Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak a formalitás miatt...

Csak a formalitás miatt akarnak felkérni keresztülőnek, én nem szeretném ezt az egészet. Ugye nem velem van a baj?

Figyelt kérdés

Csak a formalitas miatt mondta nekem az Anyuka, hogy en leszek az egyik keresztulo. En nem akarok az lenni. Nem vagyok veluk szinte beszelo viszonyban sem. Es tudom hogy ok sem akarjak, csak nem akarjak hogy vita legyen ebbol(en nem vitaznek emiatt) es ugyebar, en olyan kozeli rokon vagyok, hogy nekem illene a keresztszulonek lenni. De koztunk egyaltalan nem jo a viszony, voltak nagy vitak, es nem is beszelgetek veluk. Koszono viszony van ha latom oket valahol.

Ugye nincs velem baj emiatt?

2023. jún. 9. 19:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor ki akarja? Ennek semmi értelme: nincs szabály arra, hogy valaki annyira közeli rokon, hogy neki kell lennie.

Minek egyáltalán keresztszülő, ha a szülők sem veszik ezt komolyan?

2023. jún. 9. 20:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Ezzel csak az a baj, hogy ok nem igy gondolkoznak. De nem tudom es nem is akarom megertetni veluk"

. És akkor mi lesz? Elküldik érted a fekete autót? :D

Te nagyon vicces ember lehetsz... :D

2023. jún. 9. 20:07
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

"nem is akarom megertetni veluk"

Akkor ezek szerint már eldöntötted, hogy elvállalod. Felesleges rágni itt ezt a csontot, ha nem akarod megértetni velük, itt nincs miről beszélnünk.

2023. jún. 9. 20:11
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

"Formalitásból nem keresztelnek, "

Dehogyis nem! Keresztszülő vagyok, a papot a keresztelőn láttam életemben először. A pár másik gyerekének szintén egy rokon és párja a keresztszülei, és amikor megkérdezte a pap, hogy házasok, akkor mondták, hogy "igen, külön-külön". Némi pénz és semmi nem érdekli őket.

2023. jún. 9. 20:28
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Mért kell, hogy megértsenek valakik, akik a legkevésbé se érdekelnek? Felnőttként mért vagy gyáva? Mi történik, ha nemet mondasz?
2023. jún. 9. 20:47
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen felkérést el lehet fogadni és vissza lehet utasítani, ebben nincs semmi rossz. Senki sem köteles elfogadni mindenféle felkérést.
2023. jún. 9. 20:57
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj , de ilyen nincs. Nem kijelentik, max felkérnek.

Illetve pontosítok SEMMI SEM KÖTELEZŐ.

Neked nem muszáj elfogadni sem a kijelentést, se az ajánlatot és kész

2023. jún. 9. 21:15
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi komment után gondolkozz el és légy bátor, add önmagad.

Soha ne engedd, hogy belekényszerítsenek akaratod ellenére valamibe.

Ahogy írtad, egyszerű emberek, lehet, hogy majd elmondják, hogy mit kell venned születésnapra, névnapra, karácsonyra, húsvétra, gyermeknapra stb.

Ha elvállalod ezzel is számolnod kell. Jó kis fejős tehén leszel, lehet, hogy ezt látják Benned.

2023. jún. 9. 21:24
 19/23 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem alapból ha ilyen a kapcsolatotok felse kellett volna hogy kérjen.Én példámból pl tesómmal nagyon haragba vagyok, nem is beszélünk és ha megsértődne ha nem akkor sem kérném fel keresztszülőnek.
2023. jún. 9. 21:48
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem is felkért - a férjemen keresztül - a sógornőm, nem fogadtam el, mert nem tartom a vallást, nem vagyok hívő, sőt. Ezt meg is mondtam korrekten. Nem tudom, lett-e emiatt sértődés, szerintem nem.
2023. jún. 9. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!