Ha még nem házasodtak össze,akkor hogyan hívják a (jövendőbeli)férjet?
Figyelt kérdés
Tehát eljegyzés után van valami külön név?Mert ugye a nőnek 'menyasszony'.2023. ápr. 9. 00:47
11/16 anonim válasza:
Menyasszony vőlegény
Férj feleség
Anyósék egymasnak Nászasszony Nászkoma
12/16 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy nászkoma. Nászasszony, nászuram a gyereked anyósa, apósa.
A koma és komaasszony, a gyereked keresztapja, keresztanyja.
13/16 anonim válasza:
Nálunk nászkomámnak mondták, de gondolom értetted így is
14/16 anonim válasza:
Sokszor előfordul, hogy egyszerű szavak nem jutnak eszedbe? Komolyan kérdezem. Az én nagymamám Alzheimeres volt és ez a betegség már egész fiatalon is megmutatkozhat. Az, hogy egy viszonylag idegen szó nem jut az ember eszébe, az még ok, na de ilyen, hogy "vőlegény"? Ez egy olyan szó, mint a szék, vagy asztal... Soha, senkit sem ismertem mamámon kívül, akinek ennyire egyszerű szavak felidézése gondot okozott. Fiatalon, nagyon sokáig mindössze ennyi volt a "tünete", (anya mesélte), aztán jött a többi... Kb. 55 éves korától, arra már én is emlékszem. Ha ennyire egyszerű szavak nem jutnak az ember eszébe, azt igenis komolyan kell venni, ha az ember elmúlt 14 éves...
15/16 A kérdező kommentje:
Nem szokott ilyen gyakran előfordulni.Amúgy meg a kérdés kiírása után 2 perccel rájöttem,h hogyan hívják
2023. ápr. 12. 14:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!