Ha csak egyet menthetnél meg egy halálos helyzetből, a párodat vagy a gyerekedet mentenéd meg?
Az ilyen filozófiai kérdésekkel az a baj, hogy most, józan ésszel, higgadtan vegiggondolva ad az ember egy általa helyesnek vélt választ. Ennek aztán lehet hogy a valós he,yzetben épp az ellenkezőjét dönti az ember.
Sok kísérletet vegeztek mar hasonló kérdésekben. Az egyik legismertebb a Stanford bortonkiserlet. Érdemes olvasni róla.
A páromat, ugyanis gyerekünk még lehet másik, de egyedül pl nem tudnám felnevelni a gyerekemet vagy 12 óráznom kéne.
Ergo megmenekültünk, király, aztán az anyja féléven belül egy idegroncs lesz a dupla műszaktól.
Igen, van diplomám, amivel magamat el tudom látni nélkülözés nélkül. Ha lenne gyerekem akkor valami lyukban nyomorognánk, ugyanis a családomhoz soha a büdös életben nem költöznék vissza.
Révén, hogy nem tudod felbecsülni gyerek nélkül annak az értékét - nincsen gyereked, elvégre fogalmad sincs, mekkora nettó szívás és lemondás az élet.
Bocs, de ez az igazság.
A filmekben csak a cuki oldalát látod, meg mindenki ezt mondja, de azt a sok minden kellemetlenséget, ami vele jár, már nem.
Pedig rengeteg van belőle, és most nem az, hogy jaj, élni akarsz, hanem hogy szó szerint semmire nincs időd - amíg te vagy otthon a gyerekkel, oké, de amint elmész dolgozni, és utána managelni kell őt is - esetleg többet - az egy nagy f.os.
Úgy is, hogyha az apuka amúgy munkából hazaérés után átveszi a gyereket - viszont ha a gyereked anyás, akkor b.hatod, mert rajtad fog csüngeni, hiába akarsz te mondjuk félóra pihit, apukával akkor sem lesz el.
29-es, melyik gyereket mentenéd???
Ha több van? Ha már...
A boldog teljes életről meg annyit, hogy anya nélkül nőttem fel, a nevelőanyám meg azon kívül, hogy tönkretette az életemet, mert utált (pusztán mert léteztem), apa meg a közös gyereket szerette, én csak "púp" voltam a hátán - jobb, hogyha inkább meghalok.
Boldog élet - 22 éves koromig azt sem tudtam, hogy az mi, csak azt hogy örülhetek, hogy megtűrnek míg kézbe kapom az első szakmát aztán menjek már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!