Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám tegnap közölte, hogy...

Apám tegnap közölte, hogy elege van belőlem, érettségi után mennem kell otthonról. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy lakása, abba beköltöztet engem, egy évig fizeti a rezsit és ezen felül ad havi 150ezret egy számlára. De utána csinálják magammal, amit akarok.

Ismerem annyira apámat, hogy komolyan gondolja.

Fogalmam sincs, mihez kezdjek?

18f

2023. márc. 30. 05:58
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudod? :D vagy ez megint válaszolók fantaziálgatása? Semmit nem tudunk a kérdező eredeti terveiről.
2023. ápr. 1. 09:35
 42/47 anonim ***** válasza:
72%

Arról sem, meg a történetről sem. Szociális fóbiával vagy szorongással talán még csak-csak lábra lehet állni, de pl. súlyosan neurotikus háttérrel vagy elfojtott sérelmekkel, traumatikus emlékekkel már nehezen.

Remélem mindenesetre a legközelebbi cél, vagyis az érettségi jól fog sikerülni. Ha vannak tanulási nehézségek, súlyosabb elmaradások, próbálj esetleg az iskolapszichológussal beszélni. Bár sajnos most az állami egészségügyi ellátás eléggé széthullóban van, ráadásul a lelki ellátás mindig is gyenge pont volt hazánkban. De lehet hogy tud ajánlani magán szakembert, és talán apád szívesen belemegy, hogy az érettségire való tanuláshoz ad ennyi plusz segtséget.

2023. ápr. 1. 10:15
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de felnőtt ember és még egy évig nagyon komolyan támogatva lesz, nulla elvárással. Nem csecsemő, miért kell ennyire sajnálni? Miért olyan extrém hogy egy felnőttnek fel kell nőnie?
2023. ápr. 1. 12:56
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

Bár nekem nagyon súlyos fogyatékosságaim voltak gyerekkoromban -- sokszor a suli legfogyatékosabb gyerekeit is alulmúltam fejlődésben, pedig bőven kerültek be oda állami gondozottak, sőt valamiféle telepi nagyon elhanyagolt cigány gyerekek is, -- mindazonáltal szerencsére ezen valamelyest sikerült túljutnom, sőt lettek tehetséges területeim is, természettudományok, nyelvek, illetve a humán szféra egyes részei (főleg néprajz), amik a tanárok elismerését is kiváltották, még össziskolai szinten is.

Ami viszont ennél nagyobb baj és akadály volt, az részben az állandó szülői testi bántalmazás volt, másrészt a családban folyó folyamatos részegség és erőszak, mindkét szülő részéről tandem.

Bár a nagyszülők jelenléte valamelyest védő hatást jelentett a szülők förtelmes életmódja elől (a nagyszülők, akik amúgy egyszerű származású emberek is voltak, paraszti, kézműves erdettel, és család mndkét ágán svábok, volt mindanyiójukban egy finom érzék a klasszikus műveltség iránt, latin, és németes műveltség, továbbá humán és reál vonalon egyaránt egy nagyon jó nyitottáság) -- ugyanakkor ennek a nagyszulői örökségnek a lehetséges védő hatását nagyban lerontotta, hogy mindegyik nagyszülő hajlott a teljes tabusításra, kettős beszédre, a bajokról, a szülők elmebetegségeiről, akár elmegyógyintézeti benttartozkodásairól egyszerűen nem lehetett igazán beszélni. Gyerekkori lázadás kellett, hogy egyáltalán fel lehessen vetni kérdéseket, de a dolgok így is mind szarba fulladtak. Igy az amugy óriási szerencsét jelentő nagyszülői jelenlét nem lehetett annyira áldás, mint lehetett volna : bár sokat tanultam a nagyszülőktől klasszikus világ felé való nyitottságban tőlük (nyelvek, humán, techinkai természettudományi területek), de a mindent szarba fojtó tabuk is a nagyszülők levethetetlen vonásai közé tartoztak.

Összegzésképp: nekem 18 évesen egy év kevés lett volna a kilábaláshoz. Pontosabban szólva, egyetlen esetben lett volna elég. Nagyon erős pszichoterápiás segítéggel, vagy ennek hiánya esetén, alternatív meegoldásképp, egy ngyon erős tabutörő, düh- és múltfeldolgozó plusz munkával. Ez ugyan majdnem sikerült még 14 éves koromban, de részben a tabuk, részben a verések miatt befulladt, később meg már csak megkésve tudtam reprodukálni.

2023. ápr. 1. 13:42
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
18 évesen önszántamból költöztem el otthonról 2011-ben, úgy, hogy diák voltam mellette diákmunkából éltem és egy szobát béreltem egy 3 szobás panellakásban ahol éltünk összesen 6-an. Onnan sikerült átköltöznöm egy világ végi családi ház melléképületébe, ami penészes és dohos volt, valamint egy romatelep közvetlen szomszédságában állt, de egyedül voltam és senki nem szólt bele mikor jövök, mikor megyek, mit eszek mikor és mennyit. 80.000 Ft-ot kerestem, a lakhatásom 50.000 Ft volt havonta. Ott megtanultam mi az a spórolás, hogy a penészes szalámi ha lemosod, lepirítod, akkor ehető... Életem legszebb 2 éve volt. Apád helyében adnék neked 3 hónapot arra, hogy találj munkát. Ha sikerül sikerül, ha nem így jártál. Tanulj tovább, diákmunka annyi van mint égen a csillag, sokkal nagyobb eséllyel tudsz elhelyezkedni és nem utolsó sorban szakmai gyakorlatra is szert teszel ami jól fog jönni a jövőben. Azóta van diplomám amit főállású munka mellett csináltam meg /majdnem beledöglöttem, de amikor rájössz arra, hogy amikor a szüleid azt mondják neked, hogy magadnak tanulsz akkor azt nem viccből mondják, akkor kezdődik az igazi megvilágosodás... Amikor a fosnyi diákmunkán megkeresett pénzemből ami a havi kajámra alig volt elég még különórára jártam, hogy le tudjak vizsgázni Analízis 2-ből, na ott kezdődik az igazi megvilágosodás/ saját lakásom, relatíve "új" 7 éves autóm, feleségem és egy gyerekem. Az a baj, értem mi apukád célja ezzel, de ez nem lesz célravezető. Egy elkényeztetett kisgyerek vagy, akinek minden beraktak a segge alá, és apu most ezt elunta és azt gondolja ez most majd elég lesz. Nem lesz elég, nem elég drasztikus a lépés, simán 1 évig elvakargatod a pöcsöd, nem csinálsz szart se, aztán minden megy toább ahogy eddig. Adnék neked 3 hónapot arra, hogy találj munkát, kifizetném albérleted beugróját, aztán hajrá...
2023. ápr. 2. 20:43
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

1 évig ingyen élsz, közel 1 millát félre tudsz rakni.

Elmész szépen egyetemre, nyáron dolgozol, vizsgaidőszak után megint dolgozol.

Én egyetem mellett dolgozok, minden nap, és senki nem fizeti a lakhatásom. Egész jó helyzetben vagy.

2023. ápr. 3. 11:42
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha 18 éves lennék, most mindegy,hogy fiú vagy lány

biztos onlyfans modellnek állnék.

Csak az a baj,hogy harmincas szőrös sörhasú pasikra kevesen kíváncsiak.

Számítógép elött csinálsz pár dolgot,meg nemibetegséget se kaphatsz el, aztán ha ügyes vagy többet is keresel vele havonta,mint egy politikus.

2023. ápr. 14. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!