Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » IP címről kiderül, hogy az...

IP címről kiderül, hogy az illető melyik országból ír?

Figyelt kérdés

Vagy, ha én olyan országból írok, ahol valami, ami az oldal szerint illegális nálunk nem az, akkor is törlik a kérdésemet?

Bocs a kacifántos megfogalmazásért.

2021. máj. 3. 10:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

"IP címről kiderül, hogy az illető melyik országból ír?"

Elméletileg igen, gyakorlatilag nem feltétlenül - például ha VPN-t használsz, akkor akár másodpercenként különböző országhoz tartozó IP-címed lehet, miközben fel sem emeled a popsidat.

"Vagy, ha én olyan országból írok, ahol valami, ami az oldal szerint illegális nálunk nem az, akkor is törlik a kérdésemet?"

A gyíkhu-ra a magyar jogszabályok érvényesek. Semmi jelentősége annak, hogy te honnan írsz vagy hogy nálatok mi legális. A gyíkhu üzemeltetője a magyar jogszabályokat kell hogy figyelembe vegye és betartsa.

2021. máj. 3. 10:22
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az IP köthető országhoz, bár proxy szerverek használatával ki lehet játszani az ilyen "azonosítást".
2021. máj. 3. 10:23
 3/13 anonim ***** válasza:
Ezen már gondolkodtam. Ha mondjuk valaki megkérdi, hogy Hollandiában melyik coffee shopokban a legérdemesebb füvezni, azt vajon törlik? Akár magyar, akár holland IP-ről.
2021. máj. 3. 10:26
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

Miért volna illegális ez a kérdés? Hollandiáról van szó, az ottani törvényekbe ütközne az ilyen cselekedet (ha tiltanák), beszélni meg szabad róla.

2021. máj. 3. 10:28
 5/13 anonim ***** válasza:
4: De az derül ki belőle, hogy a kérdező olyan tevékenységet szeretne folytatni, ami Magyarországon illegális.
2021. máj. 3. 10:30
 6/13 A kérdező kommentje:

3-as és 4-es, minden fűvel kapcsolatos kérdést törölnek, akkor is, ha csak elméleti. (Bezzeg a sok öngyilkos tini meg kamukérdéseket nem.)

Első, köszönöm a választ.

2021. máj. 3. 10:31
 7/13 anonim ***** válasza:
61%

Akkor megismétlem, lassan, hogy megértsd: a kutyát nem érdekli, milyen IP-címről írsz. Az üzemeltető a magyar jogszabályokat tartja be, márpedig Magyarisztánban jelenleg - tetszik vagy nem - nulltolerancia van.

És bár világos, hogy nem akarsz Magyarisztánban bűncselekményt elkövetni, az pedig nem tartozik a magyar hatóságokra, hogy te mit csinálsz Hollandiában, az üzemeltető biztonságra törtkszik, ezért ha valaki jelenti a kérdésedet, nagy valószínűséggel törlésre fog kerülni.

8/13 anonim ***** válasza:

Oké, de nem Magyarországon szeretné folytatni, arra pedig nem vonatkoznak az itteni törvények.

9/13 anonim ***** válasza:
100%

"Bezzeg a sok öngyilkos tini meg kamukérdéseket nem"

De bizony, az öngyi kérdések is mind törlésre kerülnek. A kamu már sokkal neccesebb, hiszen amilyen sötét a magyar fiatal, egy csomó kérdés, amire azt hiszed kamu, teljesen őszintén van kiírva (és van nagyon sok, ami nem tűnik kamunak, de az, csak pontszámnövelés a célja).

2021. máj. 3. 10:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszélgetni a fűről továbbra sem illegális, fogyasztani meg terjeszteni az. Más kérdés, ha az üzemeltetők túlérzékenyek, túlbiztosítják magukat, vagy egész egyszerűen utálják a füvezést.

(u.i.: én nem a fűbe, hanem a szólásszabadságba vagyok szerelmes)

2021. máj. 3. 10:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!