Van jogom 16, már lassan 17 éves fiukent oda mennem ahova szeretnék szülői beleegyezés nélkül? Pld másik városba elmenni stb?
10-es, ez nem igaz.
18 éves koráig az ember korlátozottan cselekvőképes kiskorú, ergo semmilyen "felnőtt" jogkörrel nem rendelkezik.
Utazni joga van, persze, de hogyha a szülő nemet mond, akkor hiába veri a nyálát, otthon marad és kész.
Más: 34 vagyok, ALAP, hogy nem lépek le anélkül, hogy egy üzenetet hagynék a barátomnak hogy hé ide mentem, kb. fél-egyórán belül érkezem.
31
Senki nem beszélt felnőtt jogkörről
Nem kell engedély vagy beleegyezés hogy használni tudd a tömegközlekedési eszközöket.
Persze az nem szép dolog ha aggódik a szülő de az már más kérdés.
35-os, nem azon van a hangsuly, hogy buszra szallhat-e egyedul. Es nem is feltetlenul az aggodason.
De nem fogod fel baszod.
Egy tini gyerek igenis kerjen engedelyt a szuleitol, nem ugy van az, hogy o akkor most oda megy es akkor, amikor akar, korlatok nelkul.
Gondolom te tini vagy, ezert ennyire nehez a felfogasod es eletedben nem neveltel meg gyereket, ami tok oke, csak ne pofazz bele.
Tudom, hogy mennyire nagynak hiszi magat minden 16 eves, hiszen en is igy viselkedtem anno, de azert ez meg nem az a kor, amikor barmit megtehetsz.
Neked nehéz a felfogasod ha nem tudod kettéválasztani a dolgokat.
Van joga hozzá, az otthoni vita/nevelés már egy teljesen más téma.
"Gondolom te tini vagy, ezert ennyire nehez a felfogasod es eletedben nem neveltel meg gyereket, ami tok oke, csak ne pofazz bele."
Ezt te sem gondoltad komolyan ugye? Gondolkozz egy kicsit és főleg ilyen stílussal ne okíts ki senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!