Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merre találhatnék ilyen...

Merre találhatnék ilyen árvaházakat? (Bővebben lennt. )

Figyelt kérdés

A párommal idén szeretnénk elmenni árvaházakba, ahol a gyermekeknek ajándékokat adhatnánk karácsonykor, mikuláskor. Ti tudtok olyan árvaházakat ahová előzetes egyeztetés után elmehetnénk? Lehetőleg Szeged és környező megyéire gondolok hely szerint. :)

A válaszokat előre is köszönöm.

2010. okt. 3. 12:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
És megjegyzem a párom két éve hagyta el az intézetet! Nem öreg, 21 éves. Elvégezte a sulit és jönnie kellett.
2010. okt. 3. 14:58
 12/15 anonim ***** válasza:
Igazad van, nálunk teljesen máshogy van. A GYÁMÜGY-ön dolgozok, a megye családotthonai hozzám tartoznak. Az otthon, szülői házban élő gyerekek nagy részének nincs olyan jó dolga, mint a családotthonosoknak. CSAK ÚJ ruhákat kapnak, saját mobiljuk van, (újabb és jobb. mint az enyém), minimum 5000 Ft zsebpénz havonta, nagyon odafigyelünk, milyen nevelőket veszünk fel. Nem tudom, a te férjed hol nevelkedett, de ha valóban úgy van, ahogy írod, fordulj a felettes szervhez.
2010. okt. 3. 16:02
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tájékoztatást, mint mondtam, én ezt nem így tudtam. A saját tapasztalatok mást mutattak. S.O.S. gyermekfaluban nevelkedett, Szegeden.
2010. okt. 3. 18:31
 14/15 anonim ***** válasza:
A szegedi SOS gyermekfalut nem ismerem, tőlönk nagyon messze van. Nálunk, és a környező megyékben kizárólag családotthonok vannak, 4szobával, maximum 12 gyerekkel. Úgy működik, ahogy már a többi hozzászólásomban leírtam. Egyetlen probléma, ezek a gyerekek CSAK a jogaikat ismerik, a kötelesség szó ismeretlen fogalom számukra. De most nem részletezem már, így is eléggé lepontoztatok, ti jobban tudjátok. A párod meg még 21 évesen nyugodtan maradhatott volna, 24 éves korukig maradhatnak a fiatalok a családotthonban, nálunk több ilyen fiatal is van. A gond csak az, hogy a nagyrészüket 18 évesen hazaviszik a szüleik, mert így hozzájuthatnak a pénzükhöz. 1 millió Ft pedig nem kevés, nagyon sok családban nevelt gyereknek még ennyit sem tudnak adni a szülei. Ez a baj épp az otthonosokkal, mindig csak követelőzni tudnak. A párod is tanulhatott volna, mindenkinek megvan a lehetősége a továbbtanulásra. Nálunk sokkal több ösztöndíjat kapnak, mint a családban nevelt fiatalok.
2010. okt. 3. 20:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen maradhatott volna, de a helyzetet nem lehetett elviselni. Itt szó sem volt jogokról, és követelőzésekről. A nevelők elég aljasul viselkedtek, sok mindentől megfosztották az ott lakókat. az emg, hogy telefont vegyenek nekik hát eszükbe sem jutott. Egy millió pedig igenis kevés. Csak gondolj bele, lehet, hogy másik nem tudnak adni még ennyit sem a gyereküknek, DE nekik ott a saját lakásuk, ahol a gyermeke élhet addig ameddig szeretne. Mégsem az utcán van. De egy millióból lakást bizony nem kapsz, suli után hitelt sem. Úgy hogy sokan elkallódnak miután elment az a kis pénz is albérletre. LÉs itt hiába érvelsz azzal, hogy valaki ennyit sem kap, de mögöttük ott a család, ha nem marad pénze, vagy nem talál olyan munkahelyet amiből minden kiadást fedezni tud, náluk marad, ott lakik, támogatják, közösen megoldják acsaláddal. DE akinek ez nincs, azaz nincs mögötte hátér, az nem számíthat semmire, csak arra a KIS pénzre. És szerintem belátható, hogy nem tart ki sokáig.
2010. okt. 3. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!