Mit csináljak, ha a húgom borzasztóan kihasználja a párját?
Tudom, semmi közöm hozzá, biztos irigy vagyok, meg rosszindulatú, csak kavarni akarom a sz_rt... Nem így van, sőt, én hoztam őket össze, mert a párja nekem egy nagyon jó barátom, konkrétan óvodás korunk óta jóban vagyunk (27-28 éves korosztály).
A húgomban mindig is volt egy nagyobb adag önzőség, szerintem az első 20 helyen saját maga áll a fontossági sorrendben, minden és mindenki más csak ezután jön.
A párjával is hasonló. Irreális elvárásai vannak, neki mindent is csináljon meg szegény, de őt hagyja békén. Tényleg olyanokat kér/követel tőle, amire normális ember nem is gondolna. Például nagyon szereti a munkáját, neki az az egyik hobbija is. Húgomnak ez nem tetszik, azt akarja, hogy mondjon fel és keressen egy olyan munkahelyet, ahol délután 4-kor feláll az asztaltól és onnantól vele foglalkozik. De legyen meg ott is a milliós fizetés, meg a hosszabb ebédidő, hogy tudja ebédelni vinni, meg azért valamennyire legyen kötetlen is a munkaideje, ha pl. utaznának, ne legyen gond.
Vagy a barátomé a lakás, ahol élnek. A húgom rágja a fülét, hogy adja el, kezdjen bele egy építkezésbe, mert őt zavarja, hogy "nincs elég tere" és hogy abban a lakásban élnek, ahol az ex is lakott még ezer éve... Mondta nekem, hogy vannak megtakarításai, de ma Budapesten építkezni 150 millió alsóhangon. Még ha eladja a lakást, akkor is bőven kellene hitelt felvennie és úgy érzi, hogy a húgom fel sem fogja, mivel jár egy ház felhúzása és hogy az nem megy csettintésre, ahogy ő gondolja.
Ez a gond, hogy nekem panaszkodik ezekről, folyamatosan hallgatom. Mondtam neki, hogy a húgom nem hímestojás, vesszen vele össze az agyament ötletei miatt. Hát de az nem úgy van, mert a húgom azonnal sír, és pakolja a cuccait, hogy ő akkor onnan költözik és nem is mer semmit mondani ezentúl, meg hogy neki ott nincs szava stb. Mindig ez a mártírkodás megy, közben a párja úgy ugrál neki, ahogy fütyül. Kitalálná, hogy ugorjon kútba, azt kérdezné a srác, hogy melyikbe.
1 éve vannak együtt és azt látom, hogy a húgommal egyre inkább elszalad a ló. Anyagilag is kihasználja, nyilván egy kapcsolatban beleférnek az ajándékok, kedvességek, de mondta a barátom, hogy a húgom minden hónapban listát küld neki, hogy mi tetszik neki, miket szeretne és itt nem párezres apróságokra kell gondolni... Vagy simán megrendeli magának a 130 ezres kabátot és erről aznap szól, mikor viszi a futár. Vagy mondja hónapokig, hogy éppen milyen több száz/ezer eurós táska, ékszer vagy akármi kell neki, megkapja, eltelik egy hét és már újabb kiszemelt darab van, ami "nagyon régóta a kedvence" és "tini kora óta arra vágyik és nézegeti minden nap a neten". Mondta, hogy megveszi neki, mert örömet akar neki szerezni, de a húgom olyan természetesnek veszi ezeket, mintha csak egy péksüteményt kapott volna.
Ti mit tennétek?
Egyik oldalról hallgatom a folyamatos panaszkodás (barát), másik oldalról pedig látom, mennyire hülyének van nézve a másik (testvér).
Azt hittem, hogy jót teszek azzal, hogy összehozom őket és az elején még tényleg teljesen más volt ez az egész, ahogy én láttam...
10- es, pont ezt akartam én is írni!😊
Egyébként te szerintem itt semmit nem tudsz tenni, esetleg mondhatod tesódnak, hogy szálljon vissza a földre..amíg elege nem lesz a pasinak,( remélhetőleg egyszer megunja) addig ez lesz.
Semmi közöd hozzá, jól látod.
Bár nekem alap, hogy nem hozok össze senkit senkivel.
Aki olyan életképtelen, hogy egymaga nem képes párt találni, így járt, de ebből a "jófej vagyok, segítek" - dologból lesznek utóbb a konfliktusok.
Általában pont azért, mert aki összeboronálta őket, úgy érzi, joga van beleszólni a kapcsolatba. Nincs joga.
Kérdező, azért te is jó nagy szemét vagy, hogy a haverodat a húgoddal boronáltad össze, akiről tudtad, hogy világ életében egy egomán dög volt...Már bocs.
A haverod meg egy xarfasú papucs hogy se a húgodat, se téged nem küldött el a vérbe, de úgy Isten igazából. Mert a mindketten azt érdekelnének.
18
Nem, mert ő hozta össze őket, meg ez egy szociális helyzet.
17 nem kell leülnie a kérdezőnek, mert még ő lesz a rossz.
Egyszer kéne csak a csajnak mondani, ha hisztizik, hogy jól van, menjen, aztán letiltani azt is, meg a kérdezőt is. Ilyen barátokra kinek van szüksége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!