Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fáj, ahogy ezen a honlapon...

Fáj, ahogy ezen a honlapon sokszor beszélnek az édesanyákról! Hogy tudnám megmutatni, hogy ezzel a gyerek jár legrosszabbul?

Figyelt kérdés

Lealázóan itélkezve, bántóan. Közben az a röhej, hogy szerintem pont ez a gondolkodás teszi boldogtalanná a gyerekeket.

Itt nem lehet leirni lepontozás nélkül, hogy tiszteld, szeresd édesanyádat mert életet adott neked. Mert egyből azt mérlegelik, hogy megérdemli-e. Pedig nem ezt kéne mérlegelni. Hanem azt, hogy megéri-e? Ér-e ennyit az életem?

2010. okt. 8. 11:09
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

én is szeretem a szüleimet, mondjuk velem jól jártak, mert viszonylag könnyenkezelhető gyerek voltam, ha hisztiztem is, a végén beláttam, hogy igazuk van az adott dologban.Már azt is értem, hogy anya miért nem akarta, hogy 18 évesen ottaludjak az akkori barátomnál(aki csak kihasznált,mint utolag kiderült)szóval a szüleimtől csak jót kaptam,nem kényeztetttek el, de megvolt mindenem a törődést is beleértve...viszont, ahogyan figyelgetem a mai tiniket, őszintén szólva eléggé elment a kedvem a gyerekvállalástól..sokszor nem minden a szülőn múlik, hanem a tinik barátain,környezetén,ahova belecsöppenek, és a rossz dolgokat sokszor nehéz kivédeni...még akkor is, ha a szülő mindent megtesz a gyerekéért, sokszor a gyerek nagyon gonoszul viselkedik a saját szüleivel szemben is..

25/L

2010. okt. 8. 11:37
 12/31 anonim ***** válasza:
82%

11:20 vagyok.

Kedves kérdező, én nem azt állítottam, hogy anyám rontotta el az életemet. Felnőttem, megértettem, hogy nem másokon múlik a boldogságom, nekem kell tennem magamért, ha változtatni szeretnék - és megtettem.

Az életemet nem tudta tönkretenni, de nem felejtem el, hogyan éltünk és miket művelt. Rendben, önálló lény vagyok, aki saját magáért felelős, de a mostani életem én alakítottam ki magamnak.

Amit tőle kaptam, azért nem tudok hálás lenni. Sőt, szívesen visszaadnám, ha tehetném...

2010. okt. 8. 11:42
 13/31 anonim ***** válasza:
Dettó. egyetértek az utolsóval ami a gyerekvállalási kedvemet illeti.. nekem is elveszik a mai tinik a kedvem tőle :(
2010. okt. 8. 11:43
 14/31 anonim ***** válasza:
75%
Az egyik válaszoló irta jól azt hogy a lényeg hogy milyen környezetbe csöppennek belea tinik,barátok,tv,média stb.Genetika a fegyver de a környezet húzza meg a ravaszt.
2010. okt. 8. 11:44
 15/31 A kérdező kommentje:

11:30 pont neked, pont a bántalmazott gyerekek miatt:

"Köszönöm,anyám,hogy életet adtál nekem! "

Ez a gyereket is védi.

Tényleg sokat bántottak gyerekkoromban, bárkinek elmondtam elhült. Keserüség, fájdalom volt bennem emiatt egész életemben. És tényleg úgy éreztem mindent elrontottak. Mert áldozat lettem mindenben, mert nem lehettem az ami szerettem volna, és ami lehettem volna.

Apámhoz még felnőtten se mertem közel menni.

És akkor meghalt az apám, és DÖBBENETES volt. Emlékek jöttek elő , amikor, szeretett, amikor fontos voltam neki, amikor biztonságban éreztem magam mellette.

És semmi más nem számított. Most anyámnál tudatosan keresem ezeket a pici emlékfoszlányokat.

MERT EZ AMI FONTOS! Ettől élek, ezt kerestem, ennek a hiánya fájt, ezt találtam meg minden intim percben, minden nevetésben. Ezért kell megköszönnöm anyámnak az életemet, mert megérdemlem, mert ér az ÉN ÉLETEM annyit, hogy HÁLÁS legyek érte hogy van.

Ez különösen bántalmazott gyerekekre fontos, mert a többiek ezt tudják maguktól is. Mindenki ahhoz képest választja meg a kapcsolatait, mire tartja magát, az életét. A bántalmazott gyerekek kevésre tartják magukat, és igy újra áldozatok lesznek. De ha észreveszik a (z életadó) szeretetet amit lehet hogy csak egy pillanatra kaptak akkor értékesebbnek érzik az életüket, értékesebbnek érzik önmagukat.

2010. okt. 8. 11:48
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ha már így alakult, bökd ki azt is, amit elmondanál! :)

Valóban rengeteg dolog múlik azon, hogy az ember mit kap a szüleitől. DE! Eljön az az idő (kinek mikor), amikor az ember felismeri ezeket a dolgokat, hogy minek, mi az oka és felnőttként már fel kell vállalnunk a felelősséget a saját életünkért, mert, ha nem ezt tesszük, a világ végéig végiggörgetjük az "ősök bűneit". Persze egyszerűbb azt mondani, hogy azért vagyok gyámoltalan, mert a szüleim elkényeztettek és ójaj, hát emiatt megy most tönkre minden. Miközben ott van a gyerekem, akinek MOST ÉN VAGYOK A PÉLDA, én vagyok az, aki az ő életét megalapozom. Ha azzal vagyok elfoglalva, hogy a saját felismert sebeimet nyalogatom észrevétlenül teszem tönkre a gyerekem életét, aki hamarosan maga is szülő lesz és örökíti tovább az egész maszlagot.

Valahol, valakinek ezt meg kell állítani, bármilyen körülmények közül jövünk is. Tökéletes nevelés nincs, ami az egyik gyerekből csupa jót hoz ki, az a másikból az ellenkezőjét, akár még testvérek esetében is. Az első lépés felismerni, hogy milyenek vagyunk, aztán rájönni, hogy ennek mi az oka, megbocsátani azoknak, akik okozták és megpróbálni helyrehozni, amit csak lehetséges, aztán a lehető legtöbbet adni a gyerekünknek (nem anyagi értelemben értem), a hibákból tanulva, reménykedve, hogy amit adunk, azt ő hasznosítani tudja majd a saját életében.

A pszichológus jó dolog, ha segít feltárni okokat, de igazán haszna csak akkor van, ha ezeket képesek vagyunk elengedni és újraépíteni az életünket. Az emberek kora nem sokat jelent, legalábbis a papír szerinti. Szerintem akkor válik valaki felnőtté, amikor képes felvállalni ezt a típusú felelősséget is önmagával, az életével szemben.

2010. okt. 8. 11:53
 17/31 anonim ***** válasza:
elnézést, egy csomó válasz aközben érkezett, miközben írtam az előzőt, köszönöm, hogy közben meg is válaszoltad :)
2010. okt. 8. 11:56
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kicsit tovább mennék.Végtelenül szomorú dolog,de vannak olyan csöppségek,akiket a saját anyja bántalmazott,közreműködött a bántalmazás során,vagy ölt meg.Tudom,szegény gyermekeknek jobb már,ha nincsenek az élők között,de mégis nekik milyen fajta hálát kellene érezniük az iránt,aki rövidke életük során ennyi szenvedést okozott nekik?!A saját "anyukájuk" volt.

Én nem értem!Éppen azért,mert már én magam is szülő vagyok és képtelen lennék feldolgozni,ha velem is hasonló dolgokat tettek volna a szüleim. (mint akár veled is)

Véleményem szerint bolondság,naivság megbocsátani!Mind szép,hangzatos mondat,amit leírtál,amolyan "rózsaszín-ködös" ,de a lényeget nem takarja el.Téged bántottak a saját szüleid.Ezért nem érdemelnek semmiféle tiszteletet,mint szülő.

2010. okt. 8. 12:03
 19/31 A kérdező kommentje:

"Ezért kell megköszönnöm anyámnak az életemet, mert megérdemlem, mert ÉR AZ ÉN ÉLETEM ANNYIT, hogy HÁLÁS legyek érte hogy van. "

Ez nem azt jelenti, hogy összeborulás van anyámmal, és puszipajtás lett. A mi kapcsolatunkat ő határozza meg, ő diktálja a szabályokat, és nem igen változtat.

De az segit nekem, és NEM GÖRGETEM TOVÁBB a A CSALÁDI TERHET. A diplomaszerzésben a munkában kevéssé zavart a családi múlt. De a gyerekeimnek nem akartam tovább adni.

Hát nem mondom, hogy teljesen sikerült, de még dolgozom rajta.

2010. okt. 8. 12:06
 20/31 anonim ***** válasza:

utolsónak:

A megbocsátás fontosabb a magad lelkének, mint annak, akinek megbocsátasz. Ha erre képes vagy (a legtöbb esetben ez meglehetősen nehéz dolog), olyan terhektől szabadítod meg a lelkedet, ami után úgy érzed magad, mintha repülni tudnál.

2010. okt. 8. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!