Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti hogy kezelitek,...

Szülők, ti hogy kezelitek, kezelitek egyáltalán a gyereketek és a ti szüleitek közötti konfliktust?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

42/N vagyok. A férjemmel és a két lányunkkal (10 és 16) éltünk együtt fél évvel ezelőttig, amikor hozzánk költözött az anyósom (férjemé és enyém a ház, anyósomnak nincs haszonélvezete). Jól kijövünk, szeret az anyósom. A gond azzal van, hogy két hónapja összeveszett az anyósom és a nagylányunk. A következő történt: az anyósom és a lányaink voltak otthon hárman. A kisebb lányunkat az anyósom vitte el egy születésnapi partira, a lányunk már felöltözött egy nem kényelmetlen, de azért elegáns ruhába a partira, amit az anyósom vett neki. A kislányunk megkérdezte a nővérét, hogy ez illik-e egy ilyen alkalomra. A nagylányunk az elmondása alapján azt mondta, "vedd fel nyugodtan". Az anyósom erre azt mondta a nagylányunknak, hogy ne mondjon neki ellent a húga előtt, és hogy jó az a ruha (ha így történt, akkor félrehallhatott valamit, a hallásával időnként vannsk gondok). A nagylányunk visszaszólt, hogy miről beszél, félrehallott valamit az anyósom (a nagylányunk elmondása szerint). Szó szót követett, a nagylányunk szerint az anyósom azt mondta neki, hogy azt akarja, hogy agyvérzést kapjon. Szó szót követett, a nagylányunk azt mondta a nagyanyjának, hogy ne merészelje őt halálokozási szándékkal vádolni, követeli a bocsánatkérést, ellenkező esetben olyat fog mondani, amitől anyósom sírni fog. Utóbbira még nem került sor.

Ez volt két hónapja, nem békültek ki, a nagylányunk pedig azóta nem hajlandó egy légtérben tartózkodni a nagyanyjával, enni sem ül le velünk, ha a nagyanyja ott van.

A férjemmel sajnos nem vagyunk jók a családi konfliktuskezelésben (ezt mindig is tudtuk magunkról), nem tudom, hogyan kezeljük a helyzetet.

2023. máj. 29. 06:56
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
84%

7#

Nem,nem.

A nagyi költözött más nyakára. A nagyi az aki más élet terébe bele pofátlankodik.

A nagyi kezdte a cècót , nem a tini.

A nagyinak kellene elég felnőttnek lenni, be látnia tévedett, félre hallott..sőt olyat akart a tini szájába adni ami el sem hangzott.

2023. máj. 29. 08:17
 12/34 anonim ***** válasza:
84%

A kisebb lány a nővérében bízik, aki válaszol neki, ez nagyon jó. Anyósod mégis a maga szavát akarja utolsóként hallani, ez nem oké. Anyós vendég, nem jogerős döntőbíró, főleg a halállal fenyegetőző szöveggel érné el nálam, hogy rászóljak, tegye takarékra magát.a családi dinamika változatlan, ő nem szerepel a gyerekek döntési sorában.

Ezután a lányomat megkérném, hogy hagyja figyelmen kívül a nagyanyja próbálkozásait, továbbra is a szülei szava számít.

Egyáltalán minek költözött oda?

2023. máj. 29. 08:42
 13/34 anonim ***** válasza:
13%

"A nagyi költözött más nyakára. A nagyi az aki más élet terébe bele pofátlankodik."

Jaja. Csak azt felejted el, hogy a nagyi nem csak úgy beállított hétfőn mindenestol, hogy akkor én mától itt fogok lakni, hanem q kérdező meg a férje döntött úgy, nyilván okkal, hogy ezentúl együtt élnek. Innentől pedig mindenkinek alkalmazkodnia kell. Bizony, a 16 évesnek is.

"A nagyi kezdte a cècót , nem a tini."

Valóban. De a tini tudta, hogy a nagyi rosszul hall, de ennek ellenére csakazertisnekemvanigazam tipikus 16 évesként nemcsak bele ment, de tovább is vitte.

2023. máj. 29. 09:06
 14/34 anonim ***** válasza:
85%

13#

Fordítva csücsülsz a lovon..

Te is tipikusan azt hiszed mert valaki tini, akkor kutya kötelessége kussolni, mindent lenyelni

"tisztelni kell az időseket" elv alapján.

Ez nem így működik.

Ha valaki más nyakára költözik, akkor elsősorban neki kell alkalmazkodni.

Pontosan azért mert idős, kellene példát mutatva bocsánatot kérni, megbeszélni, belátni a tévedést. Nem a tinire meg a kisebb gyerekre kell ujjal mutogatni. Senki nem kèrte a mama véleményét. Tipikusan szart generál..megsértődik és neki áll feljebb.

Nincs nagyobb utálatom mint mikor az idősebb generáció így viselkedik, aztán szidja a fiatal generációt.. Nem tanítanak, csak kijelentenek, nem engednek csak elvárnak és megkövetelnek dolgokat.. olyasmivel pofáznak bele amibe senki nem kérte.. de persze a taknyos tini a hibás..ugye?

2023. máj. 29. 10:40
 15/34 anonim ***** válasza:
89%

Miert kellene mindent elturni a bunko idostol es miert az a bunko, aki nem turi el?

Egyébként a kerdezo feladata szulokent, hogy biztonsagos, szeretetteljes kozeget nyutson a kiskoru gyermekenek. Ez kb kutya kotelessege.

Ha nem szunik meg a konfliktus es/vagy a nagymama tovabbra is vegzalja a lanyt akkor koltozzon el.

Ja es kerdezo: nekem is volt szerencsem igy elni 20 evet, hiaba koltoztem el es nyugodt mar az eletem, az anyammal sosem lesz jo a kapcsolatom, amiert hagyta, hogy a mindenki szerint is gonosz oregapam terrorizaljon es meg engem ugatott le, ha ki mertem allni magamert. Szoval vedd szamitasba, hogyha nem veded meg a gyereked az igazsagtalan tamadastol, akkor ez el fog konyvelodni a lanyodban.

2023. máj. 29. 10:59
 16/34 anonim ***** válasza:
20%
Egyetlen szóval nem írtam olyat, hogy el kellene tűrni bármit is. Konkrétan annyit írtam, a gyerek meg tudta volna akadályozni az egész veszekedést, hiszen tudta, a nagymama nem hall jól. De még mindig nem derült ki, a kisebb gyerek mit mondott, mi történt, csupán a nagylány verziója ismert.
2023. máj. 29. 11:12
 17/34 anonim ***** válasza:
89%

Es mi lenne, ha nem a gyereknek kellene megakadalyoznia a veszekedest, hanem a nagymama el sem kezdene? :D

Egyébként hogyan akadalyozza meg a veszekedest? Mondta a nagyanyjanal hogy felrehallotta. Ezz o megprobalta a konfliktust megakadalyozni. Nagyika itt sem nyugodott bele, jott az agyverzessel.

De igazabol garantalhato, hogy az oregasszony folyton balhezni fog, hogy nem tudta volna elturni azt, hogy valakinek mas velemenye legyen a ruhaval kapcsolatban, mert az o szava sent es serthetetlen es hat HOGY KEPZELI AZ UNOKA, hogy mashogy gondolja es ELLENT MERT NEKI MONDANI?

2023. máj. 29. 11:30
 18/34 anonim ***** válasza:
9%

"Es mi lenne, ha nem a gyereknek kellene megakadalyoznia a veszekedest, hanem a nagymama el sem kezdene? :D"

A nagymama azért kezdte el, mert felre hallotta. A gyerek tisztában van vele, hogy a mama rosszul hall.

"Egyébként hogyan akadalyozza meg a veszekedest? Mondta a nagyanyjanal hogy felrehallotta. Ezz o megprobalta a konfliktust megakadalyozni. Nagyika itt sem nyugodott bele, jott az agyverzessel."

Egy oké vagy bocsi megakadalyozta volna. Dehat a 16 évesnek uyge nagy az egoja ehhez. Olyannyira nagy, hogy tovabb is szitotta a balhét.

2023. máj. 29. 12:01
 19/34 anonim ***** válasza:
80%
#16, az öregasszonynak ugyanakkora az egója, noha neki - már csak a koránál fogva is - illene bölcsebbnek lenni. De nem. Elővette a "te teszel a sírba" kártyát.
2023. máj. 29. 12:05
 20/34 anonim ***** válasza:
35%
Valóban, ez hiba volt tőle. De lehet nem tűnt még fel neki, hogy rosszul hall, márpedig akkor az ő oldaláról nézve neki van ám igaza.
2023. máj. 29. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!