Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Karácsonyra semmi olyat nem...

Karácsonyra semmi olyat nem kaptam amit kértem, pedig irtam listát ahogy kérték. A páromnak mutattam két dolgot hát persze a 3. at kaptam meg. Tudom hogy ez gyerekes dolog, d nem ehhez szoktam hozzá. Hogy viselkedjek?

Figyelt kérdés
2008. dec. 27. 08:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
70%
Örülj, hogy van párod, nekem nincs.
2008. dec. 27. 12:19
 12/30 anonim ***** válasza:
84%

Azt figyeltem, hogy minden normálisan gondolkozó ember válasza le lett pontozva. Elég szomorú.

Amúgy a kérdezőnek: Én egészséget kérek csak a családomnak, meg békességet. Ezek a legfontosabbak. Hogy az édesapám ne legyen beteg, hogy a családban ne legyenek viszályok, hogy legyen munkahelyünk, meg hasonló egyszerű dolgok.

Nálunk idén a pihenés és az együtt elköltött vacsorák, ebédek voltak fontosak, nem az ajándék.

Hogy viselkedj? Fogadd örömmel az ajádékokat, amiket kaptál és légy szerény! Én így viselkednék.

Minden jót kívánok az életben!

2008. dec. 27. 12:30
 13/30 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon örülök, hogy van lehetőséged ilyenen problémázni. A felháborodásod akkor lenne jogos, ha ez egy abszolút személytelen ajándék lenne, amiről sikít, hogy csak lekapták a polcról, hogy minél előbb legyetek túl az ajándékozáson. Ellenkező esetben nem gyerekes, gyereknek még valahogy el lehetnézni, hanem mondvacsinált hisztizés. Örülj a jó dolgodnak, és maradj nyugton. Sok mindent nem kaphatunk meg amit szeretnénk.
2008. dec. 27. 12:43
 14/30 anonim ***** válasza:
68%
Ha meg nem ehhez vagy hozzászokva, itt az ideje hogy qrva gyorsan leszokj róla, és felnőjjél. Ha annyira kell az a valami, keresd meg a rávalót és vedd meg, vagy keress egy olyan társat aki minden szart megvesz amit eltalálsz.
2008. dec. 27. 12:44
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Én egyfelől megértem, hogy nem esett jól. viszont nem tudom, hogy haszontalan dolgot kaptál e, olyat amiről sikít, hogy egy percig se gondolkodtam, örülnél e neki. mert ebben az esetben nem az fáj, hogy nem azt kaptál volna amit szertettél volna, hanem hogy egyszerűen nincs jelentőséged a többiek szemében.

Én nem is emlékszem, mikor kaptam utoljára olyan ajándékot aminek örülni tudtam volna, minden évben megkapom a 80.adik illatos gyertyát, angyalkás polcdíszt, az ócska dekorkozmetikumokat. de soha nem hisztiztem miatta.

Én is azt tudom mondani, ennél nagyobb problémád soha nem legyen az életben. elhiszem, hogy szarul esett, hogy nem azt kaptad amit szerettél vlna, de ezek csak anyagi dolgok. légyszíves azt értékeld, amit nem lehet drága ajándékban mérni: hogy van párkapcsolatod (nekem már nincs)hogy egészséges vagy, körülvesz a családod, vannak barátaid.

ha ezeket átértékeled, és felnősz, és pláne majd lesz saját gyereked, akkor majd rádöbbensz, hogy képes voltál ilyen dolgon kiakadni, és alábbhagy az önzésed, mert a gyereked öröme mindennél fontosabb lesz.

2008. dec. 27. 13:12
 16/30 anonim ***** válasza:
92%

Szia.

Sajnos én sem tudlak megnyugtatni,hogy igazad van,mert sztem sincsen...Mi 8 éve vagyunk együtt,gyerekünk sajna nem lehet,de mi nem ajándékozzuk egymást meg,KArácsonyfát is műfenyőből állítunk.Nekünk az sokkal nagyobb örömet jelent,ha együtt lehetünk és szerethetjük egymást,mintha félideggörcsben rohangálnék még 24.-én is ajándékért.

A családunkkal más a helyzet,mivel énekesnő vagyok,így mindig általam előadott új CD-t kap a család,ennél személyesebb ajándékot nem tudok venni,plusz a fiúk kapnak egy üveg pezsgőt,a lányok egy doboz bonbont.Ja,mivel a 25.-ei ebéden 40-en vagyunk,ahhoz lottó 5-ös kellene,hogy mindenkinek személyreszóló ajándékot vegyek.Nagyobb ajándék volt idén,hogy körülültük a nagy asztalt,megebédeltünk,majd délutántól vacsiig hatalmas nevetések közepette játszottunk különféle társasjátékokkal és együtt volt békében a család.

A pontos válaszom:Sztem is kicsit önzően viselkedsz,nem ez kellene,hogy meghatározza az emberekkel a kapcsolatodat,hanem a szeretet irántuk,a Szeretet Ünnepe erről szól.Bármit is kaptál,örülj neki szívből,és szeresd azt akitől kaptad,mert ő szeretetből adta.

Egy picikét próbálj meg "felnőttként" gondolkodni,mert ez tényleg kicsit gyerekes viselkedés.

Boldog Új Évet!!!

2008. dec. 27. 13:33
 17/30 anonim ***** válasza:
86%

Tudod, van egy jó reklámsorozat, ami arról szól, mit mennyiért tudsz megvenni, és a végén odabiggyesztenek valami ezektől eltérőt, és azt mondják, hogy "megfizethetetlen" vagy "felbecsülhetetlen", és ők is azt mondják, hogy vannak a megfizethetetlen értékek, amiket nem tudsz pénzért megvenni, és mégis óriási érték, és minden másra ott a Master Card, vagyis a pénz. De azért szerintem ők se véletlenül teszik bele a reklámba a megfizethetetlen értéket, mert az, ami igazán fontos, a pénzen megvehetők se elhanyagolhatók, persze, de mégis van azoknál fontosabb. És a karácsonynak nem a pénzről és az anyagi ajándékokról kéne szólnia.

Komolyan, gondold el, millióid lennének, "kacsalábon forgó" palotád, meglenne mindened, és nem lenne kivel megosztani, milyen érzés lenne?

[link]

Ez csak 1, de több is van, érdemes lenne mindenkinek elgondolkodnia rajta, miért vált az emberiség a pénz, az anyagiak rabjává még ünnepekkor is.

2008. dec. 27. 13:39
 18/30 anonim ***** válasza:
78%
Viselkedj felnőttként,vagy ne reklámozd ,hogy ennyire nevetséges vagy. (Meg kicsit nagyképű is-nem ehhez szoktam hozzá-)
2008. dec. 27. 13:56
 19/30 anonim ***** válasza:
85%

El se olvasom a sok hülye választ, mert csak lehurrogásnak tűnik mind.

Viselkedj úgy, mintha mi sem történt volna, ezt le kell nyelni. Nálunk is rendszeresen ez van, megkérdezi mindenki mit kérek, tök mást kapok (sokszor drágábbat, tehát nem pénztárcahiba). Ami nem baj, csak az hogy többnyire az derül ki belőle, mennyire nem ismernek (nagyon). Ha ez a gond, vedd tudomásul hogy ez van, mindenki csak jót akart, és örülj hogy gondoltak rád. Valószínűleg szerettek volna meglepetést is okozni, és valami - szerintük - sokkal jobbat adni.

2008. dec. 27. 14:40
 20/30 anonim ***** válasza:
87%

Sokan kifakadtak, és egyébként mi sem vettünk egymásnak ajándékot, mert minden pénzünket elvitte az, hogy a fél éves gyermekünknek gyerekszobát (igazi gyerekszobát) csináljunk. Igaz, használt cuccokból, de nagyon "baba" lett.

Nos a kérdező mellett annyi szól, megírta a listát ahogy kérték tőle. Ennek ellenére sz@artak rá, hogy mit kért. Ha ezek nem teljesíthetetlen dolgok voltak, akkor ne kérjenek listát, ha úgysem foglalkoznak vele.

És végül a kérdésre válaszolva: jövőre ne írj listát. Nem ér csalódás legalább. Ha nem értik, hogy miért nem írsz, akkor mondd meg, hogy tavaly is hiába írtál. Vagy mondd meg, hogy olvassák el a tavalyit újra, ha már semmit nem sikerült teljesíteni róla.

(Tényleg nem egy nagy probléma, de könyörgöm emberek, ne azzal essünk neki a másiknak, hogy bezzeg én milyen szarban vagyok? Abban vagy? Gratulálok hozzá, sokra vitted! Kevesebbet kéne tán tévézni!)

2008. dec. 27. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!