Egy adott illető pontos születési idejének megérdeklődése?
Az asztrológiáról szóló véleményeket nem veszem figyelembe, hiszen számomra se olyan dolog ami érdekelne valaha is, viszont édesanyámat nagyon foglalkoztatja ez az egész mióta az eszemet tudom ezért is gondoltam erre mivel már régen ő is meg szerette volna tudni a pontos időt, csak ez félbe szakadt és nem érdeklődte meg.
A többi választ és segítséget viszont köszönöm szépen!
Azért ezzel az asztrológiai elemzéssel óvatosan kell bánni, mert van akit totál tönkre is tesz.
Az asztrológia vagyis csillagjóslás már a szóban is benne van, hogy jóslás. Helyén kell kezelni. Te mint a gyereke ettől inkább óvd meg.
Gondolom azért kell, mert anyud tudni akarja a asztrológiai születési képletét, és az aszcendense csak abból derül ki hogy hány óra hány perckor született.
Egyébként komoly emberek is szoktak ilyen születési képletet csináltatni (hogy álltak a bolygók amikor születtek). Volt ismerősöm is így választott egyetemi szakot, volt aki karrierváltásnál használta és bejött nekik.
Persze érthető ha valaki nem hisz ebben, ezt mindenkinek magának kell tudni, hogy érdekli e az ilyesmi vagy sem!
A lényeg hogy ha anyukád 40-60 évvel ezelőtt született, akkor nem léteztek számítógépes adatnyilvántartások, és sok kórházban felületesen nézték csak meg az időt, hogy ki mikor született. Sokszor a régi oltási kiskönyvekre vagy egyéb kórházi iratokra sem vezették rá a pontos időt (óra, perc).
Ezért ennek a generációnak nagyon hiányos ez az adata.
És az is bevett szokás volt, hogy ha valaki pl: 7:47 perckor született akkor a doktor rávágta, hogy 8:00. Pedig nem 8:00-kor született! Divat volt akkoriban a kerekítés.
Ezért ha van is valamilyen időpont a régi orvosi papírokon az sokszor nem a valóságot mutatja.
Tehát asztrológiai szempontból tévesen állapíthatják meg így az aszcendensét.
A kórházak meg eleve dohos, koszos pincékben őrzik kb 50 évig a régi zárójelentéseket, de ezek a pincék sokszor beáznak, porosak vagy dohosak. Régebben pénzért lehetett kikérni ilyen iratokat, de amióta életbe lépett a GDPR rendelet azóta szerintem nem is lehet. Az esetek többségében amúgy sem pontos adat szerepel a papíron, ha egyáltalán még megtalálják.
Egyébként vannak jó asztrológusok akik ki tudják számolni egyéb adatokból, életükben történt eseményekből (házasság/válás, gyerek születésének időpontja stb), hogy mi lehet az aszcendense.
Én ennyit tudok a témáról, egyszer én is utána olvastam, mert én sem tudom hogy hány óra hány perckor születtem. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!