Ha bukok egy érettségi tárgyból, ki fognak rakni itthonról. Mi a véleményetek erről?
Apám megmondta, már többször, ha bukok bármelyik tárgyból akkor szedhetem a cuccomat és mehetek el itthonról.
Sajnos esélyes, hogy a matekom nem sikerült. Tudom, hogy októberben ismét megpróbálhatom. Ha bukok, az azt is jelenti ugye, hogy nem vesznek fel egyetemre. (Valójában nem is igazán vágyom annyira arra, hogy egyetemista legyek, csak apám, illetve a körülöttem lévő emberek várják el ezt igazán tőlem)
Én nem ülnék itthon tétlenül, biztosan keresnék valami munkahelyet addig, ameddig el nem jön a következő felvételis időszak. Megmondták, hogy egy ingyenélőt nem fognak eltartani, és én ezt nem is várom el.
Szerencsére ha kihajítanak innen, a párom befogad.
Csak nem értem... Akkora bűn, ha nem sikerül az érettségim? Vagy az, hogy egyáltalán nem is kívánkozok annyira egyetemre menni?
18/l
Természetesen nem bűn, ha nem akarsz egyetemre menni. Viszont ha annak ellenére megbuksz az érettségin akármelyik tárgyból anélkül, hogy orvosi hátterű tanulási nehézséged lenne, az azt jelenti, hogy ellébecoltad az előző 12 évet, azaz sz*rtal bele mindenbe. Szándékosan írok 12 évet, nem 4-et, mert pl. az "érettségi" 2-es szintre akármelyik tárgyból általános iskolai tudással is simán hozható.
Persze, nem értek egyet azzal, hogy ilyesmiért egy szülő kirakja a gyereket otthonról, de apád részéről jogos elvárás lett volna, hogy legalább valami minimumot letegyel az asztalra. (Mondom, feltéve, ha nem vagy diszkalkuliás vagy diszlexiás vagy hasonlo)
Nem bűn egyik se,de kettest bármiből össze lehet kaparni még ha matekból szóbelizhetsz akkor is.
Párod hány éves hogy ennyire bátran befogad?
#3 Bulizni össz vissz háromszor voltam életem során, illyetve alkoholt sem fogyasztok mivel emésztőrendszeri betegségem van, és orvosilag nem javasolt. Ha annyira érdekel a szexuális életem, összesen két emberrel feküdtem le.
Jól mellé trafáltál :)
" nem méltó az apa titulusra"
Valszeg azért a hölgyikének annyi volt a dolga, hogy tanuljon ne bukjon meg. Nem szól a fáma hogy mennyit bulikázott, mennyit segített otthon, milyen jegyei voltak stb stb.
Én az apja pártján vagyok rohadtul nem díjaznám, az már kb az alap inteligencia h leérettségizel min kettesekre ha nem akarsz egyetemre menni, mert utána a kutyát nem érdekli a jegyed. Kitanul egy szakmát aztán ennyi
De aki ennyi segítséggel( kidolgozott tételek, segéd videók, youtube, tiktok, matekra, törîre stb stb) bármiből megbukik az húzzon gyárba szalag mellé 12 órázni.
Azért a bukás az nem úgy megy ám! Ahhoz nagyon el kell szúrni, 12,5% alatti eredmény esetén nincs lehetőség javítani szóbelin.
Az idei matekot igen sokan bukják, legalábbis az írásbelit. Lányomék osztályából hárman fognak szóbelire menni, sajnos ő az egyik (3 ponton múlt). Kb. 10 évig 4-5-ös volt matekból, utolsó két évre kaptak egy olyan szar tanárt, hogy az számít csodának, hogy van akinek sikerült. Persze azok fizettek magántanárt, meg középiskolai matekanár az egyik szülő, vagy éppen a full stréber, aki mindig mindenből végig kitűnő volt. De ők sem az aktuális tanár miatt mentek át. És nem csak náluk hallom ezt, kolléganőm fia is most érettségizik, náluk is tragédia, az eddigi évekhez képest sokkal magasabb arányban mennek majd matekból szóbelire, ez egészen biztosan látszik.
Közeli ismerős - aki középiskolai matektanár - is mondta, hogy az idei matekérettségi nagyon gáz volt, aránytalanul nehéz, egyáltalán nem hasonlított az eddigi évek feladataihoz, szóval hiába gyakoroltak éjjel-nappal.
Plusz nehezíts ennél a korosztálynál, hogy pont ők voltak azok, akik fontos időt vesztettek az online oktatással (nem, nem volt ugyanolyan értékű, legalábbis náluk biztosan nem). A pandémia alatt érettségizőket mindenki sajnálta, pedig eléggé könnyített pályán mozogtak: pl. nem is kellett szóbelizniük. Most meg azok szívnak, akiknek rendes oktatás sem volt 1,5-2 évig + bedobnak egy extrém nehéz matekot.
Kérdező, próbáld meg apáddal megértetni, hogy ha nem sikerült, akkor az nem feltétlenül csak a te hibád. Bár nem tudom, mennyire készültél, mennyire vetted komolyan. Ha ebből a szempontból tiszta a lelkiismereted, akkor talán tudsz rá hatni. Mondjuk magába is nézhetne, hiszen ha ennyire nem megy/ment a matek, akkor fogadhatott volna különtanárt, aki felkészít. Én pl. magamat is hibáztatom a lányom eredménye miatt, mert már látom, hogy komolyabban kellett volna vennem a figyelmeztető jeleket, de bíztam a gyerek eszében, mivel eddig soha nem okozott neki gondot a matek, csak amióta ez a tanár van.
És még valószínűleg így is bekerül a kiszemelt szakra, mert ha minden tárgynál a minimummal számol, akkor is 400 pont felett lesz bőven.
Nyugodj meg és készülj a szóbelire! Addig még nincs veszve semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!