Felnőtt házasok: Szüleitektől, párotok szüleitől is elvárjátok, hogy legalább hívjanak fel előtte, ha meglátogatnak titeket, akár csak ha pár percre felugranak?
Én vagyok az idősebb korosztály :D A gyerekeink is telefonálnak, mert mi van ha éppen lábat áztatunk és nem akarunk kiugrani a lavórból!
Márcsak azért is érdemes szólni, mert lehet az ember bárhol, csak éppen otthon nem, vagy olyan állapotban (megfázás, hasmars, bármi más) amikor még a család előtt sem szeretne mutatkozni például.
Persze. Mi is telefonálunk.
Nem azért, mert vendégek lennénk egymásnál, mindenki jöhet nyugodtan, de honnan tudjuk, kinek mikor van dolga, mikor fáj a feje, szexel, nincs otthon vagy bármi?
Mibe telik egy fél perces telefon, hogy sziasztok, beugranánk, otthon vagytok-e? Szerintem szimplán tök értelmetlen random beállítani másokhoz, miközben nem tudjuk, jó-e neki.
Mennyire kell parasztnak lenni ahhoz, hogy nem szólsz előre? Akár szingli akár házas akár gyerekes emberhez mész, kérdezd meg előtte, hogy ráér-e, mehetsz-e, lehet nem akarja, hogy a rendetlenségbe menj, vagy nem ér rá, vagy otthon sincs. Kivétel persze a vészhelyzet.
Exem bátyja volt ilyen, ő random felcsöngetett, hogy "helló" és akkor be kellett engedni és ott lógott ameddig csak akart. Amíg szingli volt és neki belefért hát nem értem meg de oké, de amikor velem összejött és én is ott voltam akkor is képes volt beengedni, pedig akkor volt kb két óránk együtt mert mennem kellett, de így 5 percet voltunk kettesben mielőtt megjelent volna a bátyja. Szóltam exemnek, hogy ezt ne, ha itt vagyok én is. Aztán kövi alkalommal meg is, mondta neki, hogy most ne gyere, ő erősködött, én vettem át a kaputelefont, hogy megmondjam, hogy nem jöhet és lecsaptam. Na aztán engem utált persze meg írogatta exemnek hogy "te f.asz"... Határokat betartani!
Én is az idősebb korosztály vagyok, de soha senkihez nem ugrálok fel konkrét HÍVÁS nélkül. Azaz, még telefonon sem jelentkezem be, semmilyen címen.
A gyerekemhez sem, aki pedig az én lakásomban lakik. Én így lettem nevelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!