Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kicsit besokaltam ráadásul a...

Kicsit besokaltam ráadásul a szüleim is csak hajtani és hajtani akarnak. Hogyan szerezzek újra erőt?

Figyelt kérdés

Még csak október van,de úgyérzem elég.Csinálom a jogsit,készülök a nyelvvizsgára és közben tanulok mint egy állat,hogy jövőre mehessek egyetemre.Reggel 7kor elmegyek otthonról és este8-9kor érek haza.Ráadásul mindennap nap 2 órát buszozok.Annyira elegem van,úgyérzem nem megy se a vezetés se a nyelv se semmi.Ráadásul nincs időm még sportolni sem.Híztam is már év eleje óta 6 kg-ot,mivel eléggé hízásra vagyok hajlamos és ezt eddig csak a sporttal tudtam kordában tartani.A hétvégéim is úgy telnek,hogy reggel 7kor felkelek tanulok délig akkor ebéd és utána tanulok még este 8ig.A szüleim meg azt akarják,hogy még-még-még,és ha panaszkodni merek akkor azt mondják,hogy csak ennyi a dolgom ,hogy tanuljak.Már szórakozni sem voltam augusztus óta.Kezdek kiborulni.,Hogy szerezzek újra erőt.

Ma már ott tartok,hogy be sem mentem suliba mivel ők wellnesezni mentek hétvégére.

2010. okt. 8. 08:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Rokon lélek :)

Én folyton kb így hajtok (csak a szüleim helyett a főnököm hajt) - úgy lehet kibírni, hogy a hétvégén egy napot csak pihenéssel töltesz, valamint kéthavonta (szóval lassan időszerű) pihensz egy hetet. Ha jófej a dokid, simán kiír.

2010. okt. 8. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy nem mentél be. Akkor most ez a nap és a holnap legyen a lazításé! Pihenj és álmodozz a jövődről, milyen lesz, ha vége az egyetemnek és jó állásod lesz, szép lakásod, klassz családod. Wellnesezz otthon, vidd be a tv-t a fürdőszobába, pezsgő, chips, stb. Így feltöltődsz majd és motiválni fog az, hogy ha el akarod érni, amiről álmodsz, ahhoz meg kell szenvedni, ez a pár év most a későbbi boldogság ára. De mindig iktasss a kemény napok közé egy-egy ilyen laza napot, hogy megmaradjon a kedved. Szedj vitamint is!
2010. okt. 8. 08:49
 3/11 anonim ***** válasza:

Igen csak ennyi dolgod van, ebben a szuleidnek igaza van, de arra mar nem gondolnak, hogy mennyire kimerulsz, foleg ha igy folytatod.

Feltetlen talalj valami fele technikat, ami ellazit, es pihenteti az elmedet, ez a legfontosabb.

Ha nem birod igy a tanulast, akkor az egyiket abba kell hagyni pl.

A tanulas kozben szakithatsz idot, hogy min. 1/2 orat setalj, vagy fuss a friss levegon!

2010. okt. 8. 09:02
 4/11 anonim ***** válasza:
A felsoroltak mind olyan tevékenységek, amikbe érdemes energiát fektetni, de az eredmény csak hosszú távon fog jelentkezni. Ezért nem érzed, hogy kapnál vissza energiát ezektől. Sokan vagyunk ilyenek, hogy csak a kézzel fogható eredmény tölt el jó érzéssel. Bármilyen furán hangzik, szakíts a meglévők mellett MÉG időt olyan tevékenységre, ahol az eredmény azonnali. Lehet ez bármi, amit jó kedvvel teszel. Olyan, amit nem kötelességből, muszájból, hanem azért csinálsz, mert kedved van hozzá. Lehet sport, hobbi, művészkedhetsz, kirándulhatsz, lehetsz barátokkal. A lényeg, hogy a végén azt mondhasd, igen, ezért megéri élni, ez egy jó nap volt! Azt nem tudom, te milyen tevékenységet szeretsz legjobban, ezt rád bízom. :D
2010. okt. 8. 09:16
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Majd amikor orvoshoz kell vinni a szülednek mert már olyan imerült leszel,akkor leesik nekik hogy ezt elcsezsték a hajcsárkodással.
2010. okt. 8. 09:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem értem, most gondolom az a legfontosabb, hogy az egyetemre felvegyenek, ahhoz az érettségire kell tanulni, meg a nyelvvizsgára felkészülni. Miért kell most vezetned is? Nyáron vagy az egyetem alatt is meg tudnád csinálni.

Természetes, hogy kimerültél és furcsa, hogy a szüleid látják, mennyit tanulsz, mégsem szólnak, hogy pihenj egy kicsit. Nekem anno anya mindig érezte, ha a kimerülés határán voltam és még ő szokta mondogatni, hogy igenis menjek barátozni/barátnőzni, szórakozni (pedig aztán engem nem kell félteni, de ha egyszer rástartolok a tanulásra, a lelkiismeretem egy ideig nem nagyon enged) szóval akármi, mert másképp nem lehet feltöltődni. Az otthon pihenést se nagyon támogatom, mert ki kell kicsit szakadni abból a környezetből, ahol tanulsz, ha otthon vagy, mindig a könyveken fog megakadni a szemed.

Azért érzed azt, hogy nem megy se a nyelv, se a vezetés, mert elfáradtál, túlhajtottad magad, "nem fog az agyad" és ha ezt így folytatod, lehet, hogy a célegyenesben fogsz beleunni teljesen az egészbe. Kitartás és próbálj beszélni a szüleiddel!

2010. okt. 8. 09:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Az én szüleim akkor se jöttek rá, hogy a hajcsárkodás (és a veszekedéseik egymással) ártalmas, amikor orvoshoz kerültem kimerültség miatt. Azért csak lediplomáztam valahogy.

A középiskolát hasonlóképp csináltam, csak nekem azért nem volt benne a jogsi, mert ütközött a nyelvtanfolyam időponttal, de volt helyette ECDL, bár az nem volt intenzív. Majd most diploma után tervezem, csak még mindig nem tudom, mikor, mert most meg a munka, meg 2 évig OKJ. Viszont nem sürgős, mert nekem eddig jó a BKV.

Próbálj valami olyan hobbit találni, ami még így is belefér az idődbe és nem érzed megterhelőnek, ami pihentet, bármit.

Én pl. az elmúlt 10 évben énekeltem egy kórusban (munka és csapaton belüli személyiség változások miatt hagytam abba), illetve amit régóta csinálok, hogy regényeket olvasok, akár utazás közben is.

A sportot is újból be tudod iktatni, csak egy kis ötletesség kell, például ha nem rohansz éppen egyik helyről a másikra, akkor gyalogolj. Nekem pont a másik véglet miatt volt problémám, én a fogyásra vagyok hajlamos, és hosszú évekig amiatt küszködtem, hogy ne menjek 40kg alá (alacsony is vagyok, szóval 151cm-nél megálltam, de akkor is), úgyhogy nekem meg erre kellett figyelnem, sose koplaltam vagy edzettem kifulladásig, sőt, gyenge voltam tornából, ennek egészségügyi okai is vannak, illetve jó az étvágyam, ez jutott, ennek is megtaláltam a megfelelő módját, hogy tartsam kordába, de a ruha és cipőgyártókra kicsit haragszom, hogy nem gondolnak az én méretemre (a gyerek és felnőtt méret között), mindegy. :-D

Ezen most nevetni fogsz, de egy időben ez volt a mankóm, hogy ne merüljek ki, főiskolán voltak előadások, és volt, amikor nem volt szükséges jegyzetelni, mert megvolt minden, leginkább az elméletibb tárgyakra volt ez jellemző (pl. munkavédelem, az mindenhol van), csak figyelni kellett a tanár magyarázatára, és olyankor én pl. előadás alatt kézimunkáztam (kötöttem, horgoltam). Egyáltalán nem zavart az odafigyelésben, sőt, abban az időben ez segített, hogy a figyelmemet koncentrálni tudjam az előadásra, a kézimunkára nem kellett figyelni, az rutin meló, olyan, mint pl. ha firkálsz a papírra, miközben beszélgetsz valakivel vagy beszélnek hozzád.

Nem tudom, hogy szoktál tanulni, ha fogékony vagy a hallás utáni tanulásra, keresd meg a neten a Speakboard programot, nem részletezem a működését, eredetileg a vakoknak fejlesztik ezeket, de én pl. ezzel tanultam az államvizsga tételeket, nagyon sokat segített.

Van 2 tea, amit én ittam államvizsga előtt felkészülésre, az egyik a Naturland Lapacho teája, ez egy frissítő tea koffein és hasonlók nélkül, finom is, és tényleg frissít, de úgy, hogy nem pörget túl, a másik a Herbária Memória teája, a nevében benne van, mire jó. Illetve nekem mindig mondták, hogy szedjek vitamint, multivitamin, B vitaminok, Magnézium, volt, hogy elfelejtettem, de ezek amúgy tényleg jók.

Hirtelen ennyi, kitartást, menni fog, és használj ki pihenésre minden olyan időt, amikor nincsenek otthon a szüleid, olyankor lazíts, tereld el a figyelmed, menj el moziba, aludj, amennyit bírsz, ami jólesik.

2010. okt. 8. 10:01
 8/11 anonim ***** válasza:

Mondok egy példát; megkellet tanulnom egy hosszú verset másnapra. Elég hamar végeztem vele, de továbbtanultam, egészen addig, amíg össze-vissza makogtam, és egyetlen sort se tudtam felmondani normálisan. Azt hittem ennek vége, aztán egy alvás után mindenre tökéletesen emlékeztem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy természetes, hogy azt érzed nem megy a nyelv, nem megy a vezetés, nem megy semmi. Ahogy egy kicsit tudsz majd pihenni, és/vagy egy új rendszert viszel az életedbe (muszáj sportolnod, kikapcsolódnod), akkor letisztul az agyad, és érezni fogod a munkád gyümölcsét.

Az erő veled!

2010. okt. 8. 10:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Minek kell most jogsi?Függeszt fel,a vizsgáid nem vesznek el,jövő nyáron folytathatod.

Ellenben ha túlságosan rászoksz a lógásra,akkor az egyetemnek annyi és gürizhetsz majd reggeltől estig,míg mások wellneszezni járnak.

Üdvözlet a való világban!

2010. okt. 8. 10:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Szüleidnek mi a végzettsége mert sokszor a szülő a gyereke hátán akarja elérni amit ő nem tudott véghezvinni.
2010. okt. 8. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!