Csak én látom rosszul vagy mostmár tényleg az az általános, hogy 18-20 évesen elköltöznek a gyerekek otthonról?
Sokan elköltözésnek számítják azt, mikor kolesztba költöznek. Pedig az még akkor se számít annak, ha csak minden hónapban egyszer tudsz hazamenni. Hát nem az anyja-apja pénzeli? A sok cucca otthon van,nem? Úgy bírom az ilyet.
Szerintem körülbelül ha 100 gyereket veszünk, abból 50-en 18-20 évesen költöznek el, a másik 50 meg 22-30 között.
Én speciel 24 éves voltam, de már tényleg úgy éreztem, hogy már ideje:D Szerintem az a normális, mikor a gyereknek van esélye eldönteni, hogy mikor akar, valaki hamarabb, valaki később érik meg rá. Egyébként valahol megértem a szülőket, hogy azt mondják, hogy 18 évesen jó lenne, ha már nem lenne otthon a gyerek. Egy felnőtt ember, és már nem lehet megmondani neki, hogy mit csináljon...szóval tudjátok, gyereknek is számít meg felnőttnek is, és ez mind a két félnek rossz. Ha tőlem kérdeznéd, hogy én mit tartok körülbelül reális időnek, én azt mondanám, hogy minimum 18, maximum 25 éves legyen a gyerekem, mikor elhagyja a szülői házat. Annál később már nem túl egészséges szerintem.
Ha rossz otthon lenni, mielőbb el akarnak onnan kerülni. Baráthoz, rokonhoz, albérletbe.Nincs ezzel semmi baj, ha el tudják magukat tartani.Aki pedig olyan szerencsés, hogy szeretik egymást a szüleivel és jól kijönnek, miért ne maradhatna otthon. Tény,hogy a szülő akaratlanul is beleszól a gyereke életébe, ha jól belelát, vagyis otthon lakik.Én 18 évesen költöztem el otthonról, a fiam idősebben.Megigértem neki, és be is tartom, csak akkor megyek hozzá, ha hiv, ő pedig bármikor hazajöhet.Igy teljes szabadságot kap, ha szüksége van ránk, megtalál, ha függetlenségre vágyik, az is megvan.
Ha jól érzed magad otthon, ne törödj másokkal.
Szerintem meg nem lehet ilyet mondani, mikor egészséges, mert van aki 30 évesen sem teheti meg, hogy elköltözzön. Van ilyen sajnos.
Egyébként és sem tartom teljesen önállósulásnak, ha valakit a szülők tartanak el, akkor is, ha elköltözött. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz dolog, de nem ugyanaz, mintha minden szempontból saját magára van utalva.
Nem azt mondom, hogy tökéletes a kapcsolatunk, de egy nagy házban élek anyukámmal, ő este 8-ig nincs itthon, utána Tv-zik és megy aludni. Ilyen szempontból nem zavarjuk egymást. Én meg a fősuli mellett csak alkalmi munkákat tudok elvállalni és még nem gyűlt össze annyi pénz, hogy önállósulni tudjak. Így is magamnak fizetem a kaját, ruháimat, bérletet.
Köszi az eddigi válaszokat!
Nyilvn más az, amikor vki azért költözik, mert egyetemre megy vagy mert a falujában nem talál állást 18 évesen és más az, amikor azért, mert nem bír a s.ggén ülni és menőzni akar.
Egy felmérés szerint az amerikai 25-34 áves ffiak harmada szülőknél lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!