Mit tegyek ha már nagyon unom miközben evés közben különböző instrukciókat kapok totál feleslegesen ?
Gondolok itt az ilyen és ehhez hasonló mondatokra :
Melegítsd ám meg, ha hideg.
A sűrűjét szedd ám .
Jól keverd össze mert az alján van a sűrűje .
Meg lehet enni ?
Szedj ám még, ha kell .
stb...
Megmondom, hogy szálljanak le az étkezési szokásaimról.
Amikor nem változott, mert "amíg otthon élsz, kb kss a neved" elkezdtem társbérletet keresni.
Elköltöztem és onnantól kezdve nem voltak ilyen problémáim.
Persze a családi összejöveteleken rendre előjön, és ha nem szállnak le a témáról fogom magam, és hazajövök, mert nem értelmi sérült vagyok, akinél mindent jobban kell tudni.
„Megtaláltad a vajat a hűtőben ?”
Nekem volt olyan párom, aki kiválóan tájékozódik, magas az IQ-ja, de nem, a vajat, akármit, azt pont nem találta meg, ha én raktam vissza, akkor se, ha csak pár dolog volt összesen a hűtőben:-) De ha vki nem is ilyen „vak” ezen a téren, akkor is megkérdezhetem, hogy mondjuk zsúfoltság esetén ne kutasson percekig feleslegesen, mikor én fixen tudom, hogy hol van az adott dolog.
A felsoroltakból nyilván akad „üres” kérdés is, de bocsi, ha én főztem, nyilván érdekel, ízlik-e a másiknak. Nem kell átesni egyik oldalra sem, azt én se szeretem vendégségbe, mikor 100-szor megkérdezik, milyen az étel, tukmálják, hasonlók, de azzal pl. semmi gond nincs, ha leves esetén elmondja a házigazda, hogy ez és ez van a levesben, aki akar mondjuk a benne lévő kevés szívből, májból, az „túrjon” bele jobban.
Ha zavarnak ezek, engedd el a füled mellett, vagy főzzél te, és akkor te tudsz ilyen instrukciókat adni:-)
Kontextus nélkül nehéz erre válaszolni. Nem tudjuk, hány éves vagy, ki mondja ezeket és hol, milyen gyakran.
Ha a nagyidról van szó, idegesítő de sajnos normális, viseld el. Ő már nem fog megváltozni, és nem lesz mindig veled. Addig örülj, hogy főz neked, amíg itt van.
Ha az anyád, akkor is idegesítő. Ha már felnőtt vagy, mindenképpen költözz el, és gondoskodj magadról, mert nagyobb baj is van itt, mint a kaja. Ha csak tizenéves vagy, próbáld neki megmagyarázni, hogy már nagy vagy, és magadtól is tudod. Ezen felül megpróbálhatod megelőzni a megjegyzéseket, például előre megmondod: "megmelegítettem, és az aljáról fogok szedni".
Nagyon remélem, hogy nem a feleséged csinálja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!