Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról,...

Mi a véleményetek arról, mikor egy felnőtt nőt a családja, és a férje tart el, mert még tanul?

Figyelt kérdés

A család már nem szó szerint pénzeli, hanem pl. mikor elkezdtek építkezni a férjével, mondták, hogy a lakást, amiben lakott és a szülei vették, tartsa meg, adja ki. Vagy az autóját az apja lízingeli, ő hordja a márkaszervizbe.

A férje meg teljesen eltartja, közös a minden is. Mert hogy egyetemre jár, és nem dolgozik mellette... Felnőtt, férjes asszonyként ez nem ciki valahol?

2023. máj. 30. 22:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
12%

Látod, általában nem, ez belefér. Főleg ha nő az illető. Ha férfi, akkor lúzernek számít.

Szerintem az, ciki. Gondolom nem 18 éves elsőéves egyetemista, ha férje van, és "lakása, amiben lakott", hanem inkább a késő 20-as éveit tapossa. Én is elvégeztem az egyetemet, addig anyámék tartottak el részben, de nem játszottam felnőttesdit. Ez alatt az idő alatt is volt ösztöndíjam és mindenféle időszakos jövedelmem, amiből valamelyest tehermentesítettem őket. Utána a posztgrad képzés során már tök önállóan tartottam el magam. Nem is nagyon ismerek embert, akit ilyenkor még eltartanak, pláne nem azt, hogy lakás, kocsi stb. Az sem értem mi a többes szám oka, hogy "építkeznek", ha nincs jövedelme. Max a férje meg a szülei együtt. De mindegy, vannak akik így élnek évtizedekig.

2023. máj. 31. 05:20
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
11-es jól írja.
2023. máj. 31. 06:02
 13/25 anonim ***** válasza:
95%
Az, hogy ehhez a nőn és a férjen kívül a világon senki masnak koze nincs, ez q kettejük döntése. Nem mellesleg Magyarországon a házasság alatt vagyonkozosseg van -hacsak nincs házassági vagyonjogi szerződés az ellenkezőjéről. Ergo, nincs olyan, hoyg a férj eltartja a feleséget, olyan van, hogy van x összegű bevételük, amiből × fele a férj, x másik fele a feleség jövedelme, akkor is, ha csak az egyikük keres és akkor is, ha az egyik x összeget keres, a másik meg 15x-et.
2023. máj. 31. 06:13
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

Közöd hozzá, kérdező?

Ha nekik így megfelel, márpedig nagyon így fest.............akkor Neked kívül tágasabb!

2023. máj. 31. 06:22
 15/25 anonim ***** válasza:
94%
Férj is beházasodott egy olyan családba, ahol a nőnek volt már lakása. Ahol a feleségét még anyagilag támogatják. Neki milyen melója van? Gondolom, ugyanez a felállás volt akkor is, amikor megkérte a nő kezét, szóval neki jó, szülőknek jó, feleségnek jó. Vannak cikibb dolgok is az életben.
2023. máj. 31. 06:40
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valaki kérdezte, ki vagyok én itt. Az említett nő, csak féltem, ha E/1.-ben írom ki a kérdést, szét leszek itt szedve.

2023. máj. 31. 07:20
 17/25 anonim ***** válasza:
19%
Hűha, a kérdező az eltartott, zavar lesz a kommentelők között:-D
2023. máj. 31. 07:37
 18/25 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy picit meglepett, hogy szinte minden kommentelő az én pártomat fogta, mellém állt. De örülök neki!
2023. máj. 31. 07:45
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodálom:-D
2023. máj. 31. 07:48
 20/25 Kései Sirató ***** válasza:
100%

A tanulás nem egyenlő a semmittevéssel, sőt!

Nehogy már rosszul érezd magad, elvégzed az egyetemet és bőven lesz időd dolgozni egészen nyugdíjas korodig. Szóval egyáltalán nem ciki.

2023. máj. 31. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!