Örökbefogadással kapcsolatos, Segítesz?
18/L vagyok. Tavaly májusban ballagtam el a középsuliból.
Most nyáron eljegyzett a 26éves párom és összeköltöztünk. Már 3éve együtt vagyunk és szeretnénk egy gyereket. De én nem szeretnék szülni, és ezt ő meg is értette. Szóba került az örökbefogadás.
Nos a helyzet a következő.
A párom viszonylag jól keres (havi 800.000. Ft-ot).
Én nem dolgozom, egész nap otthon vagyok.
Van már egy közös lakásunk is:)
Ilyen feltételekkel lehet örökbe fogadni?
Köszönöm a válaszokat:)
Holnap megkérdezem az ott dolgozókat és leírom nektek, hogy mit mondtak.:)
További szép estét mindenkinek.
: ma 20:57 vagyok
Még valamit..Lehet,hogy nevelőszülők sem lehettek,mert a pszihés vizsgálatoknál szerintem rögtön "megbuknál"
"nem akarok szülni és kész" szövegre még senkinek nem adtak ki gyereket..Azért egy gyermek felneveléséhez komolyabb érvek kellenek,és ez a mondat ellenmondásos nagyon..
Ha megkérdezik miért nem akarsz saját gyermeket mit mondasz??nem akarsz és kész..vagy nem akarod tönkre tenni az alakodat..vagy valami mást? (rossz pont mindkét válasz)
Vagy mit mondasz erre ha megkérdezik,hogy ha nem akarsz szülni akkor miért akarsz gyereket nevelni? Erre mit felelsz??
Így végig gondolva szerintem mint nevelőszülők is elbuknátok...
Egyetértek az előzőekkel. Akik elbírálják a kérelmeket,tapasztalt,sok házasságot látott emberek.
Az érthető,hogy 18 évesen nem akarsz szülni. Ez azt is jelenti,hogy még nem vagy érett egy gyerek vállalására. Ha később sem akarsz,akkor pedig nem is vagy alkalmas rá.
A párod is elég fiatal még. Lehet,hogy néhány év múlva vágyik egy saját gyerekre. Akkor neked is elkell majd gondolkodnod a szülésről.
Neked nincs semmilyen végzettséged,sem munkád. Eltartatod magad a pároddal. Ilyen esetekben legtöbbször egy idő után a férj rájön,hogy a nő csak a pénzzért ment hozzá,és elválik!
Mindezeket figyelembe veszik az elbírálásnál.
A helyedben tovább tanulnék,és saját egzisztenciát teremtenék, az otthoni unatkozás helyett. Lehet,hogy jó lesz a házaságotok,de ha elváltok neked csak a rajtad levő ruha fog maradni. Mit kezdesz majd akkor magaddal! A nagy szerelem hamar elszokott múlni.
Hát biztos háttér kell.Ha csak egyikőtök dolgozik az nem biztos,mert mi van ha történik vele valami?
Tehát nem unatkozhatsz otthon.
Meg bizonyos életkor is kell hozzá és rengeteg vizsgálat hogy nem lehet saját gyereketek.
"...15éves korunk óta vagyunk együtt, de fél éve élünk egy háztartásba..."
FÉL ÉVES együttélés az semmiképpen nem tekinthető egy stabil párkapcsolatnak!!!
Javaslom, hogy tanulj szakmát, menj el dolgozni, legyen saját jövedelmed, ne abból élj, amit a párod keres...
Ne is álmodj róla, hogy örökbefogadható gyereket kaptok!!!
sokan írják, hogy túl fiatal.
akkor előbb járjatok utána...
az örökbefogadó minimum 18 és maximum 45 évvel kell hogy idősebb legyen az örökbefogadottnál.
én is végigcsináltam már ezt a procedúrát, a kérvényem beadásától számítva 6 hónap múlva megkaptam a picit, pedig egyedülálló vagyok.
nem kéne elriasztani az embereket, inkább örülni kéne hogy egyel több gyerek élhet jó körülmények között az árvaház helyett.
kérdező, te meg ne itt érdeklődj, mert sokan félre fognak vezetni. érdeklődj a helyi gyámügynél, és ha tényleg örökbe szeretnél fogadni, akkor indítsd el a dolgot. kivizsgálnak minden körülményt, és ott majd kiderül, hogy örökbefogadhatsz e. sok sikert!
21:14-nek köszönöm.
Igen, már megbántam, hogy kiírtam ezt a kérdést és számtalan kérdésnél megmondtam, hogy többet nem látogatom ezt az oldalt mert a válaszolók 98%-a rosszakaró.
Neked nagyon köszönöm a bíztatást.
Itt hiába írják hogy csak 18 éves vagy meg ilyenek.Innen senki sem ismer téged.Ha te késznek érzed magad na meg a párod is akkor én drukkolok:)
Majd írj hogy mi volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!