Csak a formalitás miatt akarnak felkérni keresztülőnek, én nem szeretném ezt az egészet. Ugye nem velem van a baj?
Figyelt kérdés
Csak a formalitas miatt mondta nekem az Anyuka, hogy en leszek az egyik keresztulo. En nem akarok az lenni. Nem vagyok veluk szinte beszelo viszonyban sem. Es tudom hogy ok sem akarjak, csak nem akarjak hogy vita legyen ebbol(en nem vitaznek emiatt) es ugyebar, en olyan kozeli rokon vagyok, hogy nekem illene a keresztszulonek lenni. De koztunk egyaltalan nem jo a viszony, voltak nagy vitak, es nem is beszelgetek veluk. Koszono viszony van ha latom oket valahol.
Ugye nincs velem baj emiatt?
2023. jún. 9. 19:04
21/23 anonim válasza:
Hívőként írom, ne vállald el, hiszen ha kényszer ez az egész, az nem méltó a kereszteléshe. Tudhatnák a templomban is, és tudják is, de a fontos a gyerek keresztelése, szóval akkor is megkeresztelik, ha nem hiteles a keresztszülő mint keresztény nevelő. Én keresztszülő nélkül lettem keresztelve elsőáldozás előtt, mert nem fontos a keresztszülő. Ez egy katolikus hagyomány amit el lehet engedni. Ha neked nem fontosak a katolikus hagyományok, ne vállald el ezt a feladatot. Mert ez egy feladat volna valójában.
22/23 anonim válasza:
Mondjuk nem érdekelne, mit "nem fognak fel", meg "nem úgy működik".
Főleg, mivel kvázi kijelentették, hogy keresztszülő leszel, pont. Hát EZ nem így működik :D
Megmondod, nem, és hagyjanak békén innentől kezdve.
23/23 anonim válasza:
De mit nem fognak fel? Ne foglalkozz vele. Mondd meg, hogy köszönöd a megtisztelő felkérést, de nem szeretnél keresztanya lenni. Ha ennyi nem elég, akkor közlöd, hogy nem mész el a keresztelőre. Ekkor talán felfogják, hogy mást keressenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!