Van jogom 16, már lassan 17 éves fiukent oda mennem ahova szeretnék szülői beleegyezés nélkül? Pld másik városba elmenni stb?
Ez a "nekemm jogaim vannak" dolog általában addig tart, hogy "szuper érett felnőttnek" el kéne tartania magát.
Kérdező, bő egy év múlva el is költözhetsz a borzasztó szüleidtől, akik korlátoznak a jogaidban.
"Ez a "nekemm jogaim vannak" dolog általában addig tart, hogy "szuper érett felnőttnek" el kéne tartania magát."
Ennek semmi köze semmihez csak kötelező volt a kioktatás. Fiatal akkor biztos egy semmirekellő
Nem ismerjük az élethelyzetét.
Elmehetsz, ha engednek látogatóba, vagy akár egy koliba is költözhetsz, ha másik városban tanulsz.
De ha pl a szerelmedhez költöznél, akkor abba minkét családnak és a gyámhivatalnak is bele kell egyeznie.
Ugy nem mukodik,h fogadnak melled egy kiserot? Amolyan bebiszitter. Diaklanyok szoktak bebiszitterkedni. Meg tetszene is szerintem. :D
Egyebkent meg leirhatnad,h mikor hova es kikkel mennel. Nem mindegy,h buliba vagy konytvtarba nem engednek el.
Kedves harcos hozzászóló társaim. Lehet nem szimpatikus az álláspontom.
Hetven éves lányos apuka vagyok.
Ne küzdjetek ezzel a jogi kérdéssel! Régen nagy baj, ha jogi úton elmélkedtek. A gyermekem egyetemista volt, éjfél tájt, hajnalban mikor haza ért, beszólt, "itt vagyok szülők" a haverok is itt vannak még hülyülünk kicsit az útcában. Soha nem aludtam addig mig nem zárta be maga mögött az ajtót.
A fenti soraim azthiszem a gyermek-szülő viszonyáról szól. Erről érdemes beszélni. E kérdésben soha ne a betüket nézzétek! A szeretetről, a bizalomról, megbecsülésről, aggódásról lehet, kell beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!