Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alacsony IQ-jú családtaggal...

Alacsony IQ-jú családtaggal hogy tartod a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Pl szülő, aki elöregszik és leépül. Látszik rajta, hogy sokszor nem ért dolgokat, nagyon lassul a felfogása.

Nem feltétlen demenciára gondolok, hanem csak általánosságban ha valakin ránézésre látni, hogy nem olyan értelmes.

Nem tudom jobban szavakba önteni, de szerintem már érti aki ment át hasonlón.

2023. ápr. 9. 12:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Még a magas IQju bátyámmal sem tartom. 1 ember van akivel tartom, neki még nála is magasabb qz IQja.

Az amiért nem tartom velük, független az IQjuktól. Puszta véletlen, hogy utánam a legokosabb családtaggal tartom, lehetne ő a legbutább is.

2023. ápr. 9. 19:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bonyolult dolgokrol beszélni.
2023. ápr. 9. 22:57
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy demens vagy nettó idióta, már elnézést.

Nagyapám demens volt, őt borzalmas nehezen kezeltük, de nem az ő hibája, a betegségéről nem tehet. Beszélgettünk vele, amiről tudott, vagy meghallgattuk ezredszerre is amit mesélt.

Exem anyja ellenben ostoba volt. 45-50-es nő, ráadásul tanítónő, de félelmetesen hülye. Mindent elhitt, mindent készpénznek vett, okoskodott, kioktatott másokat olyanról, amit soha az életben nem tanult, csak azt hitte, tudja, etc.

Na, vele nem tartottam a kapcsolatot, mert borzalmasan rossz természete volt.

A demens nagyapám akaratossága eltörpült az övé mellett.

2023. ápr. 10. 11:48
 14/14 BringaManó ***** válasza:
100%

"demens volt, őt borzalmas nehezen kezeltük, de nem az ő hibája, a betegségéről nem tehet"

Mert a másik eset tehet róla, hogy olyan? Gondolom, ugyanúgy nem...

2023. ápr. 10. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!