Szerintetek nem morbid ez?
Figyelt kérdés
Nagyapám 87 éves és nagyon beteg is (heredaganat). Búcsúbeszédet akar írni, amit a halála után olvashatunk csak el (nem végrendelet, félreétés ne essék!), csak el akar köszönni és kazettára is akar mondani néhány mondatot, amit szintén csak a halála után hallgathatnánk meg. 20/L2010. okt. 7. 14:00
22/30 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Teljesen elfogadható és helyénvaló dolog ez, egyáltalán nem morbid. Amellett hogy sajnálom az öreget, végül is szerencsés is, mert szép hosszú kort ért meg, a szerettei körében hunyhat el, akik kíváncsiak a búcsúszavaira (ugye?) és az sem rossz, ha nem teljesen váratlanul hal meg az emberfia.
23/30 anonim válasza:
Ahogy a többieknél is olvashatod, senki nem tartja morbidnak. Te még az élet elején vagy, azért gondolod igy, ő viszont a végén:egyrészt a kora,másrészt a betegsége miatt.Mindkettővel tisztában van és le akarja zárni az életét. Azt akarja, hogy amikor már minden végleges, akkor köszönjön el tőletek. Lehet, hogy olyat akar irni, mondani, amit nem tudnátok elviselni, és nem akar az ellenvetésekkel harcolni.Ez teljesen érthető és szerintem elfogadható.Az ember élete során többször számot vet az addig történtekkel, jó esetben tanul a hibákból és örül az eredményeknek.Te a korod miatt ezzel talán még nem találkoztál. Ő most egy végső számadásra készül magával és a szeretteivel szemben.Ehhez joga van,és talán megkönnyiti számára az elválást, a végső búcsút.Ha nem tudnál a tervéről és úgy tenné ezt, akkor biztosan másként kezelnéd, amikor majd utolsó szavait hallod.Fogadd el és tartsd tiszteletben a kérését, ezzel segithetsz neki a legjobban!
24/30 anonim válasza:
Szia!
Hidd el mikor már nem lesz nagyon fogod értékelni azt az egyetlen hangfelvételt amit utolsóként hagyott neked.
25/30 anonim válasza:
Ha te ezt morbidnak tartod akkor veled van gáz!
26/30 anonim válasza:
Az én édesapám idén februárban hirtelen távozott. Örülnék, ha hagyott volna egy ilyesmit maga után ha már mi nem tudtunk tőle elbúcsúzni. Nagyon hiányzik
27/30 anonim válasza:
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet tőle. Ő valószínűleg már megbékélt azzal, hogy meg fog halni, ha nem is a betegség, de a kora miatt hamarosan úgyis el fog menni.
28/30 anonim válasza:
Jó ötlet, és ha ő ezt szeretné, miért ne? Biztosan jó érzés neki is, hogy a halála után is halljátok őt.
29/30 anonim válasza:
De, morbid. :( Engem amúgy is megviselne. Ha ilyesmit kellene hallanom, nem bírnám ki. :( De,ha ez a kívánsága... Végül is ti tudjátok...
Most komolyan azért pontoztatok le, mert másképp gondolom?? Ez a véleményem! Nemrég vesztettem el egy hozzám közelálló személyt. Hanganyag nélkül is kétszer elájultam a temetésen!!
30/30 anonim válasza:
17.24: én nem pontoztalak le, de megértem, aki ezt tette.Akármilyen kegyetlenül hangzik is, az élet véges,és a halál szerves része, ezzel zárul le.Ezt el lehet fogadni és lehet tagadni.Aki meghal, annak már nem fáj semmi, neki már sokkal könnyebb. Mindig annak nehéz, aki marad.Tapasztalatom szerint az élők félnek a másik hiányától, emiatt tiltakoznak a halál ellen, vagyis a félelmük határozza meg viselkedésüket. Ha majd te is elfogadod ezt, könnyebb lesz búcsút venned a szeretteidtől.Sajnos az évek múlásával egyre több olyan rokonod, barátod lesz, aki kényszerűségből távozik mellőled.Mivel mást úgysem tehetsz, saját érdekedben jobb, ha ezt elfogadod, hiszen hiába tiltakozol, ez megváltoztathatalan. Ahogy látod, a többi válaszoló igy is látja.Gondolkodj el egy kicsit ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!