Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a baja? Anya vett nekem...

Mi a baja? Anya vett nekem egy krémet, és megkérdeztem, hogy mennyibe került, mert érdekelt, és erre leüvöltötte a fejem, h nem mindegy nekem, és h alig várja, h 18 éves legyek és akkor meglátom, h milyen lesz nekem, nem fogok kapni semmit.

Figyelt kérdés

Nagyon megbántott ezzel, a kérdésem normálisan tettem fel, és csak azért érdekelt, h máskor én vehessem meg. Miután leordított a szobámba mentem és zokogtam. Még mostis ha eszembe jut bekönnyezem. Azóta (7 órája) felém se nézett, pedig itthon volt. Most mit csináljak? Csak arra tudok gondolni, h milyen anya az ilyen, aki ezt mondja.

Légyszi ne mondjatok rosszat anyára, csak most mit tegyek?:(

L/17 (mindjárt 18)

2010. okt. 8. 21:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
22%
Ha sajnálna mindent akkor nem venne krémet,túl reagálod.
2010. okt. 8. 22:41
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Talán azért kérdezte meg mert tetszett neki a krém, többször is akart volna venni belőle, de nem szerette volna anyukájával megvetetni, hanem a saját pénzéből akarta, tudod? Vagy esetleg nem szereti, hogyha a bárki túl sokat költ rá, mert Ő megelégszik az olcsóbb ajándékokkal és nem kell neki a nagyon drága cucc.
2010. okt. 8. 22:48
 13/24 anonim ***** válasza:

Milyen bűbájos anyukád van!

Nincsenek anyagi gondjai a szüleidnek?

2010. okt. 8. 22:54
 14/24 anonim ***** válasza:
9%

Kedves 22:48-as,nem hinném,hogy az én válaszomra kellett volna magyarázatot irnod.

Hasznosabb lenne a kérdezőnek ha a kérdéssel foglalkoznál,TUDOD?

Az én véleményem az amit leirtam,ha tetszik ha nem ez van.

Minden jót.

2010. okt. 8. 23:00
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

Lehet itt mindenféle feltételezett magyarázatot kreálni az anya viselkedésére, meg leírni a lehetséges okokat.

De egy dolgot ne feledjetek: az anyuka felnőtt, a kicsi gyermeke meg gyerek (jó, így 17 évesen inkább "félember").

Az anyukának miért nem lehet "parasztbecsülettel" beismerni azt, hogy nem viselkedett korához és (szülői-anyai) szerepéhez méltóan? Nincs mit mentegetni, ezt ő balta el, és kész. Nem a kivagyiság kérdése az, hogy ilyenkor "nehogy már a gyerek menjen elnézést kérni". Igenis az anyuka dolga az, hogy tisztán lásson, és ennek tekintetében értékelje a megtörténteket, és ha szükséges, tegye helyére a dolgokat.

Minden felfogható egy példának. Ez az eset a rossz (szülői) példa.

2010. okt. 8. 23:06
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Szegénykém, nyugodj meg. Mostanában túlsok inger éri az embereket s annyi feszűltség gyűlik, össze hogy az emberi agy nembírja kezelni, feldolgozni ezért elhárító mehanizmusokat tesz. Ilyen amikor úgy teszel mintha valami megse történt volna - jó mélyre leásod a tudatodba, kirekeszted a tényeket - pl: tudodhogy a cigi rákot okoz de vele nem történik meg és kész, sírsz vagy, hogy máson vezeti le a feszűltséget mint itt is.

Sokszor jár az ember feje a pénzen, lehet beletenyereltél véletlenül egy ilyen (számlákon, pénzszűkén merengő) napon s most ezért kaptál. Én is hirtelen haragú vagyok sokszor de ez biztos rosszulesett.

Most, hagyd pár napig, ne keresd a társaságát s ha kiakad s felhúzza rajta magát akkor ülj le, s nagyon lassan s csendesen mond el mennyire bánt téged ez, neked is vannak érzéseid s bánt téged mikor ilyen.

A kiabálás bármennyire kikivánkozik az emberből csak olaj a tűzre, akkor őgyse halgatna meg mert"hogy merészelsz velem így beszélni" lenne a végére. De a stílusba így nemtud belekötni s elterelni a témát a tiszteletlenség felé. Sokkal jobban melbefoja vágni ha így adod elő a bánatod, mert ez sokkal komolyabb s érettebb hozzáállás, talán eljut hozzá amitmondasz. remélem sikerül, jó éjt s fel a fejjel.

2010. okt. 8. 23:10
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ!

Nem vagyok nem kívánt gyerek, nagyon szerettek volna anyáék, midnig ezt mondták, és kiskoromban sokat foglalkoztak velem, szép gyerekkorom volt. Most, hogy már nagyobb vagyok viselkedik így velem.

Azt, hogy sajnálja tőlem, arra értem, h pl kapok uzsipénzt, ami egy hétre 1500Ft, és ez napi 300Ft. Na ha nekem 9 órám van, és 4-5 körül érek haza, elég nehéz kihozni, h ne nagyon éhesen menjek haza. De mégsem kapok több pénzt. És egyszerűen nem érti meg, h éhenhalok, nem tudok normálisan enni, elég lenne azokra a napokra 200Fttal több. Ruhákat abszolút nem kapok, sosem! Nyári munka + szülinapi karácsonyi pénz az, amit erre tudok költeni, de az unokatesómék jó körülmények között élnek, és kapok tőlük néha pár ruhát. Anya cigizik, napi egy doboz, és sokszor mondom neki ha ideges vagyok, mert tényleg kell valami, hogy ha nem cigizne 2 napig megkaphatnám! Erre értem, h sajnálja tőlem, de igen sajnos rossz anyagi körülmények között élünk, bár ezt nem tudja senki, mert egyáltalán nem úgy nézünk ki, meg a házunk is szép, csak hát hitelt fizetni kell.

Anya sosem hallgat meg, szerintem szorongásai vannak, nem mer mások előtt kiteljesedni, nemrég halt meg az anyukája, nincs állandó állása, nem alszik jól. De ezekről én nem tehetek, nem követelőzök, mégis ezt kapom.:(

2010. okt. 8. 23:54
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz lehet anyukádnak,és nagyon sajnálom őt:(Próbálj kicsit türelmesebb és elnézőbb lenni vele,és szeresd nagyon!Vszínűleg a cigin vezeti le a feszültségét:(Ha már nagy a terror akkor ülj le vele beszélgetni,de biztos h nagyon szeret téged,csak emészti magát a gondjain.Éhezni nem lehet,enni kell h adjon neked,300 ft-ból nem lehet jólakni.Ebédelsz a suliban?Sajnos,szerintem ez egy tipikus családi helyzet Magyaroszágon,és nem ti vagytok az egyetlenek,akik így élik mindennapjaikat az országban..:(

Apukáddal mi a helyzet?

2010. okt. 9. 00:38
 19/24 anonim ***** válasza:
Valószínűleg rossz pillanatban tetted fel a kérdést. Sose értettem azokat az embereket, akik a gondjaikat a családtagjaikon próbálják levezetni...
2010. okt. 9. 01:31
 20/24 anonim ***** válasza:
50%

Persze, nagyon rossz helyzetben lehetsz meg minden, de esetleg arra meg nem gondoltal, hogy ahelyett, hogy napi 300 ft elvigyel( amit, meg keveselsz is) inkabb csinalj magadnak reggel 3 zsomlet felvagottal meg fozz egy fel liter teat?

Nekunk is vannak anyagi gondjaink, gondolom most a valsag miatt, fel Magyarorszagnak, es emiatt igenis ingerult az ember. Persze, nem megvedenki akarom azokat a csaladtagokat, akik ezt a csaladon belul vezetik le, de igazan meg lehet oket erteni.

Anyad kedveskedni akart azzal a kremmel, par pillanatig nem gondolt arra, hogy ayagi gondjai vannak, vagy hogy mennyibe kerulhetett a krem..stb, csak arra , hogy van egy lanya, akit szeret, es a legjobbat akarja adni neki.

Szerintem csak erre gondolt, es kilepett egy idore a sok gondbol, ami biztosan a nap minden perceben foglalkoztatja, erre, amikor orommel odaadja, te megint felhozod az anyagiakat.

Nem azt mondom, hogy te vagy a hibas, de szerintem, ha belegondolsz abba, amit irtam es esetleg tenyleg edesanyad ban is ez a folyamat zajlott le, akkor megertheted, hogy miert is ilyen ingerult.

Te hogy birnad, azt amin o megy keresztul? Az erzest, hogy felelos vagy a gyerekedert, es mindent szeretnel neki megadni, de egyszeruen keptelen vagy ra.Te magad mondtad-irtad-, hogy nem tud pihenni, zaklatott.

Inkabb fogd magad, fozz neki egy kavet, vidd be a szobajaba es csak mond meg neki, hogy akkoris szereted es akkoris o a legjobb anya a vilagon, ha ket hetig szaraz kenyeren es vizen kellene elned, mert nem enne masra penz.

Szuksege van rad, a tamogatasodra, meg akkor is ha nem mutatja.

Na, tovabbi szep napot.

19/L

2010. okt. 9. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!