Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért néznek le? Miért tesznek...

Miért néznek le? Miért tesznek rám sértő megjegyzéseket közvetlen közelemben? Miért "közösítenek ki"? Nem köszönnek, nem szólnak hozám. Miért?

Figyelt kérdés

19 vagyok, lány. Nem vagyok gazdag, se szegény de amennyire anyagilag megtehetem foglalkozom a külsőmmel, mert egyszerűen így érzem jól magam. "Egyedien" mindig stílusosan öltözködöm (pl. csizma, picit lyukas farmer, színes póló, blézer, színben passzoló kiegészítők, elegáns táska) Mindig, változatosan és néha elég erősen sminkelem magam. Ezt nem azért teszem, mert számomra első a külső... én senkire nem tettem soha semilyen megjegyzést hogy rosszul néz ki vagy fura vagy nemtudom... és amit kapok: sértő, bántó megjegyzéseket főleg az alakommal kapcsolatban (168cm/51kg), egyes ruhadarabjaimmal kapcsolatban és hát az örökös megvető tekinteteket - leginkább lányoktól olyan lányoktól akik ugyanígy foglalkoznak a külsejükkel, divatosan öltözködnek sőt a frizurájukat mindig kifogástalan stb, (de néha fiúktól is).

NEM ÉRTEM MIÉRT. Miért?

2010. okt. 5. 18:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
22%

Hát ahogy leírod, tényleg elég vicces lehetsz!

De ha van egy stílusod, egyéniséged, ami a belsődet tükrözi, akkor hordd azt büszkén! Ne lelkizz ilyeneken, mert csak azt piszkálják, aki hagyja! Most megy ez a nagy rivalizálás, 5-10 év múlva már zsigerből öltöznek ők is, és nem ez lesz a fő elfoglaltságuk, hogy ki hogy néz ki, hanem hogy kenyeret tegyenek az asztalra. Érzed, milyen apró és múlandó probléma ez?

2010. okt. 5. 19:23
 12/28 anonim ***** válasza:
78%

Fontos lenne tudni, hogy mióta tart ez a dolog, és konkrétan kiknek a részéről? Idegenekről van szó, olyanokról, akikkel csak véletlenül találkozol, és ilyen reakciót váltasz ki belőlük, vagy pedig volt osztálytársak, ismerősök? Azért kérdezem ezt, mert sajnos a közösségekben mindig is volt hajlam arra, hogy valakit igy kiközösitsenek maguk közül, szinte mindegy is, hogy milyen indokkal. Ha Te ebben a helyzetben vagy, azt gondolom, elég nehéz lesz ebből kitörni (bár nem vagyok pszichológus). Ilyenkor talán csak a környezetváltás segit.

Ha viszont ez a reakció idegenektől jön, akkor mégiscsak kell, hogy legyen valami, amit furcsállnak mások a megjelenésedben. A megadott adatok alapján nyilván az merül fel mindenkiben, hogy nagyon vékony vagy. Itt is két lehetőséget tudok elképzelni: vagy te vagy a mindenki által irigyelt ideál, a manökenalkat, akinek vékonyságát a többiek is szeretnék elérni, de nem sikerül nekik, vagy pedig valóban túl vékony vagy, "anorexiás", ahogy ezt elmondásod szerint néha mondják is rólad.

Ha ez utóbbiról van szó, akkor azért sem érted, mi bajuk veled, mert tudjuk, hogy az anorexiások testkép-zavarban szenvednek (olyannyira, hogy általában nemhogy vékonynak, de egyenesen kövérnek érzik magukat). A szüleid egyébként hogy látják ezt? Még normálisnak tartják a vékonyságodat? Mert ha igen, akkor valószinű mégis inkább az irigység áll a probléma hátterében (hiszen az anyukád biztosan aggódna, ha úgy látná, hogy abnormálisan vékony vagy, és nem eszel eleget).

Ha tehát egy közösségtől kapod ezeket a negativ megjegyzéseket, akkor próbáld úgy intézni, hogy új emberekkel vedd körül magad, mert nagyon valószinű, hogy amig a régi közösségnek tagja vagy, addig ez a zaklatás nem fog megszűnni. Mivel azt irod, 19 éves vagy, akkor vagy most fejezted be a középiskolát, vagy ez hamarosan megtörténik. Ha viszont idegenek részéről is elhangzanak ezek a bántások, annak ellenére, hogy Te tudod (és az anyukád is megerősit ebben), hogy nem vagy túlságosan vékony, akkor tényleg úgy jársz a legjobban, ha mindezt bóknak veszed, és betudod a többi lány irigységének...

2010. okt. 5. 19:34
 13/28 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján elég szűklátókörű társaság lehet, bár elképzelhető, hogy pont a túlzott külsőségességeddel vívtad ki ezt a hangulatot.

Próbálj stílust és viselkedést váltani. Lehet, hogy megkedvelnek. Ha meg nagyon hülyék, akkor szard telibe az orcájukat.

2010. okt. 5. 19:37
 14/28 anonim ***** válasza:
62%
Tipikus 'pávák' közötti harc...
2010. okt. 5. 19:42
 15/28 anonim ***** válasza:
74%

rakj be egy képet, és megmondjuk, hogy mi a gáz benned.

az arcodat takard le, ha úgy gondolod.

2010. okt. 5. 19:59
 16/28 anonim ***** válasza:
79%
Tudod irigyek Rád. És ameddig van aki irigy Rád, addig valamit nagyon jól csinálsz! :) fel a fejjel.
2010. okt. 5. 19:59
 17/28 anonim ***** válasza:

Én a másik véglet vagyok, legalábbis testalkatra, kövér vagyok, engem azért néznek le és szólnak be. Amúgy nőiesen, divatosan és igényesen öltözködöm, smink, haj rendben szokott lenni stb., de az emberek ilyenek, aki kicsit is másabb, ez esetben vékonyabb vagy kövérebb, azt könnyen kirekesztik. Az is közrejátszhat, hogy féltékenyek rád. A fiúk pedig esetleg azért reagálnak így, mert kisebbségi komplexusuk van, szeretnének megszerezni, de azt gondolják, elérhetetlen vagy számukra, bár ez elég ovis dolog, sok felnőtt férfi is gyermeki szinten gondolkozik. Fel a fejjel, hadd nézzenek, te ilyen vagy, így vagy önmagad, így vagy szép, csak erre gondolj. :) Én sose szoktam külsőségek alapján ítélkezni.

21/L

2010. okt. 5. 20:00
 18/28 anonim ***** válasza:
32%

szerintem fingjad le az összeset, igyál meg minden reggel egy fél dekást meg 1 sört, nekem bevált

lacika, 40/f

2010. okt. 5. 20:01
 19/28 anonim ***** válasza:
20%

számomra első a külső...

Talán ezért próbálj barátkozni ne itélj meg másokat a külsejük alapján.

2010. okt. 5. 20:11
 20/28 anonim ***** válasza:
Ne haragudj meg, de szerintem a személyiségeddel van baj, inkább arra próbálj rájönni, hogy mi lehet a viselkedésedben ami zavarja a többieket. Ok nélkül senkit sem közosítenek ki, szerintem. Nélunk pl, mikor még suliba jártam, voltak a társaságba nagyon szép és nagyon csúnya lányok, nem ez szamított. Viszont kiközösítve voltak szép lányok is, de ők a viselkedésük miatt. Aztán ha valami nem szimpatikus, termászetes, hogy a külsőddel kedik a piszálódást, ez így szokott lenni.
2010. okt. 5. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!