Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti hogy kezelitek,...

Szülők, ti hogy kezelitek, kezelitek egyáltalán a gyereketek és a ti szüleitek közötti konfliktust?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

42/N vagyok. A férjemmel és a két lányunkkal (10 és 16) éltünk együtt fél évvel ezelőttig, amikor hozzánk költözött az anyósom (férjemé és enyém a ház, anyósomnak nincs haszonélvezete). Jól kijövünk, szeret az anyósom. A gond azzal van, hogy két hónapja összeveszett az anyósom és a nagylányunk. A következő történt: az anyósom és a lányaink voltak otthon hárman. A kisebb lányunkat az anyósom vitte el egy születésnapi partira, a lányunk már felöltözött egy nem kényelmetlen, de azért elegáns ruhába a partira, amit az anyósom vett neki. A kislányunk megkérdezte a nővérét, hogy ez illik-e egy ilyen alkalomra. A nagylányunk az elmondása alapján azt mondta, "vedd fel nyugodtan". Az anyósom erre azt mondta a nagylányunknak, hogy ne mondjon neki ellent a húga előtt, és hogy jó az a ruha (ha így történt, akkor félrehallhatott valamit, a hallásával időnként vannsk gondok). A nagylányunk visszaszólt, hogy miről beszél, félrehallott valamit az anyósom (a nagylányunk elmondása szerint). Szó szót követett, a nagylányunk szerint az anyósom azt mondta neki, hogy azt akarja, hogy agyvérzést kapjon. Szó szót követett, a nagylányunk azt mondta a nagyanyjának, hogy ne merészelje őt halálokozási szándékkal vádolni, követeli a bocsánatkérést, ellenkező esetben olyat fog mondani, amitől anyósom sírni fog. Utóbbira még nem került sor.

Ez volt két hónapja, nem békültek ki, a nagylányunk pedig azóta nem hajlandó egy légtérben tartózkodni a nagyanyjával, enni sem ül le velünk, ha a nagyanyja ott van.

A férjemmel sajnos nem vagyunk jók a családi konfliktuskezelésben (ezt mindig is tudtuk magunkról), nem tudom, hogyan kezeljük a helyzetet.

2023. máj. 29. 06:56
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
80%
Minden szülőnek kötelessége megvédeni a gyermekét minden korban az ilyen EQ szegény emberektől, függetlenül attól rokon e vagy sem.
2023. máj. 29. 12:41
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Anyós miért van veletek?
2023. máj. 29. 13:44
 23/34 anonim ***** válasza:
69%

Nem, akarhogy vizsgaljuk nincs az oregasszonynak igaza.

En konkretan felig suket vagyok. Ha felrehallok valamit es szolnak, hogy rosszul hallottam, akkor nem a masiknak kell bocsanatot kerni, hanem nekem, ha a felrehallas miatt tamadoan lepnek fel a masik iranyaba.

De te tenyleg nem erzed, hogy mi azzal a gond, hogy valaki konfliktust kezd es meg a masiknak kellene bocsanatot kernie es befejeznie? Neked az ilyenek nem bantjak az igazsagerzetedet?

De ha nem tudnam, hogy felig suket vagyok es ugy hallanek felre, akkor azt is elhinnem, mert nem gondolnam azt magamrol, hogy egy mindent is hallo istenseg vagyok.

2023. máj. 29. 13:48
 24/34 anonim ***** válasza:
78%
Vagy mondjuk azt tenyleg nem latod, hogy az oregasszonynak mekkora az egoja, es o is korabol fakadoan azt hiszi, hogy neki mindent szabad? Csak a tinedzsereket utalod ennyire?
2023. máj. 29. 13:50
 25/34 anonim ***** válasza:
60%

23, 24!

Abból indulok ki, hogy a mama nincs tisztában vele, hogy rosszul hall, esetleg mellé még kezdődő demenciaja is van.

"De te tenyleg nem erzed, hogy mi azzal a gond, hogy valaki konfliktust kezd es meg a masiknak kellene bocsanatot kernie es befejeznie? Neked az ilyenek nem bantjak az igazsagerzetedet?"

Nem, nincs ezzel gondom. Okos enged, szamár szenved mondás biztos ismerős.

"Vagy mondjuk azt tenyleg nem latod, hogy az oregasszonynak mekkora az egoja, es o is korabol fakadoan azt hiszi, hogy neki mindent szabad? Csak a tinedzsereket utalod ennyire?"

De, látom mekkora az egoja - es azzal is tisztában vagyok, a tiniknek mekkora. Senkit nem utálok.

Még mindig várok a kisebbik lány előadására a tortentekrol

2023. máj. 29. 13:55
 26/34 anonim ***** válasza:
69%

De, ismerem a kozmondast es tudtam hogy ezzel fogsz jönni. Ma divatos kifejezessel elve szerintem baromira karos egy kozmondas.

Ha a mama demens, akkor meg megint nem volt jo otlet odavinni, mert nem csak a ket gyerek fogja traumatizalni, hanem a szuloket eletet is tonkreteheti.

Egy demens oreg az nem a kedves neni kategoria, az az esszerutlen kotekedo oregasszony, aki ha sulyosbodik az allapota akkor jobbik esetben mindenkit terrorban tart meg inzultal, rosszabbik esetben neki is megy majd a csaladtagjainak. De egy biztos: pokol egy ilyen ember mellett az elet. Es a demencia sem mentseg arra, hogy a gyerek erzelmi biztonsagot nyujto otthon megszunjon.

De valoszinuleg a no nem demens, legalabbis a kerdezo nem emlitette. A kisebbik lany verziojara en is kivancsi lennek.

2023. máj. 29. 14:06
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező a vilagon semmi mást nem emlitett, csak a 16 éves verzióját az eseményekről. Azt nem, hogy a mama hogyan látta, vagy a másik gyerek. Így aztán lehet a mama enyhén demens is, de lehet szellemileg teljesen ép. Nekem még mindig az az esélyes, hogy valami komolyabb probléma van vele, azért kellett oda költöznie és innen nézve az se kizart, hogy a 16 évesnek ez nagyon nem tetszett eddig se -okkal, vagy ők nélkül, és ez most jó alkalom volt a balhét kiverni.
2023. máj. 29. 14:09
 28/34 A kérdező kommentje:

A kislányunk érdemlegeset nem tudott hozzátenni, annyit mondott, hogy utálja, ha miatta veszekszenek.

Az anyósom azt szajkózza hogy a nagylányunk ezzel aláásta a tekintélyét a kislányunk előtt, és hogy ez számít.

2023. máj. 29. 18:47
 29/34 anonim ***** válasza:
84%

De akkor talan nem kellene megkerni a kisebbik lanyodat, hogy mondja el, hogy hogyan volt, hogy meg lehesssn oldani a dolgot? Vagy akkor igy kesz ennyi, rahagytatok?

Ertem en, hogy nem vagytok jol csaladi konfliktuskezelesben, de ennyire? Inkabb nezitek, hogy az oregasszony meg a nagyobbik lany fuj egymasra es az utobbi feszeng az otthonaban?

Ha megleptetek ezt a lepest, mert teszem azt meg kellett lepnetek az osszekoltozest, akkor legalabb ezen a teren kapjatok mar magatokat ossze, ket gyereket neveltek baszki, akikert mint leirtuk ti feleltek.

2023. máj. 29. 19:10
 30/34 anonim ***** válasza:
80%

A "tekintélyét"? Mi a szent sz@r... A nagymamának milyen tekintély kellene az unokával szemben? Netán nálatok valami farkasfalka-szerű hierarchia van, és a nagylányod még örüljön, hogy a tekintélyes anyósod nem döntötte a földre, harapta meg és tépte meg a fülét az engedetlenség miatt?

Amúgy, bár neked ez szemlátomást nem tűnik fel, anyósod a TE szülői tekintélyedet - amire viszont szükséged lenne - lényegében megszüntette a nagylányod (és talán a kisebbik) szemében. Bebizonyította nekik, hogy te nem számítasz, az van, amit ő mond, ő akar, és te nem vagy képes (vagy talán nem mered?) megakadályozni.

2023. máj. 29. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!