Mit csináljak, hogy tovább maradhassak kint?
Mivel még bőven iskolás vagy, nem mindegy, hogy hétköznap, vagy hétvégén szeretnél tovább maradni. Este 6-ig valószínű azért engednek, mert utána vacsora, fürdés, lecke átnézés, egy kis segédkezés anyunak, apunak (elmosogatni vacsi után, kivasalni a holnapi ruhát...), és este a sötétben nem szeretnék, hogy akár csak 5 percet is eltölts az utcán, amíg haza nem érsz. Féltenek.
Beszéld meg velük, hogy hétvégén 7-ig, 8-ig maradhass, ajánld fel, hogy ellenőrizhetik, hogy kész van a leckéd, és mielőtt elmennél otthonról, segíts egy kicsit a ház körül, segíts kistesónak a leckében...stb, így látják majd, hogy érett gondolkodású vagy, nem kell annyira félteni, vigyázol magadra
Szoktam segíteni,nem sokat,de amit rám bíznak vagy alapból az én feladatom azt mindíg mgcsinálom,a hugomnak is segítek a házijában.Egyedül sosem lennék az utcán,mindíg van velem vki.(haza is szoktak kisérni).
A házim is mindíg kész van.Még is ha elmegyek itthonról félóránként kell felszólnom,h hol vagyok és 6-ra itthon kell lennem.
hát igen tényleg másabb most h jön a tél és hamar sötétedik.
engem se sokáig engedtek még ennyi idős koromban, de aztán hetek alatt egyre jobban emelkedett a határ:D
csak kitartás:D
Tudod, azért nem szeretnék a szüleid - teljesen jogosan -, hogy este 6 után még máshol legyél, mert félnek, hogy téged is megerőszakolnak és megölnek a tudjukkik, mint Horák Nórit. Én a szüleid helyében este 6-ig se engednélek, nemhogy még megforduljon a fejedben, hogy később menj haza. 13 éves vagy, úgyhogy nem csodálom, ha most nem lettem a szíved csücske, de hidd el, hogy nem irigylésre méltó dolog az, hogy a barátnőid tovább maradnak. Mostmár egyre korábban fog sötétedni, menj haza minél hamarabb.
Ja és a korodra való tekintettel, ezt lehet, hogy érdemes még leírni: ha cigivel, alkohollal vagy droggal kínálnak később, vagy hülyén kacsintgatnak és azt mondják, hogy próbáld ki, nem lesz gáz, akkor rúgd tökön vagy vágd pofán - nemenként változó - őket és szaladj haza. Ha anyukádék nem engednek el később valahová buliba, akkor ne utáld őket. Azért nem fognak elengedni mert féltenek. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!