Jogos a harag vagy kérjek bocsànatot?
Van egy ismerösöm,aki rendszeresen tanàcsokat osztogat.
Babàt vàrok,és ö kitalàlta,hogy mindent hasznàltan vegyek.
Elutasitottam,mondvàn,én ujat terveztem pàrommal.
Mégis felhozta legalbb 3-szor az ötletet.
A màsik:
BBàrmit veszek enni,az nem jo.
Szerinte a hus gusztustalan,a gyümölcs ilyen,a szosz amolyan.
Bàrmit amit veszek megkritizàl.
Aztàn mondom,haa a babàm megszületik,a baba àgyban fog aludni nem velem.
Erre ö:
Remélem is.
Àthiv magànàl,kinl innivaloval.
Mondom,nem kérek,mert tea az nekem màr nagyon unalmas,tejet meg nem iszok.
Erre felhàborodik,hogy megsértettem...
Szoval a lényeg:
Mindig kritizàl,én 2 napja megmondtam neki,hogy volt neki is lehetösége gyereket nevelni,ugy nevelte ahogy akarta,az enyömet nevelem ahogy én jonak làtom,étel terén mindenkinek màs az izvilàga,ha neki nem tetszik,ne egye,e ne kritizàlja elöttem,és mi az hogy ö reméli hogy a baba az àgyàban fog aludni
Hisz ha akarom,aludhat velem is,vagy nem
Na erre 2 napja nem keres,holott elötte mindennap csengetett.
Jogosan haraGSZIK-E
Sajnos az ilyen erőszakos rámenős emberek csak abból értenek,ha határozottan megmondod nekik a véleményedet.Ne hagyd,hogy bárki ilyen módon az életetekbe avatkozzon,hiszen egy ilyen ember mellett nem kapnál levegőt.Miért kellene az Ő elvárásai elképzelései szerint élnetek nektek?Ő a saját otthonában csináljon minden belátása szerint,Te meg a tiétekbe a tied szerint.Ezen nincs mit vitatkozni.Tanácsot lehet adni egymásnak,ha érdekli a másikat,de kéretlenül még azt sem.
Ha Ő ezt nem érti meg,akkor ne keressen.Én így vagyok az anyósommal,egyszerűen nem lehet vele normális kapcsolatba lenni.Voltunk már úgy is,hogy 2 évig nem is találkoztunk.De nem nagyon tanult abból sem,mert amint megint közel engedtem magunkhoz,megint azt hitte Ő irányíthatja az életünket.Vannak emberek akiknek ezt szinte lehetetlen megmagyarázni,hogy senkinek nincs joga beleavatkozni a mások életébe ha azok nem akarják.Szerintem az ilyen ember csak haragudjon kedvére,én legalábbis hagyom haragudni.Én meg azért haragudnék,ha nem mi irányíthatnánk az életünket.
Nekem nem lenne bőr a képemen azért megsértődni valakire,mert nem dirigálhatnék én náluk,és valahogy eszembe sem jutna,hogy ezt kellene tennem.
Tehát nem haragszik jogosan,és ha mégis keres akkor ültesd le az illetőt,és magyarázd el neki ezután hogy szeretnéd a kapcsolattartást vele.
Nem tudom,hogy idegesitem-e,és ha igen,mivel?
Ö nyiltan megmondta,hogy azért ad tanàcsokat,(annak ellenére hogy elutasitom,még 3-4 alkalommal elmondja)
mert megakarja vàltoztatni a véleményem!
Hiàba mondtam,hogy az én véleményemet nem lehet vàltoztatni,azt mondta ö ezt nem hiszi el.
A màsik,hogy én soha nem kerestem tàrsasàgàt,mindig ö jött(csenget,üzen,telefonàl,feljàr)
magamtol eszembe se jutna nàla jàrni.
Csak rosszul esik,hogy öszinte voltam,és megharagudott.
Persze,örülnék hogy lekoccolt,csak nehogy az legyen,hogy mindenkinek elsirja magàt,hogy milyen bunko vagyok stb...(tàrsashàz)
Még a végén képes ellenem tenni...
örülj neki,hogy nem keres
az, hogy masoknak mit mond nem szamit, valszeg mindenki tudja, hogy ilyen, ennyire is veszik komolyan
teljesen jogos, amit tettel, ugyanezt tettem volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!