Örökbefogadással kapcsolatos, Segítesz?
18/L vagyok. Tavaly májusban ballagtam el a középsuliból.
Most nyáron eljegyzett a 26éves párom és összeköltöztünk. Már 3éve együtt vagyunk és szeretnénk egy gyereket. De én nem szeretnék szülni, és ezt ő meg is értette. Szóba került az örökbefogadás.
Nos a helyzet a következő.
A párom viszonylag jól keres (havi 800.000. Ft-ot).
Én nem dolgozom, egész nap otthon vagyok.
Van már egy közös lakásunk is:)
Ilyen feltételekkel lehet örökbe fogadni?
Én is szeretnék örökbefogadni egy gyerkőcöt, nektek is hajrá!:)
És igen, valóban rengeteg rosszindulatú hozzászóló van itt.. Szerintem csak zavarja őket, hogy valaki megteheti, hogy otthon legyen és boldog a párjával. A megkeseredettségüket valahol le kell vezetniük..Ne foglalkozz velük.
Pszichológushoz valószínű tényleg el kell majd menj (én gyerekvédelmet és pszichológiát is tanulok).
Akkor majd megmondják, hogy mi a szitu, hányadán állsz, mik a feltételei annak, hogy anya lehess.
Nem értem miért kell fikázni a kérdezőt, közben semmit nem tudtok róla. Oké, lehet, hogy fiatal, lehet, hogy nem alkalmas az anyaságra. De lehet, hogy igen. Nem ismeritek!
És igen annak a picur gyereknek bárhol, bármelyik szülőnél jobb (nagy szélsőségekkel élve) mint az árvaházban.
Érdeklődj a gyámügynél, helyi polgármesteri hivatalban stb, sok boldogságot!
20:54 beíró vagyok...
==============
21:28-nak :
Kedves Beíró!
Mi pár évvel ezelőtt két gyereket fogadtunk örökbe, azóta itthon vagyok velük, tehát nincs mit irigykednem a Kérdezőre... :-D
Mivel mi végigcsináltuk, így pontosan tudom, mire számíthat a Kérdező örökbefogadás-ügyben.
18 évessel szóba sem fognak állni!!!
Nem lesz elég az élettársi kapcsolat és nem lesz elég a féléves együttélés sem!!!
A pszichológiai vizsgálat tulajdonképpen egy barátságos beszélgetés, ahol a pszichológus számára kiderül, mennyire érett a pár egy kisgyerek gondozására, az ő kapcsolatuk mennyire stabil.
Örökbefogadásnál nem csak egyszerűen EGY GYEREK gondozásáról van szó, hanem egy örökbefogadott esetében sok speciális probléma felvetődik az évek során, amit kezelni kell tudni... (Kik a vérszerinti szüleim?... Miért nem kellettem a szülőanyámnak?... Hol vannak a vérszerinti szüleim?... stb.)
========================
21:29-nek
Nem tudom, te hol élsz, de Mo-on nincsenek ÁRVAHÁZAK!...
Állami nevelőintézetek vannak, ahol a legtöbb gondozott NEM ÁRVA. Sőt, a gondozott gyerekek családotthonos ellátásban kisebb csoportokban élnek (6-8 fős családokban).
Az örökbeadható gyerekek érdekeit veszik figyelembe az örökbeadásnál : lehetőleg stabil családba kerüljenek, gondos, megbízható házaspárhoz!
Márpedig sokezer házaspár évekig várakozik örökbefogadható gyerekre, előbb fognak olyannak gyereket adni, akik sok éve stabil kapcsolatban élnek és önhibájukon kívül nem lehet gyerekük, mint olyanoknak, akik féléve költöztek össze, nem házasodtak össze, az "anya-jelölt" még csak 18 éves (se szakmája, se munkája, semmije) és nem akar szülni "mert csak"!...
Aki ilyet mond, az nem gyereket szeretne, hanem csak unatkozik otthon és egy "öltöztetőbabára" vágyik, de ugyanolyan jó lenne neki egy kutya is, amit lehet sétáltatni, fésülgetni, időnként fürdetni...
Aki valóban GYEREKET szeretne, az mindenáron szeretné, nem számít a szülés, nem számít a szoptatás, (és az sem számít, hogy tönkremegy az alakunk, vagy az, hogy fájdalmas a szülés)...
Aki ENNYIRE szeretne gyereket, az fel fogja tudni nevelni "más gyerekét" is, fel fog tudni hozzá kelni éjszaka is, fel fogja tudni mosni a hányását is, le tudja majd mosdatni, mikor bekakil, mert egy gyerekkel ilyen gondok is vannak ám!...
ma 22:oo
Nem Magyarországon lakom. Oké, igazad van abban amit írsz. de sok elhagyott, szegény gyerekkel találkoztam, akiknek az is jól esik, ha egyáltalán szépen szólnak hozzuk, ha ránézel, megsimogatod etc etc.
az árvaház meg szerintem nem sokkal rosszabb hely egy "állami nevelőintézetnél"..végül is ez a része mindegy.
A többivel egyetértek amit írtál.
Ilyen szempontból én sem értem meg a kérdezőt, hogy "mert csak" nem akar gyereket, mert én úgy érzem az a legnagyobb álmom ezen a világon, hogy gyerekem szülessen, attól a férfitól akit a világon a legjobban szeretek (nem most, mert még tanulok, pár év múlva). Úgy érezném, szülés, anyaság nélkül nem lennék teljes ember, és nagyon megviselne ha nem lehetne gyerekem. Ezen nem is gondolkodom, mert a gondolattól is elkap a sírás...azt hiszem én egy ponton feladnám ha kiderülne nem lehet gyerekem és komoly depresszióba zuhannék...(érdekes, mert pszichológus vagyok:-S de én is ember...)
érdekes és hatékony meglátásaid vannak egyébként, szerintem is.
na minden jót:)
bocs az OFF-ért
Nem értem miért lesz azonnal "rosszindulatú hozzászóló", aki leírja a reális, saját véleményét.
Tény, hogy 18 évesen nem fognak gyermeket adni neked, mert túl fiatal vagy, nincs szakmai tapasztalatod és tulajdonképen semmilyen ( mert egy örökbeadásnál olyanon is gondolkodni kell, hogy mi lesz, ha 5 év múlva szakítotok). Egyszerűen még te magad is gyerek vagy az idősebbek szemében.
Ráadásul éveket is várni kell néha, és ha kerül egy csecsemő, akkor természetesen nem te kapod, hanem aki már régóta várakozik és alkalmas. Bár nem tudom, hogy milyen korú gyermekre vágytok, ugyanis legalább 16 év kell legyen köztetek.
És mindemellett: azt nem fogadják el okként,hogy te nem akarsz gyereket szülni. Az örökbefogadás lényege, hogy az is szülő lehessen, aki nem tud...
Egyébként:
a leírtakból nekem az jön le, h unatkozol otthon és vesztek egy gyereket... nem akarsz szülni, gondolom az alakod miatt... elkényeztetett vagy, soha nem adnék neked gyereket! nem irigységből mondom, nem érdekel a pénzetek, de látszik h semmit nem tudsz az örökbefogadásról... sok ilyet láttam...
25L - egy árvaházban dolgozó lány voltam
Na sziasztok!
Bementünk ma a gyámügyre a párommal és azt mondták, hogy adnak egy időpontot a pszichológushoz, ide mindkettőnknek el kell menni, ami állítólag nem kis pénz lesz. Na de nembaj.
Azt is mondták, hogy 2hét múlva csütörtökre van időpontjuk és eljönnének hozzánk ott majd beszélgetünk bővebben a dolgokról.
Az örökbefogadandó gyermeknek (aki 2év alatt kell, hogy legyen mivel 16 év kell, hogy legyen köztünk min.), hogyha a párom és én szétmennénk akkor mindenképp ahoz kerül aki jobban keres és idősebb. Tehát a páromhoz.
Egyenlőre ennyit mondtak. Köszönöm a normális válaszolóknak mégegyszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!