Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bízhatok még benne? 11 éve...

Bízhatok még benne? 11 éve vagyunk együtt a párommal, van egy 5 éves kisfiúnk. Múlt év novemberében különköltöztünk, mert nagyon boldogtalan voltam. Miután folymatosan kérlelt, úgy döntöttem 3 hónap különélés után próbáljuk meg újra együtt.

Figyelt kérdés
Néhány héttel ezelőtt a telefonjában több szerelmes smst találtam, a szám felhívása után egy női hang. Kiderült, hogy amíg külön voltunk regisztrált egy internetes társkeresőbe, ahol megismerkedtek. Mikor újra összeköltöztünk megszakították a kapcsolatot.2 hónapnyi együttélés után a férjem újra regisztálta magát, ahol újra felvették a kapcsolatot. Napi többszöri hívás, többször sms-ek.3 hónapja nem volt köztünk szexuális kapcsolat. Egyébként sosem találkoztak, de mióta kiderült a dolog nem szakította meg vele a kapcsolatot. A nő folyamatosan kéri, hogy mikor találkoznak már? Mitévő legyek? Valaha is megbízhatok még benne?
2010. okt. 5. 15:40
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azt mondja, hogy hiányzik valami az életéből, de konkrét magyarázatot nem adott rá. Annyit mondott még, hogy szüksége van rám. Egyébként amikor ez kiderült, rá 1 hétre feltünt valaki a szinen, aki érdeklődik irántam. Nem tudom mi tévő legyek? Adjak még egy esélyt, vagy nyissam ki a szívem másnak?
2010. okt. 6. 10:58
 12/15 anonim ***** válasza:
71%
Szegény te!Nagyon észnél kell legyél!A férjedben ezek után már nem igazán fogsz tudni megbízni.Tudom mert én is hasonló cipőben járok már 3 éve, hogy oda a bizalom és bárhogy szeretném, már sosem lesz olyan, mint régen.Azóta mintha egy másik ember lenne a férjem.Pedig állítólag engem sem csalt meg a párom,"csak"szerelmes lett egy másik nőbe. De ezt azóta vagy elhiszem, vagy nem.Én sem tudom mit higgyek.És el kell, hogy keserítselek, mert az sem jó, hogy pont most feltűnt valaki más az életedben, mert te most csak "belemenekülnél"egy olyan kapcsolatba, ami eleve halálra van ítélve azért mert te még a férjed szereted és az odafigyelést, szerelmet törődést, flörtöt és minden apró simit és csókokat a férjedtől várnád, azaz egy másik férfitól várnád el azt, amit a férjed tud adni neked.Én csakis azt tudom tanácsolni, hogy beszélgessetek nagyon sokat, akár éjszakákat, legyetek sokat kettesben mondjuk hétvégente(próbáld meg a gyereket addig nagymamára vagy bárkire ráhagyni)és igenis kérd őt számon, hogy szerinte ezek után te hogy is bízhatnál benne?Kérdezd meg, hogy ő mit szólt volna, ha ilyen sms-t talál a te telefonodba?Nosztalgiázzatok sokat, elevenítsétek fel a régi szép közös emlékeket, ilyenkor ez is nagyon sokat segít.Őszinteségre ösztökéld, de ne agresszíven fenyegetve szemrehányóan, hanem halkan finoman érzékenyen és nőiesen.Próbáld meg kiszedni belőle, hogy mi az ami hiányzik az életéből és mondd el neki te is, hogy a te életedből mennyi minden hiányzik és te mégsem a megcsalást fontolgatod, hanem a már meglévő házasságod próbálod meg rendbe tenni.Egy idős rokonom azt szokta mondani erre a mai sok válásra, hogy :"Igen elválni és megcsalni a másikat a legkönnyebb, ahelyett, hogy közösen megoldanák a problémákat.A problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket.A megcsalás és a válás egyfajta menekülés a problémák elől.Azt hiszik sokan, hogy a következővel jobb lesz???A szerelem nem tart örökké.A rózsaszín köd után jön a békés együttélés, átalakul minden szeretetté és igenis az embereknek meg kell tanulni tisztelni és becsülni a másikat.A mai emberek nem tisztelik egymást.Sem a házastársukat, sem a szüleiket és sajnos már a szülők a saját gyermekeiket sem tisztelik és ezt a rossz példát adják tovább."-és ez sajnos így igaz.
2010. okt. 6. 16:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szíven ütött az amit írtál. Ha tudnád, mennyire egyformán gondolkodunk:) Megkérdeztem, hogy ő mit szólt volna ehhez, azt mondta, hogy legalább annyira szenvedne mint én. Megpedzettem neki, hogy akkor mindenki csináljon azt amit akar, erre nagyon megijedt, látom rajta, hogy tényleg fél, hogy elveszít. Pont én is ezt mondtam, hogy minden olyan jól indult, nagy szerelem volt, próbáljunk meg visszanyúlni oda, hiszen van hová. Nem tudom mi lenne a jó. Ha azt mondja, hogy már nem szereti, akkor sem tudnék megbízni benne. Tényleg olyan a szemembe, mintha egymás ember lenne. És én is ezt mondtam neki, hogy eleinte minden szép és jó, de a szerelem elmúlik, és az a másik is nyúzott arccal ébred, sokszor rosszkedvű, stb. Nagyon köszönöm a válaszodat!!!
2010. okt. 7. 12:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen sajnos nagyon átérzem a helyzeted, mert hasonló sorsot szántak nekem is és neked is odafent.Azóta próbálom megérteni, hogy ezt mivel érdemeltem ki, mert ennek biztosan oka van, de még nem jöttem rá.Nem értem a férfiakat, hogy miért csak akkor kezdenek el gondolkodni, amikor már késő, mert a bajt már megcsinálták.Az én férjem térden állva sírva könyörgött, hogy bocsássak meg neki és, hogy ő mindent helyre hoz, csak ne hagyjam el.Én hónapokig könyörögtem, hogy váljunk el.Én inteligens nőnek tartom magam, sosem akarnék rosszat a gyerekeimnek sem és attól, hogy a mi érzelmi életünk így alakult, attól még a férjem jó apa, aki dolgozik értük és törődik a gyerekeivel, ezért én megígértem, hogy soha nem tiltanám el őt a gyerekeitől, csak váljunk el és ő akkor hozza viszi őket, amikor csak akarja.Sírt, zokogott, hogy bocsássak meg, és én próbálok, de nem sikerül.Fáj.Nagyon
2010. okt. 7. 13:17
 15/15 A kérdező kommentje:

Tudod, az az érdekes, hogy én sem tudom, hogy mivel érdemeltem ki ezt. Tényleg nem akarom magamat fényezni, de mindig hűséges voltam, soha senki még a kezemet sem fogta meg az elmúlt 11 év alatt, még csak alkalmat sem adtam rá, hogy bárkihez is közel kerüljek. Dolgozom, nem kell, hogy úgymond eltartson. Megbízható, családcentrikus vagyok. Amióta együtt vagyunk egy éjszakát sem töltöttem nélküle házon kívül. Egyébként van két fia az előző házasságából, akik már szinte nagykorúak, kicsi koruk óta mondhatom, hogy félig-meddig én neveltem őket. 21 évesen!!! elfogadtam őt a gyerekeivel együtt, akikért tényleg mindent megtettem, soha egy rossz szóval nem illettem őket, pedig viselkedhettem volna úgy is - ahogyan nagyon sokan -, hogy nem szerettek volna nálunk lenni. A háztartást rendben tartom, a gyerekünket szépen nevelem. Még a szexuális életünkben is én "lennék" az aktívabb. És mégis......

Sosincs rendes karácsonyunk, szilveszterünk, mert két műszakban dolgozik, így mindig be van osztva. Én is kereshettem volna már régen mást, de kitartottam mellette. Most az a kérdés, hogy ezért?

Nagyon örülök, hogy - személyedben - van egy olyan ember, aki megért engem!!

2010. okt. 8. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!