Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról,...

Mi a véleményetek arról, mikor egy felnőtt nőt a családja, és a férje tart el, mert még tanul?

Figyelt kérdés

A család már nem szó szerint pénzeli, hanem pl. mikor elkezdtek építkezni a férjével, mondták, hogy a lakást, amiben lakott és a szülei vették, tartsa meg, adja ki. Vagy az autóját az apja lízingeli, ő hordja a márkaszervizbe.

A férje meg teljesen eltartja, közös a minden is. Mert hogy egyetemre jár, és nem dolgozik mellette... Felnőtt, férjes asszonyként ez nem ciki valahol?

2023. máj. 30. 22:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%

Egyetemre jár, ez átmeneti állapot.

Egyébként meg, ha az érintetteket nem zavarja, másnak semmi köze hozzá.

Irigykedsz rá, kérdező?

2023. máj. 30. 22:31
 2/25 anonim ***** válasza:
97%
Egyedül rájuk tartozik, nem ciki-nem ciki kérdése, tekintve hogy kívülállóknak köze sincs hozzá.
2023. máj. 30. 22:42
 3/25 anonim ***** válasza:
97%
Ha nekik ez megfelel, neked mi a problémád? Az a nő tanul. A tanulás egy befektetés, a végzettségével várhatóan jobb lesz a helyzete a munkaerőpiacon, ami az egész családnak jó. Össze sem hasonlítható ez azzal, mintha valaki meresztené a sejhaját, és úgy tartanák el.
 4/25 anonim ***** válasza:
96%
Tudod mi a ciki? Hogy jogot formálsz arra, hogy beleszólj más életébe, amihez semmi közöd. Ki a franc vagy te, hogy megmond mi a ciki vagy az elfogadható? Nekik megfelel, innentől semmi közöd hozzá. Ha nekik nem felel meg ahhoz sincs semmi közöd, mert azt is egymás közt kell rendezniük.
 5/25 anonim ***** válasza:
96%
Az a véleményem, hogy semmi közöm hozzá. Ha nekik így jó, egészségükre. Bárcsak többen is megtehetnék.
2023. máj. 30. 22:54
 6/25 anonim ***** válasza:
95%

Tudod mi a ciki? Másoknak élni az életed.

Egyetemre jár, gondolom nappalira, akkor minek dolgozzon, ha nincs rászorulva, azért hogy az egész napja egy rohanás legyen, vizsgaidőszakban meg "csak legyen meg a kettes"? Miért baj, ha valaki időt akar és tud szánni a tanulmányaira?

A szülők megélhetésükhöz szükségesn több vagyonnal rendelkeznek. Miért baj, hogy támogatják a gyereküket ebben a világban, amíg csak megtehetik? Mire költsenek, Malira? És ha nem akarnak menni? Nekik ez jó, akkor neked mi a bajod vele?

És ha a férj, szereti és támogatja a feleségét, neki ez így jó, akkor neked miért nem? Miért szerinted, attól, hogy elvette feleségül, legyen kuss a neve és mehet a konyhába gyereket szülni? "Nem hoz haza pénzt"? mert arra büszkébb lenne, ha miatta nem lenne normális szakmája, és csak alkalmi munkákat tudna vállalni itt-ott, mert szerinted dolgoznia kell?

2023. máj. 30. 22:57
 7/25 anonim ***** válasza:
93%
Te ki vagy itt?
2023. máj. 30. 23:27
 8/25 anonim ***** válasza:
93%
Nézd, mivel az ember fia és lánya is 18 éves korában érettségizik, így ha bejut az egyetemre, akkor felnőttként jár egyetemre. MINDENKI! És mivel mindenki így csinálja, így nyilván nem ciki!
2023. máj. 30. 23:27
 9/25 anonim ***** válasza:
91%
Én is egyetemista vagyok, engem is támogatnak a szüleim még anyagilag, mert nem tudok a suli mellett annyit dolgozni, hogy eltartsam magam, szégyen vagy nem szégyen, ez van. A szülőknek viszont valahol ez “kötelessége”. Jogilag nyilván nem az már, de szerintem sok szülő bevállalja ezt a pár év plusz kellemetlenséget annak érdekében, hogy a gyereke majd azt dolgozhassa, amit szeret, és amiből meg tud élni. Valamilyen szinten ez így helyes. A férjemmel, párommal viszont soha nem “tartatnám el magamat”, hiszen nekünk egyenlő félnek kell lennünk, ilyen függés nem egészséges szerintem hosszú távon egy párkapcsolatban. Nyilván vannak időszakok, amikor esetleg az egyik fél rászorul a másik fél anyagi támogatására, de hosszú távon így berendezkedni káros a párkapcsolat dinamikájára nézve. Az viszont, hogy én ezt így csinálnám, mert nekem a büszkeségem ezt diktálja, nem azt jelenti, hogy ez a dolog elítélendő, vagy bármi ilyesmi. Ha a pár ebben meg tudott egyezni, nincs vele semmi gond, biztosan jól megbeszélték, mielőtt elkezdte volna a lány az egyetemet, hogy ez mivel fog járni, valószínűleg senkit nem ért meglepetésként, hogy suli mellet nem fog teljes állásban dolgozni.
2023. máj. 30. 23:29
 10/25 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ha tanul és úgy segítik nincsen benne semmi gáz. Ha a szülők ezt megengedhetik maguknak miért ne? Ezzel segítik a gyerekük életét. Én 18 éves korom óta élek egyedül, érettségit is úgy tettem le, hogy középsuli mellett dolgozom, most meg majd (remélhetőleg) egyetem mellett fogom ezt csinálni. Kinek mi dobott az élet. Persze néha én is irigykedem, hogy bárcsak nekem is olyan szüleim lennének akik segítenek, de nem fogok elítélni másokat azért mert jobb életük van. Biztos vagyok benne, hogy a lány szülei is keményen dolgoztak azért, hogy ezt megengedhessék maguknak. De igazából senkinek semmi köze hozzá, hogy mire költik a pénzüket/miben, hogyan segítik a lányukat.
2023. máj. 31. 01:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!