasok voltunk - talán soha nem szólítottam meg a nejem. A mi házasságunk nem volt az a tipikus szerelmi házasság (bár a nejem /állítólag/ szerelmes volt belém...(valszeg így lehetett)...teherbe esett...amit én érdekes módon nem bántam, vagyis nem tipikusan kényszer hatására házasodtam.
Erzsinek szólítottam volna...de azt meg nem szerette...így aztán kerültem a megszólítást (Erzsébet a neve....nem humorizálok)
"Az én véleményem: szerintem azok szólítják így a feleségüket, akik kerülni akarják a személyes megszólítást... Szerintem ez távolságtartó..."
Gyakorlatilag meg is adtad a választ a kérdésedre, egy részedről érzelmek nélküli házasság példáját felhozva.
Akkor most ki is a távolságtartó?
Te leéltél 25 évet - gondolom kényelemből, becsületből - valakivel, akit semmilyen formában nem szólítottál meg. Legfeljebb "Erzsinek" szólítottad volna, ahogy szólíthattad volna a szomszédasszonyt, a postást, vagy a takarítónőtöket.
Ne ismételgesd, hanem fogadd el, hogy nincs igazad, tévedsz!
De főleg azt fogadd el, hogy a családtagok úgy szólítják egymást és úgy nevezik magukat, ahogy akarják, senkinek semmi köze nincs hozzá, ha nekik megfelel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!