Kresztény-ateista konfliktus: Párom sógornője emiatt haragszik rám, ez jogos?
Ő keresztény, jár hitgyülekezetbe, nagyon fontos számára, a családja is ilyen.
Én ateista vagyok, teljesen más a világnézetem, mint neki. Ebből különösen nagy vitánk nem volt, pár súrlódás volt emiatt, de balhé eddig nem volt (például amikor az unokatestvérem meghalt, akkor azt mondta, hogy "Isten eddig tervezett vele, több dolga nem volt a földön", pedig két kisgyereke is volt).
Most az ő gyerekükre vigyáztam, és amikor a gyerek elaludt, akkor levettem egy könyvet a polcról, mert fogalmazást kellett írnom (kanapén ülve, kényelmesen elhelyezkedve írtam, a könyvet a füzet alá tettem). Aztán emiatt összeveszett velem, mert egy bibliai könyvet tettem a füzet alá. Pedig tényleg semmi rossz szándék nem volt bennem, és nem is néztem milyen könyv az, csak hogy vékony de kemény fedeles legyen. Emiatt olyan balhé lett, hogy átjött a szomszéd is, hogy halkabban legyünk.
Nem lett a könyvnek semmi baja, nem csináltam vele semmit, csupán be lett téve a füzet alá, miközben egy 20 mondatos röpke fogalmazást írtam.
Szerinte gáz, ha megharagszik legközelebb nem kell a gyereére vigyáznod.
Ennyi, te jártál jobban.
Na persze, a fanatikus vallásos, de az alapvető felebaráti szeretetet azt bezzeg nem fontos neki produkálnia, de rikácsol egy könyv miatt.
Nevetséges. Ezt vágd a képébe, hogy akkor mutassa meg, hogy kell példamutatóan élni ne rikácsoljon. Ez az ő hite, nem a tied.
Hitgyülis? Akkor tényleg nem keresztény, hanem csak egy agymosott szerencsétlen szektás. Akár sajnálni is lehetne.
Persze ha katolikus lenne ilyen hozzáállással, az is gusztustalan lenne. De a hitgyüli az mégis súlyosbító tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!