Szerintetek nem morbid ez?
Én "örülnék", ha még 1x hallhantám bármelyik elhunyt szerettem hangját..
Kiskoromban haltak meg, alig emlékszek rájuk, de szerintem egy hangtól minden emlék eszembejutna.
Szia!
Olvasd el Jostein Gaarder-től a Narancsos lány c. könyvet.
Arról szól, hogy egy apa ír a kisfiának egy hosszú búcsúlevelet. Aztán a férfi meghal, a fia pedig amikor 15 éves lesz megtalálja, és elolvassa.
Hát miután már meghalt, nem teheti meg... És bizonyára tisztában van vele, hogy öreg és beteg, lélekben így tud felkészülni a halálra. Nem morbid, csak a mi kultúránkban a halál egy elviselhetetlen, szörnyű és kerülendő téma. Pedig az élet része, jobb elfogadni.
Mindenesetre kitartást és jobbulást neki és nektek is!
a fél életem odaadnám, ha lenne egy videóm a nagyimról és a papimról.
inkább örülj neki. nem, sztem nem morbid.
Nekunk, akik itt maradunk fajdalmas elengedni azt akit szeretunk. Ugyanakkor tiszteletben kell tartani a kivansagat a haldoklonak. Neki teljesen termeszetes, hogy ez a vilag rendje. 20 evesen az ember annyira fiatal es hallani sem tud az elmulasrol. Az en Nagymamam sokszor beszelt nekem errol - akkor nem is ertettem. Manapsag 36 eves fejjel mar el tudom fogadni.
Az en Nagyapam pl.tudta, hogy ha nem megy korhazba, meg fog halni, napok kerdese. Az orvos is tudta...szavak nelkul megegyeztek...Papa elment egy vasarnap reggelen. Nekunk nagyon fajt es meg mindig faj pedig 20 eve tortent, megis tiszteletben kell tartani hiszen az o dontese.
NAgyapad csak szeretne valamit hagyni nektek. Amit lehet meg most nem ertessz, de mikor sajat gyerekeid lesznek, a vilag jobban megnyilik szamodra, orulni fogsz, hogy a Nagypapad hangja ha mas nem, veletek maradhatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!