Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sokat várok a családomtól?...

Túl sokat várok a családomtól? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 8 nap múlva lesz a párommal az egyéves évfordulónk. De anyám képtelen őt elfogadni. Vagy azt, ha együtt elmegyünk valahová. Ő még a régi (16 századi) elveivel foglalkozik, miszerint a fiú és a lány nem lehetnek otthon kettesben ha más nincs velük, nem mehetnek el sehová, mert az autóban is lehet szeretkezni, ami házasság előtt szerinte szigorúan tilos, aki mégsem szüzen megy férjhez már mennyasszonyi ruhát fel sem vehet, mert az ugye a szüzességet szimbolizálja. Egy nő szerinte nem mehet el a párjához, mert egy nő nem udvarolhat, azt nem illik. Ha idejön a párom udvarolni, akkor utánna napokig nem szól hozzám.

Mit tehetnék? Nem vagyok már gyerek, dolgozok, ha bármire szüksége van segítek neki. Akár anyagilag, akár a ház körül. A párom szerint le kellene lépnem, de félek, hogy többet nem jöhetnék haza. Viszont a kapcsolatot teljesen nem akarom megszakítani a családommal. Szeretném ha megismerhetnék majd egyszer az unokáikat, vagy támogathatnám, segíthetném őket a későbbiekben is. A legnagyobb fájdalmam az, hogy mielőtt megismertem a páromat, anyukám volt a legjobb barátnőm, most pedig képes napokig hozzám sem szólni, mert mást is szeretek rajta kívűl. Legyetek szívesek írjatok valami véleményt, vagy ötletet, vagy tanácsot, mert kezdem azt érezni, hogy "szétszakadok"! Mit tehetnék/tehetnénk? Én 24 vagyok a párom 25.

2010. okt. 4. 21:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%
nem olvastam el a hozzászólásokat. Apukáddal mi a helyzet? ő is ezt mondja? Anyud lehet féltékeny a boldogságodra, fogalmam sincs... szerintem elkéne költöznöd otthonról, mert ez nem állapot, hogy egy 24 éves NŐNEK az anyja dirigál. Hidd el, ha emiatt meg is haragszik, idő után meg fog békélni...
2010. okt. 4. 22:02
 12/15 anonim ***** válasza:
80%

"A kérdező kommentje:

Igen, sokmindent eddig is titokban tettem meg. És a lelkemet már késő félteni, mert már teljesen összetörtem lelkileg ettől a dologtól.

A komment megírásának időpontja: ma 21:59"

Tipikus. És még mennyi mindent NEM FOGSZ NEKI ELMONDANI. Sajnos sokan ezt úgy fogják fel, hogy hazudnak. Holott nem, egyáltalán nem. Csak tartanak attól, hogy a kedves SZÜLŐ NEM FOGADJA EL majd így őket, mert valami "újat" tett. Anyud számára sokminden "új" lehet ... A szülő és a "produktuma" (-> idéztem) itt sajnos abban a csapdában van, hogy nincs meg a közös hangnem és az elfogadás, a megbeszélés lehetősége.

Azt javaslom, hogy törekedj a megbeszélésre. Ha nem megy, akkor meg éld az életedet, és majd figyelj oda, hogy a te csemetéddel jó hangnemben, görcsök nélkül beszélgess. Bármiről, bármikor. Bármit is gondol, tett vagy tesz.

Ne félj, mindig lesz megoldás az életedben.

2010. okt. 4. 22:08
 13/15 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a megoldás az, hogy el kell költöznöd! Ha édesanyád balhézik, hadd csinálja, idővel lenyugszik. Lehet, hogy féltékeny a kapcsolatotokra vagy arra, hogy egy férfi "elrabolt" tőle. Lehet, hogy furcsán hangzik, de sajnos vannak ilyen szülők.

24 éves vagy, felnőtt nő, akinek joga van úgy élni, ahogy ő akar. Mi az, hogy nem enged el dolgozni? Az eszem megáll!

Szerintem beszélj a pároddal, és találjatok ki valami jó megoldást. Ha otthon maradsz, csak még jobban megkeseredsz lelkileg.

Amúgy hidd el, ha majd megszületnek az unokái, rögtön másképpen áll majd a dolgokhoz. Ha mégsem, akkor meg nem erőltetheted rá magad.

Sok szerencsét!

2010. okt. 4. 22:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Házasodjatok össze, és költözzetek el. Ez ellen neki sem lenne szerintem kifogása, onnan meg semmi beleszólás a életedbe.
2010. okt. 5. 01:16
 15/15 anonim ***** válasza:
74%

Egyébként az ilyen prűd emberek azok, akik tuti biz isten, hogy anno a szénakazalban is csinálták, meg fűvel fával és most akarnak szentek lenni.

Apósomék szomszédja ilyen, hogy ilyeneket csinál, meg folyton k...nak tartja azt, aki házasság előtt sze.el, közben , pedig mesélte apósom, hogy anno még a ház kerítésénél is őt nyomta két pasi és minden nap mással volt.Egy csomó minden kiderülne róla a múltból, ezt akarja utólag így magát megnyugtatva ellapátolni.

2010. okt. 5. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!